Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Η βρώμικη ιστορία

Η ΕΚΤ, Ομόλογο Ελληνικού Δημοσίου αξίας 5,2 δις, το αγόρασε με 3,12 δις. Δηλαδή το αγόρασε 40% φθηνότερα πριν λίγα χρόνια και μάλιστα κάθε χρόνο εισέπρατε η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα κάθε χρόνο τον τόκο που ήταν, 300 εκατομύρρια ευρώ. Το ετήσιο επιτόκιο δηλαδή, ήταν 6%! Υψηλό επιτόκιο.
H Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, τελικά λειτουργεί προς όφελος των Κρατών – Μελών της Ε.Ε. ή μόνον προς όφελός της; Αν ισχύει το δεύτερο τότε νομίζω ότι υπάρχει θέμα.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
«Άποψη
Η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει τον Ιούλιο, εάν δεν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση – από την οποία εξαρτάται η πληρωμή της δόσης των 6,1 δις €. Γιατί κινδυνεύει; Επειδή τότε λήγουν κάποια από τα ομόλογα που έχει αγοράσει η ΕΚΤ, πολύ πριν το εγκληματικό PSI – παραβιάζοντας το καταστατικό της, για να διασώσει της γερμανικές και γαλλικές τράπεζες.
Φυσικά η ΕΚΤ τα αγόρασε πολύ πιο χαμηλά από την ονομαστική τους αξία, ενώ εμείς είμαστε υποχρεωμένοι όχι μόνο να τα εξοφλήσουμε στο 100% της τιμής τους αλλά, επίσης, να πληρώσουμε τα κουπόνια τους – τους τόκους δηλαδή με ένα τοκογλυφικό επιτόκιο της τάξης του 6%.
Για να γίνει πιο κατανοητό το θέμα, τα ομόλογα ύψους 5,2 δις περίπου που λήγουν τον Ιούλιο, τα αγόρασε η ΕΚΤ περί τα 40% φθηνότερα – άρα έναντι 3,12 δις €, οπότε θα κερδίσει από εμάς γύρω στα 2 δις € συν έναν ετήσιο τόκο της τάξης των 300 εκ. € μόνο από αυτά.»
----------------------------------
«Συνολικά λοιπόν 2,3 δις € ή έναν περίπου ΕΝΦΙΑ – ενώ, γνωρίζοντας πως είχε αγοράσει πολύ περισσότερα, χωρίς να τα κουρέψει όπως όλοι οι άλλοι με το PSI, παρά το ότι της κόστισαν 40% χαμηλότερα, κατανοούμε πως κερδοσκόπησε ασύστολα εις βάρος μας, κερδίζοντας περί τα 20 δις € (σχεδόν δέκα ΕΝΦΙΑ), με τις ευχές δυστυχώς των κυβερνήσεων μας! Γιατί το κάνουμε και πώς μας εκβιάζει η ΕΚΤ;
Επειδή δρομολόγησε το PSI ο σωτήρας της πατρίδας μας, ο κ. Βενιζέλος, μετατρέποντας τα ομόλογα σε αγγλικού, δικαίου (άρθρο), απεμπολώντας τη δυνατότητα μετατροπής του χρέους μας σε δραχμές, χρεοκοπώντας τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς επίσης υποθηκεύοντας τη δημόσια περιουσία μας. Έναντι ποιού ανταλλάγματος; Μίας ονομαστικής μείωσης του δημοσίου κατά 50 δις € (γράφημα), τα περισσότερα από τα οποία ήταν δικά μας χρήματα (τραπεζών, μικρών ομολογιούχων και ασφαλιστικών οργανισμών), ενώ αργότερα χάσαμε περίπου 40 δις € από τις τράπεζες μας, αφελληνίζοντας τες ταυτόχρονα.
Γιατί δεν τιμωρείται ούτε αυτός, ούτε όλοι εκείνοι που καταδίκασαν τη χώρα στο διηνεκές; Που τη μετέτρεψαν σε γερμανικό προτεκτοράτο, που καταρράκωσαν την εθνική μας αξιοπρέπεια και που έχουν έκτοτε υποχρεώσει όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις να εξευτελίζονται, υποκλινόμενες δουλικά απέναντι στη γερμανική κυβέρνηση;
Επειδή οι Έλληνες δεν έχουν δυστυχώς ακόμη καταλάβει το έγκλημα που διενεργήθηκε εις βάρος τους, έχοντας επικεντρώσει την προσοχή τους στην εποχή προ των μνημονίων – νοιώθοντας πολύ σωστά πως για την υπερχρέωση της χώρας είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι. Βέβαια πρόκειται για τη μισή αλήθεια, αφού η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ ήταν ανέκαθεν προσαρμοσμένη στη γερμανική οικονομία (ανάλυση) – οπότε δεν εμπόδιζε ως όφειλε το φθηνό δανεισμό τους για καταναλωτικούς σκοπούς, καθώς επίσης για μη αποδοτικές επενδύσεις, μεταξύ των οποίων σε ακίνητα.
Εκτός αυτού η Γερμανία, επιδιώκοντας να εκμεταλλευθεί όλες τις δυνατότητες που της προσέφερε η Ευρωζώνη, υιοθέτησε από την αρχή τη βρώμικη πολιτική της φτωχοποίησης του γείτονα – μεταξύ των οποίων το μισθολογικό dumping, με αποτέλεσμα να κλέβει τους πάντες χωρίς καν να το καταλαβαίνουν, καταστρέφοντας παράλληλα τις βιομηχανίες τους, όπως φαίνεται από το γράφημα που ακολουθεί.»
Αποσπάσματα - analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Παναγία ως πρότυπο της εν Χριστώ ζωής

Η Θεοτόκος Παρθένος είναι κόρη δύο αγίων μορφών της Καινής Διαθήκης, του Ιωακείμ και της Άννας, των οποίων τις προσευχές εισάκουσε ο Θεός κα...