Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Η Δημοκρατία παγκοσμίως απειλείται από το χρηματοπιστωτικό σύστημα

Οι υποστηρικτές της ελεύθερης αγοράς λένε ότι αυτή μπορεί να λειτουργεί με τους δικούς της νόμους. Τους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης και το κράτος θα πρέπει να μένει αμέτοχο. Να αφήνει δηλαδή την αγορά "ελεύθερη". Προσωπική μου άποψη είναι ότι το κράτος θα πρέπει να παρεμβαίνει πρώτον υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που είναι η κινητήρια δύναμη της οικονομίας και δεύτερον να παρεμβαίνει διότι τα μονοπώλια και ολιγοπώλια ελέγχουν την αγορά εις βάρος των υπολοίπων, είτε είναι καταναλωτές είτε, επιχειρήσεις. 
Στην αγορά σήμερα, τεχνηέντως έχουν καταστήσει αναγκαίο το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τις τράπεζες. Αυτές διαθέτουν τα κεφάλαια είτε για να ξεκινήσεις μία επιχείρηση, είτε για να την επεκτείνεις, να τη μεγαλώσεις. Και εδώ οι περίφημοι, νεοφιλελεύθεροι, θέλουν το τραπεζικό σύστημα να δρα ελεύθερα. Να μην υπάρχει κρατικός έλεγχος.
Το χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει σήμερα γίνει η αιτία για την οικονομική κρίση του 2008 και για την παγκόσμια φούσκα χρέους, αφού υπερδανείζει με μεγάλο ρίσκο, κράτη, πολίτες και επιχειρήσεις. Όταν δεν μπορεί να πάρει τα χρήματά του πίσω, τότε, βάζει τις κυβερνήσεις των κρατών να ζητάνε από τους πολίτες να πληρώσουν, τις ζημίες των τραπεζών!!
Φίλε μου, το λάθος πολλών είναι ότι αφενός δεν διαβάζουν κάποια πράγματα για την οικονομία, αλλά και κάποιων άλλων να μην τα γράφουν με απλά λόγια.....
Δες στα παρακάτω αποσπάσματα, πως το "ελεύθερο" χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι Big Nine, ρυθμίζουν ελεύθερα την αγορά, χωρίς κανένας να παρεμβαίνει.
Αυτή είναι η "ελεύθερη" αγορά που σου λένε τα "ελεύθερα" ΜΜΕ. Δεν είμαι υπέρ μίας σοσιαλιστικής ή κομμουνιστικής αγοράς!
Είμαι υπέρ μίας αγοράς, που θα λειτουργεί υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και δεν θα αφήνει τις τράπεζες ελεύθερες να κάνουν ότι θέλουν, σε κράτη, επιχειρήσεις και πολίτες.
Akrovolistis
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Εξουσίες φαντάσματα, εάν δεν θέλουμε να στρουθοκαμηλίζουμε… (από Σαράντος Λέκκας)
"Αντί να μπαίνουν όρια στη Δημοκρατία μέσω της ανεξέλεγκτης δράσης του χρηματοπιστωτικού παρασκηνίου, είναι προτιμότερο και ασφαλώς δημοκρατικότερο να μπουν όρια στην υπερβάλλουσα δύναμη που δημιουργεί η μονοπωλιακή και ολιγοπωλιακή δράση, καθώς και τα οργανωμένα καρτέλ"
"Όλοι γνωρίζουν την πραγματικότητα όπως επίσης και τις δρακόντιες ποινές  που πρέπει να επιβάλλονται .
Όμως ο στρουθοκαμηλισμός και ο παράγων χρόνος με την έννοια ότι το θυμικό γρήγορα λησμονεί πρόσωπα και καταστάσεις λειάνουν γεγονότα και επιπτώσεις.
Εάν αναλογιστούμε ότι απροκάλυπτα οι ομάδες συμφερόντων συνεδριάζουν , αποφασίζουν και δραστηριοποιούνται τότε προκαλεί θυμηδία οι εκ των υστερών παρεμβάσεις των ελεγκτικών μηχανισμών .
Όλοι για παράδειγμα γνωρίζουν το Metropolitan Club με τους Big Nine ( Bank of America , Barclays Capital , Citigroup, Gredit Suisse, Deutsche Bank ,Goldman Sachs, JP Morgan , Morgan Stanley , UBS ) το οποίο συνεδριάζει την τρίτη Τέταρτη κάθε μήνα στο Μανχάταν με θεματολογία τον καθορισμό των προμηθειών καθώς και την λειτουργία των αγορών που έχουν σχέση με τα παράγωγα προϊόντα, τα options , futures , swaps ,κτλ"
"Όταν το 81% της παγκόσμιας ρευστότητας διαμορφώνεται από τα παράγωγα τότε γίνεται εύκολα κατανοητό ότι οι   Big Nine μετατρέπονται σε άρχοντες του σύμπαντος ενώ οι παρασκηνιακές τους παρεμβάσεις  διαμορφώνουν  τους όρους λειτουργίας  της παγκόσμιας οικονομίας.
Όταν το ένα τέταρτο των συναλλαγών στην αγορά συναλλάγματος  αφορούν τρεις τράπεζες, την Citigroup , την Deutsche Bank και την Goldman Sachs τότε για ποια ελεύθερη αγορά ομιλούμαι;"
"Η  δράση του χρηματοπιστωτικού παρασκηνίου περιορίζει την ελευθερία και αναγάγει την όλη δραστηριότητα του σε θέμα Δημοκρατίας.
Η ανεξέλεγκτη ελευθερία πράξεων η οποία δεν περιορίζεται από κάποιο ηθικό ή νομικό φραγμό παραπέμπει στην ασυδοσία και εκ των πραγμάτων στον περιορισμό των ατομικών ελευθεριών .
Η ελευθερία είναι χαρακτηριστικό της Δημοκρατίας  με το νόημα ότι μπορεί κάποιος να ζει και να δραστηριοποιείται  ως βούλεται σε αντιδιαστολή με το βασικό γνώρισμα του δούλου το ζην μη ως βούλεται.
Επομένως αντί να μπαίνουν  όρια στη Δημοκρατία μέσω της ανεξέλεγκτης δράσης του χρηματοπιστωτικού παρασκηνίου  είναι προτιμότερο και ασφαλώς  δημοκρατικότερο να μπουν όρια στην υπερβάλλουσα δύναμη που δημιουργεί η μονοπωλιακή και ολιγοπωλιακή  δράση καθώς και  τα οργανωμένα καρτέλ."
πηγή: mikrometoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γέροντας Παΐσιος: Η ιστορία και η σημασία του κομποσχοινιού

- Γέροντα, ποιά σημασία έχει το κομποσχοίνι; - Το κομποσχοίνι είναι μια κληρονομιά, μια ευλογία, που μας έχουν αφήσει οι Άγιοι Πατέρες μ...