Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Καλό κουράγιο

Ζούμε σε μία χώρα που ισχύει η λογική του παραλόγου. Αυτοί που μας χρεοκόπησαν, ήρθαν να μας σώσουν! Τους ψηφίσαμε για να αλλάξουν την κομματική τους νοοτροπία που μας οδήγησε στην πτώχευση. Βέβαια δεν το έκαναν και μας χώσανε ακόμη ποιο βαθιά, στον λάκκο που μας έσκαβαν για δεκαετίες.
Μετά από επτά χρόνια εγκληματικής οικονομικής καταστροφής από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και την λεγόμενη τρόικα, έχουμε εγκλωβιστεί. Η δραχμή δεν είναι εύκολη υπόθεση, όμως και η παραμονή στο ευρώ είναι ένας αργός θάνατος.
Την ίδια στιγμή, οι τράπεζες έχουν πάει σε ξένους. Αυτό σημαίνει ότι, τα κόκκινα επιχειρηματικά, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, ανήκουν σε ξένους συνήθως κερδοσκόπους. Ελληνικές επιχειρήσεις και σπίτια, μπορεί να περάσουν σε ξένα χέρια. Κάποιοι θα πάρουν έτοιμες στημένες επιχειρήσεις, για ένα κομμάτι ψωμί.
Την ίδια στιγμή, πουλήσαμε σε ξένους, λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα.
Την ίδια όμως στιγμή λόγω των capital controls τα λεφτά πολλών ιδιωτών και επιχειρήσεων, είναι στις τράπεζες και αν πάμε στη δραχμή, θα χάσουν μεγάλο ποσοστό της αξίας τους. Δυστυχώς την ίδια στιγμή, ο κόσμος ακόμη περιμένει λύση από τους πολιτικούς που κάνανε όλα τα παραπάνω.
Akrovolistis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γέροντας Παΐσιος: Η ιστορία και η σημασία του κομποσχοινιού

- Γέροντα, ποιά σημασία έχει το κομποσχοίνι; - Το κομποσχοίνι είναι μια κληρονομιά, μια ευλογία, που μας έχουν αφήσει οι Άγιοι Πατέρες μ...