Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Ανήκουμε στην Ορθοδοξία ή στην Δύση;

Είναι γνωστό το «ανήκουμε στη δύση».  Σήμερα είναι γνωστό το «ανήκουμε στην Ε.Ε.». Κάποιοι δεν την θέλουν βέβαια την Ε.Ε., αλλά για λόγους ιδεολογικούς, μακριά από την Ορθοδοξία. Βασικά οι περισσότεροι από αυτούς δεν θέλουν και την Ορθοδοξία. Κάποιων η ιδεολογία είχε εφαρμοστεί στην σοβιετική ένωση και κυνήγησε τους ορθοδόξους χριστιανούς, έκανε ζημίες σε εκκλησίες κλπ, κατά την οκτωβριανή επανάσταση.
Πατέρες της Ορθοδοξίας, είχαν δει δεκαετίες πριν, πως η συμμετοχή μας, στην τότε Ε.Ο.Κ. θα σήμανε μεγάλες περιπέτειες σε πνευματικό και κατ’ επέκταση κοικονωνικό και οικονομικό επίπεδο. Τις συνέπειες αυτές, το αποκορύφωμά τους, το βλέπουμε σήμερα. Το «ευρωπαικό πνεύμα», το οποίο από παλιά ήταν εχθρικό προς το ορθόδοξο πνεύμα, έχει διαλύσει την ελληνική κοινωνία.
Τι έχουν πει Πατέρες και όχι μόνον που είχαν μέσα τους την χάρη του Τριαδικού Θεού;
«»Oυαί και αλοίμονο, η ένταξή μας στην ΕΟΚ όχι απλώς εμπορική, αλλά ιδεολογική, ηθική, οικογενειακή, Προφητεύω από της θέσεως ταύτης, ότι θα γίνει ο τάφος της Ελλάδος και της ορθοδοξίας…» (π. Αυγουστίνος Καντιώτης εν έτει 1972.)»
«Ξανά γύρισε στην Ευρώπη, ο προχριστιανικός βαρβαρισμός των Αβάρων, των Ούνων, των Λογγοβάρδων, αλλά σε μέγιστη φρίκη. Τον Σταυρό Του και την ευλογία Του πήρε ο Χριστός και απομακρύνθηκε. Έμεινε το σκοτάδι και η βρωμιά…
Εσείς τώρα αποφασίστε με ποιόν θα πάτε… Με τη σκοτεινή και βρώμικη Ευρώπη, ή με τον Χριστό; Αμήν.» ~ ῞Αγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς
»Οικουμενισμός, και “κοινή αγορά” (Ε.Ε) ένα κράτος μεγάλο, μια θρησκεία στα μέτρα τους. Αυτά είναι σχέδια διαβόλων…» (Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου, Λόγοι, τόμος Β”- “Πνευματική αφύπνιση”)
»Είναι κρίμα , γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις Ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα. Η Ελλάδα για να σωθεί, πρέπει όλοι οι Ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται, να πάνε εξορία. Να φύγουν, γιατί παρόντες μολύνουν. Σήμερα πουλήθηκαν όλα. Έχει κατορθώσει ο Διεθνής Σιωνισμός, με τα προγράμματα που κάνει εδώ και 180 χρόνια, να εφαρμόσει σήμερα τα σχέδιά του…» («Λόγοι χάριτος και σοφίας», π. Μάξιμος Αγιορείτης, 2001, Άγιον Όρος)»
Αποσπάσματα από pneumatoskoinwnia.blogspot.co
Λοιπόν φίλε μου, αδερφέ μου αν πιστεύεις στην ορθοδοξία, που είναι η θέση μας; Στην Ευρώπη ή στην Oρθοδοξία και στην Ελλάδα; Αυτός ο τόπος είναι πολύ ιερός για να τον βρωμίσουν οι Ευρωπαίοι που δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο. Μόνον το χρήμα κοιτάνε και ότι τους λένε οι εχθροί της ορθοδοξίας μας.
Akrovolistis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι πρέπει να ξέρουμε για τους λογισμούς

Σωφρόνιος Σαχάρωφ (Ἀρχιμανδρίτης) Ὅποιος θέλει νὰ προσεύχεται μὲ καθαρὸ νοῦ, πρέπει νὰ μὴ μαθαίνει τὰ νέα τῶν ἐφημερίδων, νὰ μὴ διαβάζει...