Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Οffshore εταιρίες και φοροδιαφυγή – Μέρος Δεύτερο

Στην Ελλάδα, στα ελεγχόμενα ΜΜΕ, κάνουν τι; Εκπομπές πολιτικές. δηλαδή, εκπομπές όπου μαλώνουν, φωνάζουν και τσιρίζουν οι εκπρόσωποι του λαού. Κάνουν όμως και εκπομπές για την οικονομία, όπου εκεί φυσικά, βρίσκονται ακροδεξιοί οικονομικά (όχι πολιτικά) που υποστηρίζουν τον νεοφιλελευθερισμό και αριστεροί που υποστηρίζουν τον σοσιαλισμό, την αριστερά.
Δεν βάζουν ακομμάτιστους οικονομολόγους και αναλυτές για να πούνε τα όσα παραθέτω. Για να εξηγήσουν στον κόσμο για τις υπεράκτιες και ποιους οφελούν. Και πως θα το κάνουν αυτό, αφού τα ΜΜΕ είναι μέρος του οικονομικού συστήματος της νέας εποχής η οποία διευθύνεται από κάποιοια λίγα άτομα που θέλουν τον κόσμο να είναι οικονομικά χρεωμένος, δεσμευμένος, για να μπορούν να τον ελέγχουν.
Μέσα από τον έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας από μία ελίτ, η τελευταία κατάφερε να ελέγχει τα κράτη, τους πολιτικούς τους και με τις τράπεζες του πολίτες που τους έχουν δεσμεύσει με χρέη. Έχουμε οικονομικούς δούλους. Όμως έχουμε και ανθρώπους που μπορεί οικονομικά να τα πηγαίνουν καλά, αλλά η ψυχή τους είναι στον υλισμό, δηλαδή στον υπερκαταναλωτισμό. Ζούνε για να κοιτάνε πως θα ικανοποιήσουν το σώμα τους, τα πάθη τους και όχι την ψυχή τους. Και αυτοί οι άνθρωποι είναι εν δυνάμει, δέσμιοι της οικονομικής ελίτ η οποία τους βομβαρδίζει καθημερινά μέσα από διαφημίσεις και εκπομπές στα ΜΜΕ, με την εξύμνηση του υλισμού.
Πως θα γίνεις ξεχωριστός, πως θα γίνεις όμορφη, πως θα χάσεις κιλά, πως θα κάνει όμορφο κορμί, πως θα βαφτείς, θα ντυθείς, πως θα είσαι θύμα της μόδας κλπ.
Και στο τέλος βρωμίζουμε την ψυχή μας για να έχουμε καθαρό και όμορφο το σώμα σας…..
*****************
“Συχνά οι Πολίτες δεν κατανοούν, επειδή δεν ενημερώνονται σωστά και αντικειμενικά, πως οι βασικοί υπεύθυνοι, οι οποίοι βέβαια «υπηρετούνται έμμισθα» τόσο από την εθνική, όσο και από τη διεθνή πολιτική, είναι αφενός μεν το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αφετέρου οι πολυεθνικές επιχειρήσεις – οι οποίες, με τη μέθοδο της νόμιμης φοροδιαφυγής, μειώνουν τα φορολογικά έσοδα του δημοσίου σε επικίνδυνο βαθμό, χρεοκοπούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυξάνουν την ανεργία και οδηγούν τα κράτη σε αδιέξοδα.
Συχνά πολεμούν επίσης μεταξύ τους, «καρφώνοντας» η μία την άλλη ή τις λιγότερο ισχυρές, με αποκαλύψεις φορολογικών σκανδάλων κοκ.
Στη συνέχεια, στα πιο αδύναμα κράτη, όπως η Ελλάδα, εισβάλλει το ΔΝΤ, στην περίπτωση της Ευρωζώνης μαζί με την ευρωπαϊκή Τρόικα (Κομισιόν, ΕΚΤ, ESM), αποτελειώνοντας την καταστροφή – ένα μέρος της οποίας είναι η λεηλασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας από τους εντολείς του, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από το χρηματοπιστωτικό τέρας, καθώς επίσης από τα αχόρταγα πολυεθνικά μεγαθήρια.
Απόσπασμα:  
analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γέροντας Παΐσιος: Η ιστορία και η σημασία του κομποσχοινιού

- Γέροντα, ποιά σημασία έχει το κομποσχοίνι; - Το κομποσχοίνι είναι μια κληρονομιά, μια ευλογία, που μας έχουν αφήσει οι Άγιοι Πατέρες μ...