Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Τραμπ και Goldman Sachs;

Όταν εξελέγη ο Ντόναλντ Τραμπ πρόεδρος των Η.Π.Α., στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, γράφανε ότι ο Τραμπ δεν ανήκει στην γνωστή ελίτ που ελέγχει τον κόσμο και έχει δημιουργήσει την παγκοσμιοποίηση, αυτό το προϊόν της Νέας Εποχής.
Στην Ελλάδα πολλοί τον είδαν και τον βλέπουν σαν ελπίδα του τόπου γιατί είναι εναντίον αυτής της ελίτ…Γιατί να είναι εναντίον ενός “χεριού” που τον βοήθησε; Ο Τραμπ από ότι δείχνουν τα δημοσιεύματα έχει πολύ καλές σχέσεις με την τράπεζα της οικονομικής και όχι μόνον ελίτ που κινεί τα νήματα παρασκηνιακά.
Συγκεκριμένα:
Μεταξύ των πιστωτών της “αυτοκρατορίας” του Τραμπ περιλαμβάνεται και μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Κίνας, της χώρας που ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος παρουσιάζει ως τον σημαντικότερο “εμπορικό αντίπαλο” των ΗΠΑ. Έχει επίσης χρηματοδοτηθεί από την Goldman Sachs, τη γνωστή τράπεζα την οποία κατηγορεί ότι ευνοεί την αντίπαλό του, την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.” πηγή
Ας κρίνει ο καθένας αν ο Τραμπ είναι έξω από το “παιχνίδι.
Σχετικά με το ποια είναι η Goldman Sachs:
Σε όλες τις κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών υπάρχει τουλάχιστον ένας άνθρωπος της τράπεζας στα ανώτατα κλιμάκια. Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τη Χίλαρι Κλίντον ότι είχε «πουληθεί» στην τράπεζα, κατήγγειλε τον τεξανό γερουσιαστή Τεντ Κρουζ ότι τελούσε υπό τον έλεγχό της και κατονόμασε ως υπεύθυνους για την κρίση, εκτός από τη Χίλαρι, τον Ομπάμα, τον Σόρος και την G20, τον Λόιντ Μπλανκφέιν, διευθύνοντα σύμβουλο της Goldman Sachs.
Αυτό δεν τον εμπόδισε να τοποθετήσει μια τριάδα στελεχών της τράπεζας σε θέσεις-κλειδιά της κυβέρνησής του.
Εδώ κι έναν αιώνα, τόσο οι συντηρητικές όσο και οι δημοκρατικές κυβερνήσεις έχουν εναγκαλιστεί αυτό το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, που ιδρύθηκε το 1869 από έναν Γερμανοεβραίο ονόματι Μάρκους Γκόλντμαν, ο οποίος είχε φτάσει στη χώρα δύο δεκαετίες νωρίτερα.
Αλλά και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι προέρχεται από την τράπεζα.
Μετά τις πολλές κριτικές που δέχθηκε, ο Λόιντ Μπλανκφέιν δήλωσε ότι η ανάμιξη της Goldman Sachs στην πολιτική αποτελεί χρέος απέναντι στην κοινωνία όλων εκείνων που κέρδισαν πολλά χρήματα από την τράπεζα.
Μετά τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση, εκδόθηκαν δύο βιβλία για την τράπεζα με παρεμφερείς τίτλους. Το ένα υπογράφεται από τον βετεράνο οικονομικό ανταποκριτή Μαρκ Ρος και λέγεται «Η τράπεζα: πώς η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο» (2010).
Το άλλο είναι του Γουίλιαμ Κόχαν και λέγεται «Χρήμα και εξουσία. Πώς η Goldman Sachs έφτασε να κυβερνά τον κόσμο» (2011). Λίγο νωρίτερα, το 2009, το περιοδικό Rolling Stone είχε δημοσιεύσει ένα μακροσκελές άρθρο που χαρακτήριζε τηGoldman «γιγαντιαίο καλαμάρι-βαμπίρ κουλουριασμένο γύρω από το κεφάλι της ανθρωπότητας, που αφήνει το ανεξίτηλο ίχνος του σε οτιδήποτε μυρίζει χρήματα».
Ο ίδιος ο Μπλανκφέιν δεν δίστασε να πει το 2009 ότι η τράπεζα κάνει «τη δουλειά του Θεού».”
Τα αποσπάσματα μέσα στα εισαγωγικά είναι από το site: mignatiou.com
Akrovolistis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γέροντας Παΐσιος: Η ιστορία και η σημασία του κομποσχοινιού

- Γέροντα, ποιά σημασία έχει το κομποσχοίνι; - Το κομποσχοίνι είναι μια κληρονομιά, μια ευλογία, που μας έχουν αφήσει οι Άγιοι Πατέρες μ...