Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Τα σκάνδαλα του ξεπουλήματος των αεροδρομίων (από Analyst Team)

Με αυτόν τον τρόπο φίλε μου η Τρόικα που ήρθε για να μας σώσει, αφού αγόρασε πρώτα τις τράπεζες σε εξευτελιστική τιμή, θα αγοράσει και μέσω των ιδιωτικοποιήσεων ότι ανήκει στο κράτος σε επίσης εξευτελιστική τιμή.

Όχι ότι σε κάποιες περιπτώσεις το κράτος δεν πρέπει να μειωθεί.
Αλλά κατάφερε ο Κομματισμός να το μειώσει προς όφελος των αγοραστών σε αυτήν την χρονική στιγμή που είμαστε χρεοκοπημένοι, σε τιμή απαράδεκτη.
Γιατί τόσες δεκαετίες δεν μείωναν το Κράτος;
Γιατί τώρα πήρε εντολή από αυτούς που απ' έξω τον δάνειζαν (τον κομματισμό) για να είναι στη Βουλή και να υπερδανείζεται για να πάει την χώρα στην Χρεοκοπία και την Ελληνική Κοινωνία στη διάλυση.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
«Μην έχετε καμία αμφιβολία πως κάτι σχετικά ανάλογο θα γίνει με τις καταθέσεις και με τα σπίτια μας – ένας μεγάλος αριθμός των οποίων θα κατασχεθεί και θα πλειστηριασθεί σε εξευτελιστικές τιμές, ενώ θα παραμείνουμε χρεωμένοι με το υπόλοιπο μέρος του δανείου.
«Το άκρον άωτο της ανοησίας είναι το να πουλήσει κανείς το σπίτι του, αφενός μεν πληρώνοντας τον αγοραστή για να το πάρει, αφετέρου αναλαμβάνοντας υποχρεώσεις που δεν γνωρίζει καν τι θα του κοστίσουν στο μέλλον – παραμένοντας στο τέλος χρεωμένος»».
«Επίλογος
Ολοκληρώνοντας, κάτι σχετικά ανάλογο θα γίνει και με τα σπίτια μας – ένας μεγάλος αριθμός των οποίων θα κατασχεθεί και θα πλειστηριασθεί σε εξευτελιστικές τιμές, ενώ θα παραμείνουμε χρεωμένοι με το υπόλοιπο μέρος του δανείου. Με τη ΔΕΗ συμβαίνει το ίδιο αφού, έχοντας προηγουμένως οδηγηθεί στην υπερχρέωση, καθώς επίσης στην απαξίωση (κοστίζει μόλις 650 εκ. € στη χρηματιστήριο), θα υποχρεωθεί να πουλήσει τις πιο κερδοφόρες μονάδες της (λιγνίτης) σε εξευτελιστικές τιμές – ενώ τα χρήματα θα οδηγηθούν σε αυτούς που θα την εξαγοράσουν, χωρίς φυσικά να μειωθεί το χρέος μας.
Δυστυχώς η συμπεριφορά των συνδικαλιστών της έχει βοηθήσει στο έγκλημα που θα συντελεσθεί – αφού ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων έχουν τοποθετηθεί εναντίον της επιχείρησης, διευκολύνοντας το έργο των συνδίκων πτώχευσης που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, με την ονομασία «Θεσμοί».
Όσον αφορά τα 2,5 δις € που της οφείλουν οι καταναλωτές, ένας από τους λόγους που αδυνατεί να ανταπεξέλθει με τον υπέρογκο δανεισμό της κινδυνεύοντας ως εκ τούτου να καταρρεύσει, δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία σχετικά με το ότι, θα εισπραχθούν τελικά – είτε με τη γνωστή διαδικασία των κατασχέσεων, είτε με την αύξηση της τιμής του ρεύματος από τους νέους ιδιοκτήτες της (ανάλυση μας από το 2011 με τον τίτλο «Η μάχη της ΔΕΗ»), είτε με κάποιον άλλο τρόπο.
Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία σχετικά με το ότι εάν δεν αντιδράσουμε, θα κατασχεθούν τα σπίτια και οι καταθέσεις μας, ενώ θα ξεπουληθούν τα πάντα στο βωμό της μείωσης του χρέους – για να μη χρεοκοπήσουμε, για να πληρώνονται οι μισθοί των ΔΥ και οι συντάξεις, καθώς επίσης για να μείνουμε πάση θυσία στο ευρώ. Στο τέλος όμως δεν θα έχουμε απολύτως τίποτα, θα χρεοκοπήσουμε, θα χρωστάμε στο διηνεκές, οι μισθοί των «τυχερών» που θα εργάζονται θα είναι οι χαμηλότεροι στην Ευρώπη, οι συντάξεις δεν θα πληρώνονται και δεν θα έχουμε το ευρώ.
Όλα αυτά εάν χάσουμε την τρίτη και τελευταία μας ευκαιρία (άρθρο) να δηλώσουμε στάση πληρωμών εντός της Ευρωζώνης – έτσι ώστε αμέσως μετά να διαπραγματευθούμε με τους πιστωτές τη μείωση των χρεών μας. Εάν τυχόν διακόψουν τότε την παροχή ρευστότητας προς τις τράπεζες μας, θα μπορούσαμε να τις εθνικοποιήσουμε εκδίδοντας ένα δικό μας παράλληλο στο ευρώ νόμισμα, εγγυημένο από το κράτος για την πληρωμή φόρων – με όλα τα ρίσκα φυσικά που συνεπάγεται κάτι τέτοιο, αφού ασφαλώς θα δεχτούμε αρκετές επιθέσεις.
Εν τούτοις, τίποτα δεν πετυχαίνει κανείς στη ζωή χωρίς την ανάληψη ρίσκου, ενώ κανένας δεν μπορεί πλέον να ισχυρισθεί πως δεν κάναμε ότι μπορούσαμε – έχοντας υποφέρει τα πάνδεινα για οκτώ ολόκληρα χρόνια από τα μέτρα βιβλικών διαστάσεων που για πρώτη φορά στην ιστορία έχουν επιβληθεί σε μία χώρα, χωρίς καμία σχεδόν αντίδραση
Αποσπάσματα - analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἅγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς Χωρίς Χριστό ἀχριστεύεσαι καί ἀχρηστεύεσαι! Όσο λιγότερη πίστη έχουμε, τόσο περισσότερη είναι ή στεναχώρια μ...