Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

Ισοκράτης και Κίσιγκερ

Από το 1981 κυρίως, αλλά και μετά την Χούντα που και αυτή έκανε ζημιά, υιοθετώντας και αμαυρώνοντας το νόημα των εννοιών Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια (δεν μπορούν να υπάρξουν αυτά κάτω από φασιστικό περιορισμό), εμφανίστηκαν οι Προοδευτικοί.
Οι Δημοκράτες, τα Ανοιχτά Μυαλά, που θα άλλαζαν την κοινωνία. Την Ελληνική κοινωνία.Με ιδέες και βασικά Ιδεολογίες, Άθεες, επιθετικές προς την Ορθοδοξία, την Οικογένεια και την Πατρίδα μας, δημιούργησαν πλείστα προβλήματα. Διέλυσαν την παιδεία, την δημόσια υγεία, την εθνική μας οικονομία, βάλανε τον κομματισμό στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στον συνδικαλισμό.
Έτσι κατάφεραν αυτό που έλεγε ο τάχα μου εχθρός τους φονιάς των λαών Αμερικάνος Κίσινγκερ. Απλώς ο Κίσινγκερ τα είπε στα Αγγλικά.
Οι δικοί μας “Δημοκράτες” μας τα μετέφρασαν και τα έκαναν πράξη στα Ελληνικά.
Βάζω το κείμενο του τίτλου που εξηγεί τι και πως:
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
“Ισοκράτης και Κίσιγκερ
«Η δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι καταχράστηκε το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία». Μήπως φωτογραφίζει τη σημερινή μας πραγματικότητα;Το κράτος μεταχειρίζεται τον άνθρωπο ως υπήκοο και συχνά τον ταλαιπωρεί αφάνταστα. Μερικές φορές μάλιστα δεν ανταποκρίνεται ούτε στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά του.
Κάποιοι θέλουν να καταστρέψουν ό,τι μας ενώνει με το παρελθόν. Κάνουν τους μοντέρνους, τους εκσυγχρονιστές και τους προοδευτικούς, μα ταυτίζονται με τον κ. Κίσιγκερ, ο οποίος το 1974 ομολόγησε:
“Οι  Έλληνες είναι δύσκολο να τιθασευτούν. Γι’ αυτό πρέπει να τους χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές τους ρίζες. Τότε ίσως αναγκαστούν να συμμορφωθούν. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα τους, τη θρησκεία τους, τα πνευματικά και ιστορικά τους αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε τη δυνατότητά τους να αναπτυχθούν, να διακριθούν, να επικρατήσουν, ώστε να μην παρενοχλούν στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας”.
Να λοιπόν με ποιους ταυτίζονται κάποιοι εγχώριοι “μοντερνιστές”. “
Αποσπάσματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γέροντας Παΐσιος: Η ιστορία και η σημασία του κομποσχοινιού

- Γέροντα, ποιά σημασία έχει το κομποσχοίνι; - Το κομποσχοίνι είναι μια κληρονομιά, μια ευλογία, που μας έχουν αφήσει οι Άγιοι Πατέρες μ...