Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

Μας κατάντησαν χειρότερα και από Βουλγαρία

Κατά την άποψή μου, η χρεοκοπία της Ελληνικής οικονομίας, ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα. Θα το αναλύσω σε άλλες μου αναρτήσεις, γιατί δεν είναι της παρούσης. Η άποψή μου το 2010 ήταν, ένα γενναίο κούρεμα του χρέους, αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης και άμεσες λύσεις στα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας.
Ρήτρα Ανάπτυξης σημαίνει ότι, θα πληρώναμε τους δανειστές μας, όποτε είχαμε πλεόνασμα στον ισολογισμό μας, λόγω της ανάπτυξης. Έτσι οι δανειστές θα ήταν υποχρεωμένοι να μας οδηγήσουν σε πραγματική ανάπτυξη και όχι σε ανάπτυξη μέσω λιτότητας. Ανάπτυξη μέσω λιτότητας δεν μπορεί να υπάρξει! Η λιτότητα στα οικονομικά φέρνει ύφεση. Στην Ελλάδα όμως, θέλησαν ΔΝΤ και Ευρωπαίοι να πειραματιστούν για το αν μπορέσουν να φέρουν ανάπτυξη, μέσω……λιτότητας. Απίστευτα πράγματα…
Ποια είναι τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας που έπρεπε να λυθούν άμεσα; Το κομμάτι του δημόσιου τομέα που δεν ήταν παραγωγικό. Είτε με υποχρεωτικές μετατάξεις, είτε με απόλυση μετά από αξιοκρατική αξιολόγηση, δημοσίων υπαλλήλων που δεν είχαν τα τυπικά προσόντα. Αυτό όμως σήμαινε το τέλος των κομμάτων, της κομματοκρατίας, που μας οδήγησε μέσω του υπερδανεισμού, στην χρεοκοπία.
Βλέπετε, με απλά λόγια, γιατί για κάποιους, η Ελλάδα ήταν καταδικασμένη να πάει πολύ χειρότερα με το παρόν πολιτικό σύστημα. Γιατί αυτό το σύστημα, είναι βαθύτατα κομματικό. Με τους κομματικούς στρατούς που διατηρήθηκαν μέσα από τον Κρατισμό και όπως προανέφερα τον υπερδανεισμό. Αυτοί λοιπόν οι πολιτικοί που μας χαντακώσαν, θα μας……έσωζαν…
Άλλα διαρθρωτικά προβλήματα, πέραν του αντιπαραγωγικού και ανορθόδοξα δομημένου, δημόσιου τομέα, είναι η αναξιοκρατία, η έλλειψη ή στην καλύτερη περίπτωση η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης, η διαφθορά στον δημόσιο τομέα, η έλλειψη πολιτικής βούλησης για πάταξη της φοροδιαφυγής, το δαιδαλώδες φορολογικό σύστημα, η έλλειψη κινήτρων για την δημιουργία κάθετων οικονομικών μονάδων στον δευτερογενή και πρωτογενή τομέα παραγωγής κλπ.
Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα φίλε μου της οικονομίας. Η κομματοκρατία και η έλλειψη σωστών ανθρώπων στις σωστές θέσεις για να διορθωθούν τα κακώς γραμμένα κείμενα στην οικονομία. Η διόρθωση της οικονομίας θα έπρεπε να γίνει για εμένα, όχι με τους όρους του Νεοφιλελευθερισμού. Δηλαδή να γίνουν όλα ιδιωτικά και όποιος δεν έχει δουλειά, να πεθαίνει αβοήθητος στο πεζοδρόμιο. Να γίνει με όρους ευαισθησίας προς την κοινωνία και με βοήθεια στον μικρομεσαίο επιχειρηματία που αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της οικονομίας.
Χωρίς την μικρομεσαία τάξη, οικονομικά και επιχειρηματικά, η οικονομία είναι καταδικασμένη να φρακάρει διότι δεν υπάρχει μεγάλο αγοραστικό κοινό και δεν υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις για να απορροφήσουν το εργατικό δυναμικό.  Θα μπορούσε να επιλεχθεί ένα μεικτό οικονομικό σύστημα με συμμαζεμένο και παραγωγικό δημόσιο τομέα και με ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα που αυτός στηρίζει την οικονομία. Μεικτό οικονομικό σύστημα δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση, Σοσιαλιστικό.
Έτσι μετά από επτά συνεχόμενα έτη ύφεσης, μνημονίων που πήγαν την οικονομία ακόμη χειρότερα, γίναμε αυτό που πίστευα από το 2010. Γίναμε όχι Βουλγαρία όπως μας έλεγαν ότι μπορούσαμε να γίνουμε το 2010.
Γίναμε χειρότερα από Βουλγαρία….
Akrovolistis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γέροντας Παΐσιος: Η ιστορία και η σημασία του κομποσχοινιού

- Γέροντα, ποιά σημασία έχει το κομποσχοίνι; - Το κομποσχοίνι είναι μια κληρονομιά, μια ευλογία, που μας έχουν αφήσει οι Άγιοι Πατέρες μ...