Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Κομματοκρατία: "Όταν οι πολίτες υπερψηφίζουν τη λεηλασία της ζωής τους"

Χρησιμοποιώ συχνά τον όρο "Κομματοκρατία" γιατί πιστεύω ότι σε αυτό το είδος διακυβέρνησης έχουμε υποδουλωθεί μετά την Τουρκοκρατία. Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση, αλλά ούτε να έχω διαβάσει το βιβλίο του κ. Γιανναρά, τον οποίο δεν γνωρίζω, παραθέτω την περιγραφή που κάνει για το τι είναι κομματοκρατία.  
Δεν έχω κανένα όφελος οικονομικό από την πώληση οποιουδήποτε βιβλίου, όπως και από το ιστολόγιο, σε περίπτωση που εμφανίζει διαφημίσεις.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Στο καθεστώς της κομματοκρατίας δεν υπάρχει πτυχή του κοινωνικού και του κρατικού βίου που να μην υπηρετεί πρωτίστως (ή αποκλειστικά) τα κόμματα. 
Το Σύνταγμα το συντάσσουν τα κόμματα, το ψηφίζουν τα κόμματα, το αναθεωρούν τα κόμματα, ερήμην του λαού. 
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (εγγυητή του πολιτεύματος) τον εκλέγουν τα κόμματα με παρασκηνιακό μεταξύ τους αλισβερίσι. Τους προέδρους των ανώτατων δικαστηρίων, το ίδιο. 
Την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, επίσης. Ο συνδικαλισμός είναι κομματικός: υπηρετεί τις σκοπιμότητες των κομμάτων, όχι τα συμφέροντα των εργαζομένων. Η τοπική δήθεν αυτοδιοίκηση κομματικά κατευθυνόμενη. 
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης διαπλεκόμενα με τα κόμματα. 
Οι εκλογές πρυτάνεων και προέδρων Τμημάτων στα Πανεπιστήμια έχουν προαποφασιστεί στα κομματικά γραφεία. 
Τα διοικητικά συμβούλια επιστημονικών συλλόγων, επιμελητηρίων, κρατικών θεάτρων, ερευνητικών ινστιτούτων, δημόσιων και ημιδημόσιων οργανισμών κοινής ωφέλειας κομματοκρατούνται. 
Το ίδιο και οι συνελεύσεις πανεπιστημιακών τμημάτων, οι σχολικές εφορείες, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, οι σύλλογοι των αποδήμων σε κάθε γωνιά της γης.

Καθεστώς στην κυριολεξία ολοκληρωτικό, η κομματοκρατία δυναστεύει ανάλγητα το κοινωνικό σώμα, το φιμώνει, το εκβαρβαρώνει.
Πηγή: biblionet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι πρέπει να ξέρουμε για τους λογισμούς

Σωφρόνιος Σαχάρωφ (Ἀρχιμανδρίτης) Ὅποιος θέλει νὰ προσεύχεται μὲ καθαρὸ νοῦ, πρέπει νὰ μὴ μαθαίνει τὰ νέα τῶν ἐφημερίδων, νὰ μὴ διαβάζει...