Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Τα 42 χρόνια στη χώρα του Marlboro, η «εναλλακτική» πρόταση Σόιμπλε και η τρίτη λύση

Θα παραθέσω τα σημεία του άρθρου με τα οποία συντάσσομαι. Για εμένα από το 2010 έπρεπε να πάμε σε δυναμική – επιθετική διαπραγμάτευση με τους δανειστές και αν χρειαζόταν σε ρήξη αφού εκείνοι είχαν και τις τράπεζές τους εκτεθειμένες με δάνεια που μας έδωσαν και έπρεπε να τις σώσουν και αν δεν τις έσωζαν θα αναλάμβαναν το πολιτικό κόστος (αβάστακτο) να πούνε στους λαούς τους, ότι πρέπει να πληρώσουν όλο το ποσό της χρεοκοπίας της Ελλάδας.
Δηλαδή οι Γερμανοί, Γάλλοι κλπ πολιτικοί θα μετέφεραν τα χρέη των ιδιωτικών τραπεζών τους που δάνειζαν της Ελλάδα, στους φορολογούμενους των κρατών τους.
Θα ξαναεκλέγονταν αν το έκαναν; Φυσικά και όχι!!
Εμείς αν μας πήγαιναν σε πτώχευση τι θα κάναμε; Βασικά θα είχαμε το χρέος σε δραχμές και θα το αποπληρώναμε σε δραχμές, οπότε δεν θα είχαμε ως προς το χρέος μεγάλο πρόβλημα. Μετά το κούρεμα το χρέος μας πρέπει να αποπληρωθεί σε ξένο νόμισμα, πράγμα που κάνει την πτώχευση να αποτελεί καταστροφή για την χώρα.
Από εκεί και πέρα θα περνούσαμε μία δύσκολη περίοδο, όχι όμως αυτό που περάσαμε.
Δηλαδή 8 χρόνια διαρκούς μεγάλης ύφεσης και ξεπουλήματος τραπεζών, δανείων στεγαστικών και επιχειρηματικών, αεροδρομίων, τρένων, το Ελληνικό κλπ σε ξένους. Θα πονούσαμε για λίγο και όχι για 7 χρόνια που τελικά πέρασαν χωρίς λύση.
Όμως το βασικό είναι ότι πιστεύω ότι θα έπεφτε ο κομματισμός που ζει από το ευρώ.
Στην δραχμή ο κόσμος θα καταλάβαινε ότι πρέπει να σοβαρευτεί και να τιμωρήσει όσους τους φάγανε και θα τολμήσουν να του φάνε τους κόπους του.
Από τις 15 Ιουνίου πολλά θα αλλάξουν και όπως στρώσαμε εδώ και 10ετίες, θα κοιμηθούμε.
Ήρθε η ώρα να κριθούν τα λάθη μας.
Καλό Survivor, γλέντια, μπάνια του λαού, ότι τέλος πάντων κάνει τον καθένα να νομίζει ότι βάζοντας το κεφάλι του στο χώμα, θα γλυτώσει.
Καλό κουράγιο σε όλους μας. 
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
«Πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι να σβήσει ο ήλιος! Αυτή είναι η πρόταση των «θεσμών» για το ελληνικό ζήτημα. Πίσω από αυτή την «εξαλλοσύνη»  βρίσκεται ο δόκτωρ Σόιμπλε, ο οποίος εμφανίζεται πάντοτε έτοιμος να επαναφέρει την πρόταση του Grexit. Αυτό ήταν λοιπόν; Δούλοι στα κάτεργα ή Grexit; Πιστεύουμε πως όχι! Ότι υπάρχει ένας ακόμη δρόμος!
Η μεγάλη εικόνα είναι ότι το 2018 τελειώνουν τα μνημόνια που ξέραμε, αυτά με τα οποία παίρναμε λεφτά και πληρώναμε μισθούς και συντάξεις. Δεν απασχολεί κάποιον στον πλανήτη γη αν εμείς θα πληρώνουμε στην εσωτερική αγορά με ευρώ, δραχμές ή με καλαμάκια από σουβλάκι. Το μόνο που τους απασχολεί, πλέον, είναι να πληρώνουμε τους τόκους των δανείων μας. Γι αυτό και η μοναδική πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι αυτή των πλεονασμάτων για 42 χρόνια και … βλέπουμε!»
«Γιατί ο Σόιμπλε είναι τόσο κόντρα απέναντι στα ελληνικά συμφέροντα; Είχε κάποια τραυματική εμπειρία στην παιδική του ηλικία με την Ελλάδα; Χωρίς να μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι συμβαίνει στον ψυχικό κόσμο του κάθε ανθρώπου,  θα τολμήσουμε να πούμε ότι ο δόκτωρ Σόιμπλε τα βλέπει τα πράγματα ως … Γερμανός! Να το θέσουμε και διαφορετικά. Γιατί περιμένουμε ότι ένας Γερμανός πολιτικός θα προτάξει το συμφέρον μιας τρίτης χώρας; Τι είναι εκείνο που μας κάνει να πιστέψουμε ότι μας οφείλει;»
«Τι να κάνουμε δεκτή την πρόταση Σόιμπλε φέτος τι να την κάνουμε το 2022.  Έπειτα από οκτώ χρόνια κρίσης και αυτό που συζητάμε ακόμη είναι με ποιον τρόπο θα αυτοκτονήσουμε…»
Αποσπάσματα - liberal.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Β´ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ (Ομιλία)

«Χαῖρε ἀμνοῦ καί ποιμένος μή­τηρ, χαῖρε αὐλή λογικῶν προβά­των». Ἀπό τίς ἀναρίθμητες μεταφορές πού χρησιμοποιεῖ ὁ ποιητής τοῦ Ἀκαθίστου Ὕμ...