Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Πρόστιμο – μαμούθ προ των πυλών για την Google

Οι ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού επιρρίπτουν ευθύνες στην Google για αθέμιτο ανταγωνισμό αναφορικά με τα μέσω της δικής της διαδικτυακής μηχανής αναζήτησης διατιθέμενα προς πώληση προϊόντα.
Κύκλοι των Βρυξελλών υπογραμμίζουν την αλλοίωση των συνθηκών ίσου ανταγωνισμού, καθότι τα προϊόντα συμφερόντων του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού διαφημίζονται κατά προτεραιότητα σε σχέση με αυτά άλλων εταιρειών. Σύμφωνα με πηγές της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) επίκειται ήδη πριν το καλοκαιρινό break η επιβολή προστίμου-μαμούθ της τάξεως των 9 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Σημαντικό να τονιστεί είναι πως το ύψος του εκάστοτε επιβαλλομένου προστίμου βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τον ετήσιο τζίρο εκάστης εταιρείας.
Στο παρελθόν παρόμοιες κατηγορίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας, χωρίς όμως να ακολουθηθεί η νομική οδός, με την Google τότε να στηλιτεύει την φωτογραφική και επιλεκτική κριτική της ΕΕ, καθότι εκείνη δεν είχε λάβει υπόψιν της στοιχεία άλλων ανταγωνιστριών εταιρειών όπως η Amazon και η eBay.
Εάν και εφόσον λοιπόν ένα τέτοιο πρόστιμο δεν μείνει στα χαρτιά, αναμένεται ένα καυτό δικαστικό καλοκαίρι, ίσως θερμότερο και από την πόλη ίδρυσης της Google, την Καλιφόρνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για το “balconing” στην Ισπανία: Τουρίστες πηδούν από μπαλκόνια ξενοδοχείων

Τουρίστες νεκροί ή σοβαρά τραυματίες αφού πήδηξαν από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου τους: το φαινόμενο “balconing” προκαλεί εκ νέου θύματα ...