Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018

Μητρ. Σιατίστης Παύλος: Έχουν στόχο την φτωχοποίησή σας, τον εξανδραποδισμό σας, την παραχάραξη της υπόστασής σας! Πηγή:

"Η Εκκλησία είναι η μόνη αληθινή μάνα του λαού μας. Γι’ αυτό την πολεμούν!", ανέφερε μεταξύ άλλων στην εγκύκλιό του για την Κυριακή της Ορθοδοξίας ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος.
Στέλνοντας ηχηρά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση είπε:
“Ζούμε σήμερα σε μια νέα εποχή εικονομαχίας. Σήμερα καταβάλλεται προσπάθεια να ευτελισθεί και να κατακρημνισθεί η εικόνα του ζώντος Θεού, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός από το εικονοστάσι της ανθρώπινης καρδίας και ο κατ’ εικόνα Θεού δημιουργηθείς άνθρωπος. Σήμερα δεν θέλουμε τον άνθρωπο εικόνα του Θεού, αλλά εικόνα των δαιμονίων. Προσπαθούμε να αποδομήσουμε την έμφυλη διαφορετικότητα του ανθρώπου, έργο της σοφίας και της αγάπης του Θεού, προκειμένου ο άνθρωπος να καταστεί συνδημιουργός του Θεού και επιχειρούμε να κατασκευάσουμε ένα άνοστο, απρόσωπο, χυδαίο άνθρωπο. Άνθρωπο ενστικτώδη χωρίς προσωπικότητα, ανίκανο να αγαπήσει. Γιατί ένας τέτοιος άνθρωπος θα είναι ευκολομεταχείριστος, γλοιώδης, ανελεύθερος, δουλικός”.
Ενώ σε άλλο σημείο τονίζει:
Κοιτάχτε, αδελφοί γύρω σας. Δεν υπάρχει τίποτα στο οποίο μπορείτε να ελπίσετε. Όλοι μας γέλασαν φοβερά, μας σπάσαν της ψυχής τα φτερά, μας άφησαν μισοπεθαμένους να σερνόμαστε χωρίς αξιοπρέπεια μέσα στον κόσμο. Ο Χριστός είναι ο μόνος αληθινός Πατέρας, η Εκκλησία είναι η μόνη αληθινή μάννα του λαού μας. Γι’ αυτό την πολεμούν, γιατί έχουν στόχο εσάς, την φτωχοποίησή σας, τον εξανδραποδισμό σας, την παραχάραξη της υπόστασής σας. Δέστε, την Εικόνα του Χριστού μας, δέστε τις εικόνες της Παναγίας και των Αγίων μας, δέστε και καταλάβετε ποιοί πραγματικά είστε, πόσο πολύ αξίζετε, κοιτάχτε τα παιδιά σας με τα μάτια του Χριστού και εγερθήτε. Ζήστε την Κυριακή της Ορθοδοξίας σαν εγερτήριο σάλπισμα. Ο Χριστός δεν μας έδωσε πνεύμα δειλίας, αλλά δυνάμεως και αγάπης και σωφρονισμού. Το να ζείς στην Εκκλησία, το να ζείς με τον τρόπο Της είναι μια αντίσταση στη φθορά και στην απαξίωσή σου, είναι μια διαμαρτυρία για την υποτίμηση σου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Ο χριστιανός μπορεί να λυπάται μόνο για δύο λόγους!

Τη λύπη την έβαλε μέσα μας ο Θεός. Όχι, όμως, για να τη μεταχειριζόμαστε άσκοπα ή και βλαπτικά, σε ακατάλληλο χρόνο και σε αντίθετες συ...