Αποσπάσματα:
Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα ονομάζονται τα τρόφιμα που παράγονται
από γενετικά τροποιημένους οργανισμούς.
***
Οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί έχουν υποστεί συγκεκριμένες
αλλαγές που εισήλθαν στο γενετικό τους υλικό μέσω μεθόδων της γενετικής
μηχανικής.
***
Κίνδυνοι για την υγεία του ανθρώπου.
· Αλλεργίες. Πολλά παιδιά στις ΗΠΑ και
την Ευρώπη έχουν αναπτύξει επικίνδυνες αλλεργίες σε μεταλλαγμένους ξηρούς καρπούς
και άλλες τέτοιες τροφές. Υπάρχει πιθανότητα η εισαγωγή συγκεκριμένων γονιδίων
σε τροφές, να προκαλέσει αλλεργικά σοκ σε άτομα που είναι επιρρεπή σε
συγκεκριμένες αλλεργίες.
· Άγνωστες συνέπειες για την ανθρώπινη υγεία. Υπάρχει αυξημένος προβληματισμός για την εισαγωγή ξένων γονιδίων σε
τροφές, λόγω των ανεπιθύμητων αντιδράσεων στην ανθρώπινη υγεία.
Έρευνες σε ποντίκια έχουν δείξει απρόσμενες επιπλοκές και αλλοιώσεις σε όργανα
των ζώων που τρέφονταν με μεταλλαγμένες ζωοτροφές.
***
Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν τα μεταλλαγμένα είναι επικίνδυνα για την υγεία μας διότι υπάρχουν
αμφισβητούμενες έρευνες οι οποίες άλλες λένε ότι είναι επικίνδυνα για την υγεία
και για το περιβάλλον άλλες λένε όχι.
***
Περιβαλλοντικοί Κίνδυνοι.
Πολλοί φοβούνται πως, όπως τα κουνούπια απέκτησαν ανθεκτικότητα σε
ισχυρά εντομοκτόνα (όπως το DDT), έτσι και τώρα σιγά-σιγά η ίδια η φύση, μέσω
της βιολογικής επιλογής, θα δημιουργήσει υπερφυσικά
έντομα ή ζιζάνια που δύσκολα θα μπορούν να καταπολεμηθούν.
Γράφτηκε από
τον Τόνι Νζέιμ Κατηγορία: Ασφάλεια Τροφίμων
Πηγή: http://www.mydiatrofi.gr
Ηλεκτρονικός Σύνδεσμος Άρθρου (link): εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου