Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Συνταγματολόγος Π. Παραράς : «Ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός και λόγος απόλυσης η άρνησή του»

Σημείωση ιστολογίου: Η άποψη του ιστολογίου για τις μάσκες είναι, πως βοηθούν. Δεν γίνεται όμως να φοράει ο πιστός, μάσκα στην Εκκλησία, να φιλάει τις ιερές εικόνες με μάσκα, να βάζει απολυμαντικά που τα έχουν μάλιστα και μέσα στην εκκλησία……

Στην Εκκλησία ο Χριστιανός Ορθόδοξος πάει για να γιατρευτεί, όχι για να αρρωστήσει. Πλήθος θαυμάτων, ανθρώπων με σωματικές ή ψυχικές νόσους έχουμε, που γιατρεύτηκαν στην Εκκλησία. Όπως έχουμε και πλήθος ταμάτων, σε εικόνες Αγίων, του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, της Υπεραγίας Θεοτόκου, με μέλη σώματος που γιατρεύτηκαν με παρέμβαση Θεϊκή.

Σε χώρους που δεν είναι χώροι αφιερωμένοι στον Τριαδικό Θεό της Ορθοδοξίας μας, η χρήση μάσκας κατά την άποψη πάντα του ιστολογίου, βοηθάει.

Σχετικά με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Η άποψη του ιστολογίου είναι πως πρόκειται για εμβόλια που δεν γνωρίζει κανείς μεσο-μακροπρόθεσμα, τι παρενέργειες προκαλούν στην υγεία. Αυτό είναι σοβαρότατο ζήτημα και αρνητικός παράγοντας για τον εμβολιασμό.

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα, αυτή πιθανότατα δεν καλύπτεται από το Σύνταγμα. Είναι πιθανότατα αντισυνταγματική.

***

Άρθρο:

Ο εμβολιασμός σε περίπτωση πανδημίας θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός, αφού έχει αντανάκλαση στο σύνολο της κοινωνίας” ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο επίτιμος αντιπρόεδρος του ΣτΕ και καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Πέτρος Παραράς.

Όπως επισήμανε “Ο καθένας είναι ιδιοκτήτης του εαυτού του. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις δημοσίου συμφέροντος που κάμπτεται αυτή η εξουσία του ανθρώπου”.

Επιπλέον εκτίμησε πως είναι «Λόγος απόλυσης ή περικοπής του μισθού η εμμονική άρνηση μάσκας και εμβολιασμού».

Να μην προσλαμβάνονται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όσοι δεν εμβολιάζονται

«Καταλήγω στην ακραία περίπτωση της μη πρόσληψης στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα αν ο πολίτης δεν είναι εμβολιασμένος, για να καταδείξω την υποχρέωση του εμβολιασμού, τουλάχιστον για το υγειονομικό προσωπικό της χώρας» υπογράμμισε ο κος Παραράς.

Η εμμονική άρνηση της μάσκας και του εμβολιασμού θα πρέπει να αποτελεί νόμιμο λόγο απόλυσης υπαλλήλου -σύμφωνα με την άποψη του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου- ή, στην εναλλακτική περίπτωση θα μπορούσε ο εργοδότης αντί για την απόλυση να μην καταβάλλει τμήμα του μισθού στον αρνητή του εμβολίου.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιος ευθύνεται για την προδοσία στην Eurovision με τους «Τούρκους» της Θράκης;

Όπως αποκάλυψε ο Νίκος Μιχαηλίδης βλέποντας συνέντευξη δύο ατόμων που συμμετείχαν στο μπαλέτο της ελληνικής συμμετοχής που δόθηκε στην Τουρκ...