Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Οι φτωχοί πληρώνουν στην Ελλάδα, ο Τσίπρας δεν υλοποίησε τις υποσχέσεις του, γράφει το Focus

Σχόλιο ιστολογίου: Φίλε μου, από το 2010 που μπήκαμε σε μνημόνια, στην ουσία, οι μικρομεσαίοι εισοδηματικά πολίτες, πληρώνουν φόρους. Γύρω στα 12 – 16 δις είναι η…..φοροδιαφυγή (πηγή) τον χρόνο! Ασφαλώς το παραπάνω ποσό, δεν μπορείς να το εισπράξεις στο σύνολό του. Μπορείς όμως να «πιάσεις» το 30% που είναι τουλάχιστον, επιπλέον έσοδα, 3 δις ευρώ.
Είναι λίγα χρήματα; Ποιοι φοροδιαφεύγουν; Να πιάσω τους ελεύθερους επαγγελματίες, δηλαδή, γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ιδιώτες γιατρούς; Να πιάσω συνεργεία αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών; Τα μπουζουκτσίδικα, μπαράκια, καφετέριες; Τα νησιά που όταν μαθαίνουν ότι θα πάει κλιμάκιο για έλεγχο τους περιμένουν με απειλητικές διαθέσεις κάποιοι, επιχειρηματίες; (δεν υπερβάλω, έχει συμβεί να περιμένουν το κλιμάκιο της εφορίας στο λιμάνι).
Φυσικά υπάρχουν και επιχειρήσεις, μικρές – μεσαίες και μεγάλες. Ειδικά με κάτι τριγωνικές συναλλαγές, με αλλαγή έδρας στην Βουλγαρία, ή στην Κύπρο, με κάποια τεχνάσματα που κάνουν, φοροαποφεύγουν, ενώ άλλες φοροδιαφεύγουν.
Η μεγαλο-φοροδιαφυγή ξέρουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις από πού προέρχεται. Όμως φίλε μου δεν κάνουν κάτι. Οπότε ποιος πληρώνει φόρους; Ο συνταξιούχος, ο μισθωτός στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και όποιος έχει φορολογική συνείδηση. Υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρηματίες κλπ, που πληρώνουν φόρο κανονικά.
Οι δανειστές και σωτήρες μας, δεν βάλανε ποτέ το μαχαίρι στο λαιμό στις μνημονιακές κυβερνήσεις, για την φοροδιαφυγή. Αντί να επιβάλλουν στις κυβερνήσεις να την πιάσουν, έκαναν τα στραβά μάτια, όταν έβλεπαν τα έσοδα να προέρχονται από μειώσεις μισθών και συντάξεων, από αυξήσεις σε έμμεσους φόρους (που η έμμεση φορολογία είναι άδικη, γιατί επιβαρύνει όλους το ίδιο και όχι αναλογικά) και από δημιουργία νέων φόρων, όπως ο ΕΝΦΙΑ.
Δεν νοιάστηκαν οι δανειστές μας να βρεθούν χρήματα από τους φορο-κλέφτες, γιατί το μόνο που θέλουν είναι να πάρουν πίσω, τα λεφτά των τραπεζών τους που μας δάνεισαν. Αν ήθελαν να μας βοηθήσουν θα ζητούσαν να πληρωθούν με χρήματα φοροφυγάδων.
Με την πάροδο του χρόνου από το 2010 και τις αυξήσεις των φόρων, κάποιοι αναγκάζονται να φοροδιαφύγουν για να μην μείνουν στο δρόμο…Βέβαια και οι πολίτες έχουν ευθύνη αλλά δεν μπορείς να ζητάς από τον πολίτη να βγάλει το φίδι από την τρύπα, ζητώντας του να κάνει καταγγελίες. Και να κάνει, θα πάει κανείς να πιάσει τον φοροφυγά; Και αν τον πιάσει θα τον βάλει να πληρώσει; Συνήθως τα μικρά «ψάρια» πιάνουν…..
Αν φτάσουμε να βασιζόμαστε στις καταγγελίες των πολιτών, τότε να καταργήσουμε τις εφορίες και να πληρώνουμε τους πολίτες που θα βρίσκουν φοροφυγάδες.  
Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο αναφέρεται το παρακάτω άρθρο, οι αριστερές κυβερνήσεις, έχουν μεγάλο έρωτα με την φορολογία. Υποτίθεται ότι με το να βάζουν όπου βρούνε φόρους, μαζεύουν το χρήμα και μετά το αναδιανέμουν προς τις χαμηλότερες εισοδηματικά τάξεις.
Αυτήν την αναδιανομή, όσο την έκανε το Σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, άλλο τόσο την κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ και αυτή ακολούθησε τον ίδιο δρόμο των φόρων, γιατί ο λαός δεν αντιδρά όπως ο μεγάλος καρχαρίας που έχει το χρήμα άρα και την εξουσία να επηρεάζει το πολιτικό σύστημα.
Εκτός αυτού ο λαός μας έμαθε στον ατομικισμό και κοιτώντας ο καθένας μόνον τον εαυτό του, δεν νοιάστηκε για το καλό της Ελλάδας…..
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Στους φτωχούς που επωμίζονται τα βάρη των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, αναφέρεται το περιοδικό Focus. «Ψηφοφόροι του Αλέξη Τσίπρα ελπίζουν ότι ο πρωθυπουργός θα φορολογήσει, επιτέλους, τους πλουσίους, γράφει το γερμανικό περιοδικό Focus σε ανταπόκριση από την Αθήνα με τίτλο “Μόνο οι φτωχοί πληρώνουν για τις μεταρρυθμίσεις”. “Ο Αλ. Τσίπρας δεν πραγματοποίησε την υπόσχεσή του. Απ΄ την 13η σύνταξη και τις φορολοαπαλλαγές βγήκαν κερδισμένοι και ευκατάστατοι. (…) Οι φτωχότεροι είναι εκείνοι που θα επωμιστούν τα νέα μέτρα λιτότητας που αποφασίστηκαν στη Μάλτα.
Σε αυτά ανήκει και η μείωση του αφορολόγητου. Παράλληλα όσοι έχουν εισόδημα 450 ευρώ μικτά το μήνα θα πληρώνουν φόρο εισοδήματος. (…) “Την ίδια στιγμή οι φόροι ακινήτων καθιστούν την Ελλάδα μια από τις πιο ακριβές χώρες για ιδιοκατοίκηση, συνεχίζει το περιοδικό.
Οι σχετικοί φόροι είναι υψηλότεροι από εκείνους στη Γερμανία. Κατά συνέπεια καταρρέουν οι τιμές των ακινήτων. Την εξέλιξη αυτή εκμεταλλεύονται όλο και συχνότερα ξένοι εκτός ΕΕ, οι οποίοι μόνο πέρυσι αγόρασαν για 250 εκ. ευρώ ακίνητα και μαζί με αυτά μια βίζα για το χώρο του Σέγκεν.
“Την ίδια στιγμή πολλοί Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν δόσεις και φόρους και έτσι τα ακίνητά τους απειλούνται με πλειστηριασμό. Ενώ ο Αλ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί ότι δεν θα δώσει κανένα σπίτι σε τραπεζίτες, οι δημοπρασίες εξπρές θα γίνουν πραγματικότητα”, αναφέρει το περιοδικό. Στέφανος Γεωργακόπουλος, DW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ὁ Νέας Ἰωνίας εὐτελίζει τήν Ἀρχιερωσύνην!

«Ντρέπεται καὶ ἡ ντροπή», ὡς λέγει ὁ λάος, μὲ τὸ βίντεο, τὸ ὁποῖον ἦλθεν εἰς τὴν δημοσιότητα. Εἰς αὐτὸ ὁ Μητροπολίτης παρακολουθεῖ ποδοσφαι...