Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

"Οι χριστιανοί μας ζούνε ανύποπτα και δεν υπάρχει φοβεροτέρα προυπόθεση καταστροφής από την ανυποψία!"!

Μου λέει κάποιος πρόσφατα συνάδελφος κληρικός, απ’ άλλον τόπο - ας μην πω ποιός είναι - υπήρχε ένας μοναχός ασκητής, αυτός είχε κάποια εξέχουσα θέση κάποτε- ήταν και λόγιος κ.λπ.- όμως τα άφησε όλα για να γίνει μοναχός και μάλιστα ασκητής.
Εκοιμήθη – δηλαδή απέθανε- ο μοναχός αυτός το 1962 δηλαδή είναι πολλά χρόνια – καμιά 25αριά χρόνια.

Προσέξτε τώρα εδώ έλεγε το εξής:
Αναμένουν την εκκλησία μαρτύρια/διωγμοί που τα μαρτύρια του Νέρωνος ωχριούν!
Δεν εννοεί τα μαρτύρια /διωγμούς του αντιχρίστου αλλά εννοούσε κάτι που αφορούσε τις μέρες μας..ας πούμε στην γενεά μας.
Εκείνο που είπε ο Κύριος σας βεβαιώνω κατα το “ου μη παρέλθει η γενέα αυτή έως αν τάυτα πάντα γένηνται”. 

Τι ήθελε να πει εδώ: ότι έχουμε τους διωγμούς αυτούς οι οποίοι θα είναι στον καιρό μας, στην εποχή μας…όχι στα έσχατα!
Και εδώ να κάνω μια διευκρίνηση αυτό το “ωχριούν οι διωγμοί του Νέρωνος και τα βασανιστήρια” μην σας πάει στο μυαλό σας…γιατί αν διαβάσει κανείς τα αρχαία μαρτυρολόγια θα τρομάξει!!
Τι περισσότερο μπορεί κανείς να κάνει σ’ έναν άνθρωπο; Τι περισσότερο μπορεί να τον κάνει; Θα σας πω που είναι το σημείο του ό,τι “ωχριούν” τα αρχαία μαρτύρια.
Τα αρχαία μαρτύρια απετείνονταν μόνο στο σώμα και μόνο στο σώμα ..όχι στην ψυχή.
Τα σύγχρονα μαρτυρια στρέφονται στην ψυχή. Και μπορεί βέβαια να μην είναι ένα μαρτύριο οδυνηρό με την έννοια να με τηγανίζουνε και να με γδερνουνε.

Αλλά όταν όμως μου παραλύσουν την βούληση.
Γιατί πρέπει να πούμε ότι οι χριστιανοί μας ζούνε ανύποπτα και δεν υπάρχει φοβεροτέρα προυπόθεση καταστροφής απο την ανυποψία!! Να είναι ο εχθρός απ’ έξω να ακονίζει τα μαχαίρια και εμείς να κοιμόμαστε, να γελάμε και να διασκεδάζουμε.”
 π. Αθανάσιος Μυτιληναίος. Ομιλία 129 «Κατηχήσεις Αγίου Κυρίλλου Ιεροσολύμων»

πηγή

πηγή:  proskynitis.blogspot.com

makkavaios.blogspot

Εκ του ιστολόγιου: Ο Μακαριστός πατήρ Αθανάσιος Μυτιληναίος, το λέει ξεκάθαρα, πως δεν είμαστε στον καιρό του Αντίχριστου. Όσοι τους αρέσει να φέρνουν τον Αντίχριστο, είναι σε πλάνη.

Ο σημερινός διωγμός της Ορθοδοξίας (οι Καθολικοί κλπ δεν αντιστέκονται), δεν είναι τόσο φανερός. Είναι ύπουλος. Με το προσωπείο της «αγάπης» και στο όνομα αυτής, βλέπετε πως προωθούν τον Οικουμενισμό. Όλοι να σχηματίσουν μία θρησκεία που θα είναι ένα έκτρωμα.

Από εκεί και πέρα, σε επίπεδο του καθενός μας, ο πόλεμος είναι ψυχολογικός με αιχμή του δόρατος δύο πράγματα: α) την τηλεόραση και β) την τεχνολογία.

Η τηλεόραση προηγείται, έχει σχεδόν τρεις δεκαετίες που εκπομπές, έργα, σίριαλ, τα ΜΜΕ να μαγαρίζουν την Ορθοδοξία. Προβάλλουν την ομοφυλοφιλία, χωρισμένες οικογένειες (σε έργα υπάρχουν οικογένειες χωρισμένες), τη βία (σε ταινίες και σε παιχνίδια), εκπομπές φαγητού (για να μας κάνουν δούλους της γαστριμαργίας), ταινίες και σίριαλ με ιερείς που πετάνε τα ράσα για την αγάπη προς μία γυναίκα (τα παρουσιάζουν έτσι που να συμφωνήσεις με αυτό που έκανε ο ιερέας), παρουσίαση της μόδας με όσο γίνεται περισσότερο γυμνό, εκπομπές με κουτσομπολιό, «παιχνίδια» που ο ένας πρέπει να κατηγορεί τον άλλο για να επιβιώσει, παιχνίδια όπως το Big Brother κλπ.

Αυτά αγαπητοί τα δηλητήρια περνάνε εδώ και δεκαετίες στους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Να μην ξεχάσω ξεχωριστά να αναφέρω πως όλες οι εκπομπές έχουν και τον Αστρολόγο για να μας μάθουν πως υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να «προβλέψουν» το μέλλον.

Υπήρξαν φυσικά και τα «κατάλληλα» τραγούδια και μουσική. Η Heavy Metal έδειχνε πόσο Αντίχριστη ήτανε. Όμως και Ελληνικά τραγούδια που θεωρήθηκαν προοδευτικά από τη ραπ και σήμερα αν το γράφω σωστά την τραπ μουσική.

Υπάρχει ένα τραγούδι που λέγεται….. «Μηδέν» και είναι πολύ γνωστό και πολλοί έχουν στο μυαλό τους το σύνθημα: «Βάλαμε φωτιά στα φρένα και μας έμεινε το γκάζι, με ταχύτητες μεγάλες, μοναχά η γη αλλάζει» και αλλού λέει: «Το μηδέν θα κάνω κύκλο
Κι εκεί μέσα θα χορεύω
Κι ας μην ξέρω που πηγαίνω
Κι ας μην ξέρω τι γυρεύω».

Είναι αλήθεια. Βάλανε οι προοδευτικοί φωτιά στα φρένα της Κοινωνίας. Διώξανε ό,τι κρατούσε τους ανθρώπους σε μία τάξη, σε ένα σεβασμό προς τον άλλο και φτάσαμε σε μία κατάσταση Ατομισμού χωρίς Φόβο Θεού και ας αυτοί μας λέγανε για Αλληλεγγύη (που αν τη δείξανε τη δείξανε σε δυστυχισμένους ανθρώπους από άλλες χώρες). Μηδένισαν τις αρχές και τις αξίες, την Ελληνική Οικογένεια και την αγνή Αγάπη για την Πατρίδα, αλλά όπως πάντα οι προοδευτικοί δεν ξέρανε που πηγαίνουν. Άνθρωποι δίχως στόχους, εκτός αν θεωρείται στόχος το να μην ξέρεις τι θέλεις και που πηγαίνεις.

Δεν ξέρω αν με ταχύτητες μεγάλες η γη αλλάζει, ξέρω πως πιθανόν με ταχύτητες μεγάλες ο άνθρωπος σαλτάρει. Το βλέπουμε σήμερα που οι ρυθμοί έχουν αυξηθεί και έχουν αυξηθεί και τα άγχη και τα ψυχολογικά προβλήματα. Η Βιασύνη δεν είναι αρετή. Η Υπομονή είναι. Όμως νοιάζονται οι Προοδευτικοί για τις Αρετές; Τις θεωρούν Κατεστημένο.

Πριν πάω στη ζημιά μέσω τεχνολογίας, θα ήθελα να αναφερθώ στη ζημιά μέσω Οικονομίας. Μας προβάλανε έναν δυτικό τρόπο ζωής. Η οικογένεια, να είχε κανά δύο με τρία αυτοκίνητα, ένα σπίτι με όλες τις ανέσεις και ένα εξοχικό. Οπότε πέρασαν το μήνυμα πως πρέπει να δουλεύει ο κόσμος για να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερο υλικά αγαθά, γιατί αυτά φέρνουν την ευημερία, τη χαρά και γεμίζουν τα κενά μέσα μας.

Οι διαφημίσεις, δείχνανε άνδρες και γυναίκες που από κατσούφηδες, μετατρεπόταν σε χαρούμενοι, γιατί αγόραζαν το τάδε αυτοκίνητο, το τάδε αφρόλουτρο, το τάδε αναψυκτικό, μέχρι και το κάθε ποτό, κλπ.

Η χαρά λοιπόν των πιστών μετατοπίστηκε από την πίστη στο Θεό, στην χαρά της απόκτησης υλικών αγαθών. Μια χαρά που διαρκεί λίγο, που δε γεμίζει κενά. Πέραν αυτού όμως, βάλανε τον κόσμο επειδή δεν μπορούσε στην πλειοψηφία του να αγοράσει όσα διαφήμιζαν, να παίρνει στεγαστικά δάνεια και καταναλωτικά δάνεια. Να είναι δέσμιοι των τραπεζών δεκαετίες πριν.

Μετά τεχνηέντως, οι τράπεζες δημιούργησαν κοντά στο 2008 τη φούσκα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αυτή η φούσκα πέρασε στις Εθνικές οικονομίες και στην παγκόσμια ύφεση. Η οικονομία παίζει ίσως πρωταγωνιστικό ρόλο στην ψυχολογία των ανθρώπων. Έτσι κατάφεραν μέσα από την παγκόσμια ύφεση, να δημιουργήσουν και μία παγκόσμια ανησυχία και ανασφάλεια στον κόσμο.

Όταν χάνεις τη δουλειά σου, το σπίτι σου, κλείνεις το μαγαζί σου, δε μπορείς να είναι χαρούμενος. Ειδικά όταν δεν ελπίζεις πραγματικά στο Θεό, αλλά τυπικά. Η έννοια «Καταναλωτικά όντα» πως έχουν γίνει οι άνθρωποι, θρησκευτικά ερμηνεύεται πως έχουν γίνει Υλιστές. Ζούνε για να καταναλώνουν, δηλαδή να αγοράζουν Υλικά αγαθά, να εξυπηρετούν τον Υλισμό τους σε βάρος της Πνευματικής Ζωής που δεν βασίζεται στην ύλη, αλλά στην πίστη και η χαρά στον πιστό έρχεται από τη λιτή ζωή, αλλά γεμάτη πίστη και κοντά στο Θεό.

Όσο βγαίνει από την καρδιά μας η ύλη, τόσο δίνουμε χώρο στον Χριστό. Εμείς όμως, χειραγωγούμενοι από το Υλιστικό Πνεύμα, γυρίσαμε την πλάτη στον Χριστό.

Η τεχνολογία ήταν αυτή που επιτάχυνε τις εξελίξεις και την επίτευξη των στόχων της Νέας Εποχής, της Νέας Τάξης. Αρχικά φάνηκε πως θα εξυπηρετούσε τον απλό χρήστη της τεχνολογίας. Αρχικά τα κινητά τηλέφωνα τα προμηθευτήκαμε με τη χαρά πως θα μπορούμε να μιλάμε από όπου θέλουμε με όποιον θέλουμε. Μετά όμως είδαμε πως δε μπορούσαμε να πάμε όπου θέλουμε έχοντάς τα κλειστά γιατί μπορεί να μας χρειαζόταν από την εργασία μας, από την οικογένειά μας. Το κινητό έγινε βραχνάς για πολλούς από εμάς.

Στη συνέχεια μπήκε και η κάμερα στο κινητό τηλέφωνο…..Αυτή η κάμερα που για πολλούς ήταν ένας τρόπος για να αποθανατίζουν ευχάριστές στιγμές, για άλλους τόσους ήταν ένα μέσο προβολής τους, Αυτοπροβολής, μέσο για να προχωρήσουν σε αδιανόητα μέχρι τότε πράγματα. Έτσι αρχίσανε τα ζευγάρια να γράφουν στα κινητά τους τηλέφωνα τις ερωτικές τους πράξεις. Έγινε μάλιστα μόδα.

Η μόδα έδιωξε την ντροπή και ξεδιάντροπα σήμερα νέοι και μεγαλύτεροι είτε φωτογραφίζουν τη γύμνια τους, είτε κάνουν βίντεο ερωτικού περιεχομένου, που παλιά αυτά τα έκαναν επαγγελματίες στο χώρο του πορνό. Η Βιομηχανία του Πορνό από Επαγγελματική έγινε…Ερασιτεχνική. Στα βίντεο δεν πρωταγωνιστούν πλέον μόνον επαγγελματίες, αλλά ο καθένας που θέλει να γυρίσει ένα τέτοιο βίντεο και που δε θα κατακριθεί, αλλά αντιθέτως θα θεωρηθεί πως είναι στο Πνεύμα της Εποχής (της Νέας Εποχής). Το Πνεύμα του Πορνό. Η πορνεία έγινε μόδα.

Μετά με την έλευση του διαδικτύου, αντικαταστάθηκε η πραγματική ζωή με την Εικονική Πραγματικότητα. Σε αυτήν πολλοί πέσανε θύματα από οικονομικές απάτες, μέχρι εγκλήματα. Άλλοι εθίστηκαν και βλέπουμε πολλούς σήμερα να είναι κολλημένοι στην οθόνη του κινητού τους. Οι Πλατφόρμες Κοινωνική Δικτύωσης, φούντωσαν την Περηφάνια, την Φιλαυτία, την Ανθραπαρέσκεια αλλά κάνανε και ένα άλλο κακό. Μέσα από αυτές γίνονται γνωριμίες παντρεμένων με ελεύθερες ή παντρεμένες και διαλύονται γάμοι και αρραβώνες.

Το χειρότερο είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη που μπορεί να μιμηθεί τη φωνή σου και να μπλέξεις χωρίς να μπορείς να αποδείξεις πως δεν ήσουν εσύ αυτός που ακούγεται στο ηχητικό αρχείο. Πολλοί θα χάσουν τις δουλειές αφού θα αντικατασταθούν από τα ρομπότ και πολλοί θα πάψουν να σκέφτονται αφού θα σκέφτονται για αυτούς τα ρομπότ.

Πολλές κοπέλες βλέπουν τον εαυτό τους γυμνό ενώ δεν έχουν βγάλει φωτογραφία γυμνές. Για αυτό φροντίζει και πάλι η τεχνητή νοημοσύνη η οποία βασίζεται σε αλγόριθμους που μπορούν με μικρό ποσοστό απόκλισης, να εμφανίσουν μία ντυμένη κοπέλα, όπως θα ήταν αν δεν φορούσε ρούχα.

Βάσεις Δεδομένων. Υπήρχαν και τώρα βρίσκονται σε έξαρση. Μέσα σε αυτές είμαστε ηλεκτρονικά φακελωμένοι όλοι μας. Φυσικά αυτό το κάνουν για το «καλό» μας, για να πατάξουν την τρομοκρατία, το ηλεκτρονικό έγκλημα, την φοροδιαφυγή. Έτσι ο σημερινός άνθρωπος αισθάνεται όχι ελεύθερος, αλλά ηλεκτρονικά αιχμάλωτος. Παγιδευμένος από δορυφόρους που είτε μέσω καμερών είτε μέσω του κινητού τηλεφώνου, είτε μέσω της ip του υπολογιστή του, θα τον εντοπίσουν. Αν κάποιος αλλάξει στον ηλεκτρονικό σου φάκελο, τα στοιχεία σου, μπορεί να σε χαρακτηρίσει ως «καταζητούμενο» (τα έδειχναν έργα πριν 25 χρόνια και φαινόταν ως εφιάλτης) και αμέσως η αστυνομία να σε ψάχνει να σε συλλάβει.

Το χρήμα παύει να είναι σε φυσική μορφή και γίνεται ψηφιακό με τις τράπεζες να έχουν το δικό σου χρήμα, στη δική τους ηλεκτρονική τσέπη.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, κάνει θραύση η κατάθλιψη και τα αντικαταθλιπτικά. Τα εγκλήματα πάθους, η βία σε ανήλικους, η βία σε ενήλικους και δυστυχώς και στον χώρο του αθλητισμού (στα γήπεδα) και πάμε από το κακό στο χειρότερο.

Δεν ξέρω αν έχετε παρατηρήσει πόσο συμβάλουν σε αυτό το κλίμα το καταθλιπτικό πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές που μιλάνε για εγκλήματα!! Ενώ τα εγκλήματα ήταν κάτι που «έπαιζε» νυχτερινές ώρες και ώρες που οι ανήλικοι κοιμόταν, εδώ και λίγα χρόνια από το πρωί μέχρι το απόγευμα υπάρχουν εκπομπές που αναπαράγουν διαπραχθέντα καθημερινά εγκλήματα.

Είναι τυχαίο που από το πρωί βάζουν τον κόσμο να παρακολουθεί αυτήν τη ζοφερή πλευρά της ζωής; Έγραψα πως πρόκειται για Νέα Εποχή. Μια εποχή που ο διάβολος θέλει τον πνευματικό θάνατό μας. Την ψυχική μας εξάντληση και φυσικά την απομάκρυνσή μας από το Ευαγγέλιο και τα Αγιοπατεικά κείμενα.

Ο Άγιος Παίσιος έλεγε πως όταν διαβάζει κάποιος το Λόγο του Θεού και τα  Αγιοπατερικά Κείμενα η Ψυχή Γαληνεύει. Όταν διαβάζει τα κοσμικά, αγριεύει.

Εμείς πλέον επιλέγουμε αντί για το Λόγο του Θεού, το λόγο της και του κάθε δημοσιογράφου που μας λένε και μας περιγράφουν αναλυτικά τα καθημερινά εγκλήματα.

Είναι μάλιστα τόσο αδίστακτοι που δεν τους νοιάζει πως την εκπομπή τους μπορεί να την βλέπουν παιδιά. Εδώ δε νοιάζει το κράτος που φυσικά δε θα πάει κόντρα στο εγκληματικό Πνεύμα της Νέας Εποχής.

Δε βλέπω τηλεόραση εδώ και κάποια χρόνια. Δεν ενημερώνομαι ιδιαίτερα για το τι συμβαίνει στον κόσμο τελευταία. Το τι πρόκειται να γίνει το ξέρουμε. Μας το είπε ο Άγιος Παΐσιος. Η κατάσταση θα είναι τέτοια που δε θα είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί ανθρώπινα. Το βλέπουμε. Οι άνθρωποι δεν έχουν διάθεση για να τα βρούνε μεταξύ τους είτε πρόκειται για απλούς ανθρώπους, είτε για ηγέτες κρατών.

Μόνο με Θεϊκή Επέμβαση θα δοθεί λύσει μας λέει ο Άγιος Παΐσιος. Μόνον έτσι αγαπητοί. Όμως πρέπει να είμαστε Πνευματικά έτοιμοι γιατί αυτά που έρχονται θα δοκιμάσουν τις πνευματικές μας άμυνες, την πίστη μας στον Τριαδικό Θεό. Η Τουρκία ετοιμάζεται. ΝΑΤΟ και Ε.Ε. δε μπορούν να ανεχθούν την διαφαινόμενη ήττα της Ουκρανίας και θέλουν να εμπλακούν οι ίδιες στον πόλεμο, ενώ στη Μέση Ανατολή έχει ανάψει φωτιά.

Τα γνωρίζουμε. Πίστη στο Θεό και υπακοή στο Θέλημά Του. Το δικό μας θέλημα είδαμε που μας οδήγησε. Στην Ειδωλολατρία, την Πορνεία, την Κατάθλιψη, το Άγχος, την Διαστροφή και οτιδήποτε άλλο έπεται όταν η καρδιά μας, απομακρύνεται από τον Ιησού Χριστό, την Υπεραγία Θεοτόκο και τους Αγίους μας Πατέρες.

Α.Η.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἄλλες ἐμπειρίες, μέσα ἀπό τίς ὁποῖες ἀποκτᾶται ἡ ἀπιστία στόν ἑαυτό μας καί ἡ ἐμπιστοσύνη καί τό θάρρος στό Θεό.

Ἐπειδὴ ὅλη ἡ δύναμις μὲ τὴν ὁποία νικῶνται οἱ ἐχθροί μας, γεννιέται ἀπὸ τὴν μὴ ἐμπιστοσύνη στὸν ἑαυτό μας καὶ ἀπὸ τὴν ἐλπίδα στὸ Θεό , εἶναι...