Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

"Πρέπει πρωταρχικά να φλογιστούμε απο τη φωτιά της μετανοίας, της επιστροφής και της ικεσίας"

Αν πάλι είμαστε αμελείς, αν δεν τρέξουμε στον Κύριο και δεν Τον ακολουθήσουμε με συνέπεια, αφήνοντας τις αμαρτίες μας, όπως ο τελώνης και κατοπινός ευαγγελιστής Ματθαίος άφησε το τελώνιο και την πλεονεξία, τότε δεν θα πάρουμε εκείνο που ζητάμε.

Πρέπει πρωταρχικά να φλογιστούμε απο τη φωτιά της μετανοίας, της επιστροφής και της ικεσίας.

Ο Κύριος όχι μόνο γι’ αυτούς «έκλινεν ουρανούς και κατέβη εις γην», αλλά για όλους μας. Και δεν θέλει να κολαζόμαστε αιώνια, σαν δούλοι της αμαρτίας, αλλά να Τον ακολουθήσουμε στον ουρανό, αφού πρώτα, με αγώνα πνευματικό, τηρήσουμε τις εντολές Του και καθαριστούμε από τα πάθη, «έκαστος κατά τον ίδιον κόπον».

(“ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΠΑΤΕΡΙΚΗΣ ΣΟΦΙΑΣ”, Πνευματικά κεφάλαια βασισμένα σέ κείμενα τοῦ ὁσίου Συμεών τοῦ Νέου Θεολόγου, ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ, ΩΡΩΠΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)

(Πηγή ηλ. κειμένου: hristospanagia3.blogspot.gr)

alopsis.gr

Εκ του ιστολόγιου: Ο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος μας λέει με τρόπο ξεκάθαρο πως:
«Πρέπει πρωταρχικά να φλογιστούμε απο τη φωτιά της μετανοίας, της επιστροφής και της ικεσίας».

Υπάρχουν Κληρικοί και Μητροπολίτες που μιλάνε μόνον για την αγάπη και πως όλοι είναι δεκτοί στην Εκκλησία. Είναι όμως έτσι; Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία, αρχικώς δεν έγινε δεκτή στην Εκκλησία. Το γνωρίζετε αυτό αγαπητοί Κληρικοί της «αγάπης»;

Γιατί δεν έγινε δεκτή; Γιατί δεν υπήρχε μέσα της η Μετάνοια. Μία Δύναμης δεν την άφηνε να μπει στην Εκκλησία. Σύμφωνα με εσάς, μάλλον αυτή η Δύναμης, κακώς δεν άφηνε την αμαρτωλή Οσία Μαρία την Αιγυπτία να εισέλθει στην εκκλησία. Μπήκε στην Εκκλησία αφού πρώτα μέσα της, ένοιωσε αυτήν την αλλοίωση όπως την ονομάζουν οι Άγιοι Πατέρες μας, αισθάνθηκε την αμαρτωλότητά της και θέλησε να μετανοήσει. Κατόπιν αυτής της αλλοιώσεως, της επετράπη να μπει στην εκκλησία.

Μιλάτε με λόγια δικά σας. Γιατί; Γιατί δε λέτε όσα μας έχουν πει οι Άγιοι Πατέρες μας; Άγιοι είναι. Γνωρίζουν πολύ καλά το Λόγο του Θεού, έχουν τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος και φωτισμένοι μας μιλάνε. Εσείς είστε τόσο φωτισμένοι που με αλαζονεία παραβλέπετε τα όσα λένε οι Άγιοι Πατέρες μας;

Είναι ξεκάθαρος αγαπητοί Κληρικοί και Μητροπολίτες ο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος. Πρώτα χρειάζεται Μετάνοια. Αν δεν υπάρχει Μετάνοια, δε μπορεί να υπάρξει αποδοχή από τον Ιησού Χριστό. Ο Ιησούς Χριστός δέχεται όλους όσους μετανοούν, ανεξάρτητα από το τι ήταν πριν μετανοήσουν.

Λέτε για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα πεπραγμένα σας, πως ο Χριστός δέχτηκε και πόρνες και τελώνες και αμαρτωλούς. Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Δέχτηκε από όλους αυτούς, όσους μετανόησαν και θέλησαν να ακολουθήσουν μία νέα ζωή, σύμφωνη με τις Εντολές του Θεού. Δε δέχτηκε ο Χριστός κανέναν αμετανόητο γιατί σέβεται το Αυτεξούσιο του καθενός μας.

Πως λοιπόν και πάλι διαστρέφετε την αλήθεια και δε λέτε ποιους αμαρτωλούς δέχθηκε ο Ιησούς; Όσους μετανοήσαν. Όπως στο Σταυρό, ο ένας ληστής μετανόησε και πίστεψε στον Ιησού και έγινε δεκτός, ενώ ο άλλος έμεινε αμετανόητος.

Το απαραίτητο συναίσθημα της Μετάνοιας, το προσπερνάτε και διαστρέφεται το Λόγο του Θεού και όσα μας έχουν πει οι Άγιοι Πατέρες, για να δικαιολογήσετε τη διαστροφή του Σοδομισμού που αποτέλεσε τον λόγο που ο Τριαδικός Θεός, έκαψε τα Σόδομα και τα Γόμορρα.

Διδάσκετε μία διεστραμμένη αγάπη, μία αγάπη που θέλει με όλους να τα έχει καλά, όταν ο Ιησούς Χριστός, έλεγχε τους Γραμματείς και τους Φαρισαίους. Τι τους είπε θυμάστε;

«εἰ ὁ Θεὸς πατὴρ ὑμῶν ἦν, ἠγαπᾶτε ἂν ἐμέ· ἐγὼ γὰρ ἐκ τοῦ Θεοῦ ἐξῆλθον καὶ ἥκω· οὐδὲ γὰρ ἀπ’ ἐμαυτοῦ ἐλήλυθα, ἀλλ’ ἐκεῖνός με ἀπέστειλε.
διατί τὴν λαλιὰν τὴν ἐμὴν οὐ γινώσκετε; ὅτι οὐ δύνασθε ἀκούειν τὸν λόγον τὸν ἐμόν.
ὑμεῖς ἐκ τοῦ πατρὸς τοῦ διαβόλου ἐστέ, καὶ τὰς ἐπιθυμίας τοῦ πατρὸς ὑμῶν θέλετε ποιεῖν. ἐκεῖνος ἀνθρωποκτόνος ἦν ἀπ’ ἀρχῆς καὶ ἐν τῇ ἀληθείᾳ οὐχ ἕστηκεν, ὅτι οὐκ ἔστιν ἀλήθεια ἐν αὐτῷ· ὅταν λαλῇ τὸ ψεῦδος, ἐκ τῶν ἰδίων λαλεῖ, ὅτι ψεύστης ἐστὶ καὶ ὁ πατὴρ αὐτοῦ.
ἐγὼ δὲ ὅτι τὴν ἀλήθειαν λέγω, οὐ πιστεύετέ μοι.
τίς ἐξ ὑμῶν ἐλέγχει με περὶ ἁμαρτίας; εἰ δὲ ἀλήθειαν λέγω, διατί ὑμεῖς οὐ πιστεύετέ μοι;
ὁ ὢν ἐκ τοῦ Θεοῦ τὰ ρήματα τοῦ Θεοῦ ἀκούει· διὰ τοῦτο ὑμεῖς οὐκ ἀκούετε, ὅτι ἐκ τοῦ Θεοῦ οὐκ ἐστέ».

Είναι δυνατόν να μίλησε έτσι ο Θεάνθρωπος; Για εσάς που θέλετε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα δεν είναι δυνατόν. Εσείς παντού βλέπετε τη διεστραμμένη αγάπη.

Ο Χριστός όμως, μίλησε έτσι γιατί είναι η Αλήθεια και ήξερε πως σκεφτόταν οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι και τι ύπουλους και φθονερούς σκοπούς είχαν.

Να σας θυμίσω πως μίλησε για τους πλούσιους; Είπε:
««Είναι ευκολότερο να περάσει μια καμήλα από την τρύπα που ανοίγει η βελόνα, παρά ο πλούσιος να εισέλθει στην Βασιλεία του Θεού» (ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΓ΄ ΛΟΥΚΑ – Λουκά ΙΗ΄ 18-27)

Και πάλι ο Ιησούς Χριστός μας λέει την Αλήθεια. Μας λέει πόσο κακό είναι το πάθος της Φιλαργυρίας και που ανήκουν όσοι δεν το πολεμούν. Τα έχετε εμπεδώσει αυτά; Μάλλον όχι.

Δε μιλάτε για την Μετάνοια. Θέλετε να βάλετε στον Οίκο του Θεού αμετανόητους Βουλευτές. Θέλετε να κάνετε Κηρύγματα που να μην ενοχλούν, να μην ελέγχουν όσους δικαιολογούν τον Σοδομισμό και το γάμος μεταξύ Ομοφυλόφιλων.

Αυτά που λέτε είναι αντίθετα με το Λόγο του Θεού και τα όσα μας έχουν πει οι Άγιοι Πατέρες μας. Παρουσιάζετε για τον Χριστιανισμό μία εικόνα διαστρεβλωμένη και προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του κοσμικού πνεύματος που χαρακτηρίζεται από Φιλαυτία, Εγωισμό και Σαρκολατρεία. Φυσικά και Αμετανοησία και μάλιστα και Περηφάνεια για αυτό που είναι και τα όσα κάνει.

Απέχετε έτη φωτός από το Πνεύμα του Λόγου του Θεού. Ο λόγος σας δεν είναι Αγιο Πατερικός. Είναι προσωπικές σας πεποιθήσεις, διπλωματικής φύσεως.

Η «αγάπη» που επικαλείστε, είναι νοθευμένη με το κοσμικό φρόνημα το οποίο θα έπρεπε να πολεμάτε και όχι να προσπαθείτε να το συμβιβάσετε με το Ευαγγέλιο.

Εμείς όμως οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, γνωρίζουμε αυτό που μας είπε ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός:
«θαρσείτε εγώ ενίκησα τον κόσμο»

Εμείς αγαπητοί, είμαστε με τον Νικητή του Κόσμου και του Κοσμικού Πνεύματος της σαρκολατρείας, των παθών, της φιλαυτίας, της διαστροφής, που θέλει να θεοποιήσει η Νέα Εποχή.

Αυτό το Κοσμικό Πνεύμα, στράφηκε εναντίον του Χριστού, γιατί ελέγχθηκε από Εκείνον. Αυτό το Κοσμικό Πνεύμα τον πήγε στο Σταυρό και ζήτησε και χάρηκε με την εκούσια Σταύρωσή του. Αυτό το Κοσμικό Πνεύμα ηττήθηκε με την Ανάστασή του.

Εσείς με ποιον είστε; Τι κρατάτε στα χέρια σας και στην καρδιά σας; Το Σταυρό του Θεανθρώπου, ή τα τριάντα αργύρια της προδοσίας; 

Α.Η.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H εις Άδου κάθοδος του Κυρίου († Αρχ. Γεώργιος Καψάνης, Προηγούμενος Ι. Μ. Γρηγορίου Αγίου Όρους)

Όπως λένε οι άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας, ο Κύριος κατά το διάλειμμα της τριημέρου Ταφής Του, την οποία σήμερα εορτάζουμε, έπρεπε να ολο...