Στο κυνήγι της..καλύτερης..προφητείας....

Φίλε μου, όσο περνάει ο καιρός, ολοένα και περισσότεροι στο διαδίκτυο, εμφανίζουν προφητείες και «προφητείες». Άλλοι γράφουν ότι έχει γεννηθεί ο Αντίχριστος, άλλοι ότι σε λίγο καιρό θα κάνει την εμφάνισή του και άλλοι βλέπουν και πράσινα ανθρωπάκια να ζούνε ανάμεσά μας (εννοώ τους εξωγήινους).

Όλο αυτό το περιβάλλον της προφητολογίας, μπορεί να σε οδηγήσει στον φόβο, στο άγχος, στο να πάρεις τα βουνά για να σωθείς (έχει γίνει στο παρελθόν από μία ομάδα πιστών που πίστεψαν κάποιον και πήγαν στο βουνό να σωθούν από τον αντίχριστο – έχουν περάσει 22 χρόνια από τότε και ακόμη να εμφανιστεί ο αντίχριστος), στο να αποπροσανατολιστείς στον πνευματικό σου αγώνα.
Προφήτες και προφήτισσες εντός και εκτός εισαγωγικών, εντός και εκτός Ελλάδας, λένε διάφορα. Μπορώ να βάζω άρθρα για να σηκώνω σκόνη στην πνευματική κατάσταση των αναγνωστών του παρόντος blog. Έχω να πετάξω μέσα άρθρα με «προφητείες» να φάνε και οι κότες. Δεν το λέει η συνείδησής μου.
Για εμένα λοιπόν φίλε μου και αδερφέ μου, τρεις είναι οι μορφές της Ορθοδοξίας στις οποίες βασίζομαι για τα μελλούμενα. Πρώτος είναι ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και ακολουθούν ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος και ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός. Οι δύο τελευταίοι, κινούνται πάνω στις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, τις λένε με μεγαλύτερη ανάλυση.
Οπότε θα αναφερθώ μόνον στο τι έχουν πει, οι αναγνωρισμένοι για τα χαρίσματά τους εντός και εκτός Ελλάδας. Δεν με απασχολεί τι λένε άλλοι προφήτες και προφήτισσες που κάποιοι είναι και ξένοι και δεν γνωρίζω αν πράγματι είχαν το πνευματικό επίπεδο του Αγίου Γέροντα Παισίου και του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.
Ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος λέει χαρακτηριστικότατα για αυτό που τώρα ζούμε και αυτό που έρχεται:
«Τώρα µια µπόρα θα είναι, µια µικρή κατοχή του αντίχριστου σατανά. Θα φάει µετά µια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη και θα έρθει η γαλήνη στον κόσµο για πολλά χρόνια. Αυτήν την φορά θα δώσει ο Χριστός µια ευκαιρία, για να σωθεί το πλάσµα Του. Θα αφήσει το πλάσµα του ο Χριστός;
Θα παρουσιασθεί στο αδιέξοδο των ανθρώπων, για να τους σώσει από τα χέρια του Πονηρού. Θα επιστρέψουν στο Χριστό και θα έρθει µια πνευµατική γαλήνη σε όλη την οικουµένη για πολλά χρόνια.»
Ζούμε στις ημέρες μας αδερφέ μου, την «μία μικρή κατοχή του Αντιχρίστου». Όμως θα έρθει η στιγμή που «θα συγκλονισθούν τα έθνη».
Για αυτήν την στιγμή μας μιλάει με μεγάλη λεπτομέρεια, ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός και τι μας λέει; Μας λέει ότι θα γίνει 1. Πολιτειακή ανωμαλία, στη συνέχεια 2. Θα τραβήξει πίσω το Διεθνές Κεφάλαιο, το Παγκόσμιο, το Εβραικό, 3 ο κόσμος θα χάσει τις δουλειές του και μετά θα επιτεθούν οι Τούρκοι.
Τα λέει με λεπτομέρεια στο στο τέλος του παρόντος άρθρου σε ηχητικό απόσπασμα.
Είναι η στιγμή που ο Άγιος Γέροντας Παίσιος λέει ότι θα «Συγκλονισθούν τα έθνη».
Όμως, ο Γέροντας Ιωσήφ, αναφέρει και μετά τον πόλεμο τον παγκόσμιο που θα γίνει, τι θα ακολουθήσει. Θα ακολουθήσει αυτό που και ο Άγιος Γέροντας Παίσιος επισημαίνει.
Δηλαδή «Θα επιστρέψουν στο Χριστό και θα έρθει µια πνευµατική γαλήνη σε όλη την οικουµένη για πολλά χρόνια.»
Επίσης αδερφέ μου και πάλι ο Γέροντας Ιωσήφ, λέει ποιοι θα σπρώξουν τους Τουρκους στο Αιγαίο. Σε ηχιτικό και πάλι βίντεο.
Ακόμη ένα σημαντικότατο σημείο. Σχετικά με την Δευτέρα Παρουσία και τον Αντίχριστο που έχει γεννηθεί κλπ κλπ κλπ.
Τι λέει ο Άγιος Γέροντας Παίσιος για αυτό το θέμα;
«∆εν θα είναι η ∆ευτέρα Παρουσία του Χριστού, όταν έρθει ως Κριτής, αλλά µια επέµβαση του Χριστού, γιατί είναι τόσα γεγονότα που δεν έχουν γίνει ακόµη.
Θα επέµβει ο Χριστός, θα δώσει µια σφαλιάρα σε όλο αυτό το σύστηµα, θα πατάξει όλο το κακό, και θα βγάλει απ’ αυτό, καλό τελικά. Θα γεµίσουν οι δρόµοι προσκυνητάρια. Έξω τα λεωφορεία θα έχουν εικόνες. Θα πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι. Θα σε τραβάν, για να τους πεις για το Χριστό!
Έτσι θα κηρυχθεί το Ευαγγέλιο σε ολόκληρη την οικουµένη και µετά (αργότερα), ο Χριστός θα έρθει ως Κριτής, να κρίνει τον κόσµο. Άλλο Κρίση, άλλο µια επέµβαση του Χριστού, για να βοηθήσει το πλάσµα Του."»

Εδώ είναι το σχετικό άρθρο με τα όσα λέει ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος.
Όπως βλέπεις αδερφέ μου και όπως θα ακούσεις τι λέει επί του θέματος και ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός στα δύο ηχητικά βίντεο που ακολουθούν, η Δευτέρα Παρουσία δεν πλησιάζει, ο Αντίχριστος δεν έχει γεννηθεί, γιατί ακόμη υπάρχουν γεγονότα που δεν έχουν εκπληρωθεί.
Από εκεί και πέρα το τι λένε «προφήτες» και «προφήτισσες» από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία κλπ κλπ κλπ, προσωπικά με αφήνει αδιάφορο, όταν έχω ξεκάθαρες ομιλίες των δύο αυτών μεγάλων μορφών της Ορθοδοξίας που τα όσα λένε βασίζονται στις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
Επίσης, ο Γέροντας Παίσιος μας επισημαίνει ότι, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτήν την «Δαιμονική Μπόρα» που θα έρθει, θα πρέπει να είμαστε «Πνευματικά Προετιμασμένοι». Θεωρώ αδερφέ μου ότι η πνευματική προετοιμασία έρχεται, όχι μέσα από την ανάγνωση διάφορων «προφητειών» αλλά και προφητειών.
Έρχεται με εξομολόγηση, με εκκλησιασμό, με προσευχή. Το πότε θα γίνουν όσα περιγράφονται από τον Άγιο Γέροντα Παίσιο και τον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό, όπως λέει ο τελευταίος «Μόνον ο Θεός γνωρίζει».
Προσοχή λοιπόν αδερφέ μου στο που αφιερώνεις τον χρόνο σου. Στην προσευχή για να είσαι πνευματικά θωρακισμένος γενικά για κάθε μέρα ή στο κυνήγι της καλύτερης προφητείας;
Αυτή είναι η προσωπική μου θέση σε αυτό το κλίμα των διαφόρων προφητειών και "προφητειών".
Το θέμα για εμένα είναι, να είμαι 
οχυρωμένος πνευματικά γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να μην ζω και να πάω διαβασμένος για τις προφητείες, αλλά αδιάβαστος για την ουσία της Ορθοδοξίας και του Λόγου του Θεού. 
Akrovolistis 


                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γέροντας Γερμανός Σταυροβουνιώτης: "Αὐτός, πού θέλει νά μιμηθῆ τόν πράο καί ἡσύχιο Κύριο, πρέπει νά ἀγαπήση τήν εὐλογημένη σιωπή"

Ø Ὁ πολύλογος, ἔστω κι ἄν εἶναι ρήτορας, πνευματικά δέν εὐδοκιμεῖ. Ø Ἡ ἀργολογία ἐκδιώκει ἀπό τήν καρδιὰ τό χαροποιόν πένθος. Ø Νά ὁμ...