Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ἐνώπιον μιᾶς χυδαίας ὑποκρισίας!

ΑΣΠΛΑΓΧΝΕΣ «μητέρες» γεννοῦν καὶ σκοτώνουν τὰ βρέφη τους! Εἶναι καὶ αὐτὸ ἕνα ἀπὸ τὰ τραγικὰ φαινόμενα τῆς ἐποχῆς μας! Πρόσφατα ὑδραυλικὸς βρῆκε στὸ κέντρο τῆς Ἀθήνας σὲ ἀποχέτευση, νεκρὸ βρέφος, πιθανότατα «ἀπόβλητο» παράνομης ἔκτρωσης. Ἡ εἴδηση συγκλόνισε πολλούς. Ἀλλά, ὅπως τόνισε σὲ σχόλιό του ὁ ἔγκριτος καὶ ἀγωνιστὴς δημοσιογράφος κ. Μ. Ἀνδρώνης, «παίχτηκε» ἄλλη μία ὑποκρισία τῆς «εὐαίσθητης» κοινωνίας μας: «Ἡ ὑποκρισία γιὰ τὴν προστασία τῆς ἀγέννητης ζωῆς ἀκόμα δὲν ἔχει πιάσει “ταβάνι” στὴ χώρα μας. Κάθε τόσο ἡ κοινωνία καὶ τὰ Μέσα ἐνημέρωσης καταρρίπτουν νέα ρεκὸρ φαρισαϊσμοῦ. […] ἀνεξάρτητα ἀπὸ τὴ διαλεύκανση τῆς ὑπόθεσης, ἐδῶ ἔχουμε μπροστὰ μας μία χυδαία ὑποκρισία. 

Σοκαρίστηκαν τὰ ΜΜΕ καὶ ἡ κοινὴ γνώμη ἀπὸ ἕνα ἀγγελουδάκι ποὺ κατέληξε στὸν ἀπόπατο, καὶ δὲν σοκαρίζεται γιὰ τὰ ἑκατοντάδες χιλιάδες ἀγέννητα ἀγγελούδια ποὺ κάθε χρόνο καταλήγουν στὰ σκουπίδια τῶν κλινικῶν.

Δολοφονοῦνται καθημερινὰ καὶ μάλιστα μὲ φρικτὸ θάνατο, […] Ἔφριξε τὸ πανελλήνιο μὲ τὸ ἀποτέλεσμα μίας πιθανολογούμενης παράνομης ἔκτρωσης; Ἂς δεῖ τί γίνεται καὶ στὶς νόμιμες! […] Ἂν κάποιος ἀξίζει νὰ ριχτεῖ στὴν ἀποχέτευση τῆς ἱστορίας εἴμαστε ἐμεῖς ὡς κοινωνία, γιατί ἡ “ἀνθρωπιά” μας ζέχνει ἀπὸ ὑποκρισία καὶ ἡ ἀσπλαγχνία μας ὁδηγεῖ σὲ ὁλόκληρες γενοκτονίες…» (Πηγή: sportime.gr)! Δὲν εἴμαστε ἁπλὰ γιὰ τὸν ἀπόπατο τῆς ἱστορίας, ἀλλὰ βρισκόμαστε βουτηγμένοι σ’ αὐτὸν καὶ κολυμπᾶμε στὸν βόρβορο τῆς ἀνηθικότητας καὶ τῆς ὑποκρισίας! Ὁ Θεὸς νὰ μᾶς λυπηθεῖ!

orthodoxostypos.gr

Εκ του ιστολόγιου: Εσείς στα τηλεοπτικά κανάλια, δεν λέτε πως η γυναίκα έχει δικαίωμα στο σώμα της, οπότε μπορεί να δολοφονήσει το παιδί που φέρει στην κοιλιά της; Να κάνει δηλαδή έκτρωση. Εσείς είστε υπέρ του θανάτου του Αγέννητου Παιδιού.

Τώρα γιατί «συγκλονιστήκατε»; Γιατί η έκτρωση (αν πρόκειται για έκτρωση) δεν έγινε με τρόπο «ευγενικό», αλλά έγινε με τρόπο «απρεπή»; Η έκτρωση αγαπητοί, είναι έκτρωση, όπου και όπως και αν γίνει. Είναι φόνος μίας ψυχής και το να συζητάμε το που έγινε, αποτελεί δευτερεύον θέμα.

Αν πρόκειται για νεογέννητο που με το που το γέννησε η μητέρα το σκότωσε, εδώ υπάρχει η υποκρισία της ευαισθησίας σας καθώς και των Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Το παιδί όταν γεννηθεί έχει δικαιώματα και σκίζετε τα ιμάτιά σας για τα δικαιώματά του, όσο όμως είναι ζωντανό στην κοιλιά της μητέρας του, δεν έχει δικαίωμα στη ζωή!!

Για το Αγέννητο Παιδί και εσείς στην τηλεόραση και εσείς στη Βουλή, λέτε πως η μάνα μπορεί να του αφαιρέσει τη ζωή, μέσω της έκτρωσης. Στη «Δημοκρατία» σας, που μου κουνάτε το δάκτυλο που δε θέλω να ψηφίσω, γιατί οι αποφάσεις κατά όσων υποστηρίζει η Ορθοδοξία είναι παρμένες, όλοι έχουν δικαιώματα εκτός από το Αγέννητο Παιδί.

Και θα ρωτώ συνέχεια. Ποιο κόμμα εντός και εκτός Βουλής, δίνει αγώνα για την ακύρωση του νόμου που επιτρέπει το φόνο του Αγέννητου Παιδιού; Να το ψηφίσω.

Αυτό που μετράει πάνω από όλα, όλοι εσείς που σιωπηρά ή φωναχτά υποστηρίζετε τις εκτρώσεις, λέτε πως είναι η ζωή. Όταν όμως πρόκειται για Αγέννητα Παιδιά, εκεί λέτε πως δεν είναι πάνω από όλα η ζωή του Αγέννητου Παιδιού, αλλά η επιθυμία της εγκύου μητέρας.

Συγνώμη το παιδί που λέτε πως είναι δικό της, πως είναι δικό της; Εκείνη το δημιούργησε; Αν το δημιούργησε εκείνη, τότε ναι είναι δικό της. Αν όμως που έτσι είναι, ο Θεός το έφερε στη ζωή μετά από την πράξη αναπαραγωγής, τότε δεν είναι δικό της. Στην ουσία είναι του Τριαδικού Θεού. Αυτός είναι ο Δημιουργός μας.

Τι λέμε αγαπητοί Βουλευτές που δεν είστε υπέρ του Γάμου των Ομοφυλόφιλων, αλλά σιωπάτε στο θέμα των εκτρώσεων; Τι λέμε στο Σύμβολο της Πίστεως;

Λέμε: «1. Πιστεύω εἰς ἕνα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητὴν οὐρανοῦ καὶ γῆς, ὁρατῶν τε πάντων καὶ ἀοράτων».

Στο Ευαγγέλιο ορκιστήκατε. Το σέβεστε; Πιστεύετε στο Λόγο του Θεού;

Σε αυτόν τον κόσμο, αν σας το επιτρέπει λίγο ο εγωισμός σας να το καταλάβετε, δε μας ανήκει τίποτα, εκτός από την ψυχή μας που λόγω του Αυτεξούσιου, διαλέγουμε πως θα την φροντίσουμε. Αν θα πολεμήσουμε τα πάθη μας ή αν θα τα ταΐζουμε με αμαρτίες.

Φυσικά στο θέμα των εκτρώσεων, η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και εδώ είναι απούσα. Η Εκκλησία που σκοπό έχει τη σωτηρία της ψυχής, αν πρόκειται για αγέννητη ψυχή, σιωπά.

Προκαλούμε την ορθή του Θεού.

Α.Η.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ομιλία στον άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο († Αρχ. Γεώργιος Καψάνης, Προηγούμενος Ι. Μ. Γρηγορίου Αγίου Όρους)

Ο άγιος Γεώργιος είναι ένας κατ’ εξοχήν αναστημένος άνθρωπος του Θεού και θυσιάζει όλη του την ζωή την καλομαθημένη. Και το μαρτύριό του ήτα...