Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2025

Η κουλτούρα υπέρ της άμβλωσης οδηγεί τη Ρωσία – και όχι μόνο – σε σοβαρή δημογραφική κρίση

Ορισμένες περιοχές προσπαθούν εκ των υστέρων να δώσουν κίνητρα για να αυξηθούν οι γεννήσεις

Από τον Jonathon Van Maren

για το Lifesite News

Η νομιμοποίηση των αμβλώσεων είναι ένα πολιτισμικό σύμφωνο αυτοκτονίας. Δημιουργεί την ψευδαίσθηση μιας σεξουαλικά επαναστατικής κοινωνίας, η οποία όμως αγνοεί συλλογικά την επικείμενη ημερομηνία λήξης της. Για αρκετές γενιές οι κοινωνίες μπορούν να συνεχίσουν τις πρακτικές τους σαν να πρόκειται το πάρτι να διαρκέσει για πάντα, ακόμα κι αν οι κούνιες αδειάζουν και οι σκουπιδοτενεκέδες πίσω από τις κλινικές αμβλώσεων γεμίζουν. Αλλά οι άτεκνες κοινωνίες ζουν με δανεικό χρόνο και τελικά θα αντιμετωπίσουμε τη φρικτή πραγματικότητα  ότι το άτεκνο μέλλον μας θα μοιάζει πολύ διαφορετικό από το παρόν που αγοράσαμε με το αίμα των παιδιών που πετάξαμε. Η επιλογή μας για μια κουλτούρα αμβλώσεων στο παρόν, ισοδυναμεί με την επιλογή του να μην υπάρχει καμία κουλτούρα στο μέλλον.

Το 2022, τουλάχιστον 503.809 μωρά πέθαναν με έκτρωση στη Ρωσία. Από αυτές τις εκτρώσεις, περισσότερες από 492.500 αφορούσαν γυναίκες ηλικίας 18 - 44 ετών. Παρά το ότι ο αριθμός είναι σκληρός, ωστόσο δείχνει κάποια μείωση, καθώς στις αρχές του 2000, ο αριθμός των αμβλώσεων ήταν πολύ πάνω από το 1εκ. ετησίως. Η άμβλωση ήταν παράνομη κατά την τσαρική περίοδο αλλά νομιμοποιήθηκε το 1920 μετά την επανάσταση των Μπολσεβίκων. Ο αριθμός των αμβλώσεων εκτινάχθηκε το 1965 στο υψηλότατο όριο των 5.463.300. Όσοι ασχολούνται με το φαινόμενο δηλώνουν ότι η Ρωσία έχει μια «κουλτούρα αμβλώσεων», η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η αποδοχή όμως της άμβλωσης άρχισε να επανεξετάζεται, καθώς οι σοβιετικές και οι ρωσικές αργότερα αρχές, συνειδητοποίησαν ότι η επικράτηση της κουλτούρας του ενδομήτριου θανάτου είναι ικανή να οδηγήσει σε δημογραφική κρίση. Από το 1936 έως το 1955 η άμβλωση από απλή επιθυμία της γυναίκας ετέθη υπό επιτήρηση. Υπολογίζεται ότι μεταξύ 1920 και 1991 (οπότε και άλλαξε η πολιτική κατάσταση στη Σοβιετική Ένωση),  πραγματοποιήθηκαν 260 εκ.  αμβλώσεις, αν και οι ακριβείς αριθμοί είναι αδύνατον να προσδιορισθούν. Για να διαμορφώσουμε σαφή εικόνα για τη κλίμακα της μαζικής δολοφονίας, ο σημερινός πληθυσμός της Ρωσίας είναι λίγο πάνω από 143 εκ. Επί του παρόντος, η άμβλωση είναι νόμιμη κατόπιν απλού αιτήματος μέχρι τη 12η εβδομάδα.

Στη Ρωσία και σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο με παρόμοιες «κουλτούρες αμβλώσεων»,  όπως τη κομμουνιστική Κίνα (κατά μέσο όρο 73 εκ. αμβλώσεις ετησίως) και τις Ηνωμένες Πολιτείες, (πάνω από 1 εκ. σύμφωνα με το Guttmacher Institute), ο φονικός λογαριασμός συμπληρώνεται με την εκ των προτέρων αναμενόμενη δημογραφική κρίση. Στην Κίνα, οι ίδιοι γραφειοκράτες οικογενειακού προγραμματισμού που κάποτε ήταν υπεύθυνοι για τις βάναυσες αναγκαστικές αμβλώσεις και τις υποχρεωτικές στειρώσεις, τώρα πιέζουν ενοχλητικά τα νιόπαντρα ζευγάρια για να κάνουν παιδιά. Στη Ρωσία, αξιωματούχοι προσπαθούν να πληρώσουν τις γυναίκες για να φέρουν στο κόσμο τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με το έντυπο «The Moscow Times», «11 ρωσικές περιφέρειες θα πληρώνουν στις φοιτήτριες 100.000 ρούβλια (κάτω από 1.000 δολάρια) από το ερχόμενο έτος για να γεννήσουν ένα παιδί» με τη νέα πολιτική να τίθεται σε ισχύ «την 1η Ιανουαρίου 2025, διότι ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιδιώκει να αντιμετώπιση την εντεινόμενη δημογραφική κρίση της χώρας», μια κατάσταση που επιδεινώθηκε μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Η πολιτική θα τεθεί σε ισχύ στο Tomsk και το Altai στη νότια Σιβηρία, ενώ εφαρμόστηκε για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι στη βόρεια ρωσική δημοκρατία της Karelia. Σύμφωνα με τους «The Moscow Times», «τα κριτήρια επιλεξιμότητας διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή, αλλά όλα απαιτούν από τις μέλλουσες μητέρες να είναι φοιτήτριες πλήρους φοίτησης και ηλικίας μεταξύ 18 - 23 ή 18 - 25 ετών όταν θα γεννήσουν τα παιδιά τους»

Η δημογραφική κρίση που προκαλείται από την κουλτούρα των αμβλώσεων είναι δύσκολο να ξεπεραστεί.  Σύμφωνα με τις προβλέψεις, με τους σημερινούς ρυθμούς ο πληθυσμός της Ρωσίας θα μειωθεί από τα 143 εκατομμύρια σε 74 έως 112 εκατομμύρια, μια μείωση μεταξύ 25% και 50%. (Άλλες χώρες, ας σημειωθεί, δεν τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα, με τις πρόσφατες προβλέψεις του ΟΗΕ να υπολογίζουν ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός θα μειωθεί κατά περίπου 20% την ίδια περίοδο.) Η ρωσική κυβέρνηση προσπαθεί καθυστερημένα να αντιμετωπίσει αυτή τη μείωση, απαγορεύοντας τον «χωρίς παιδιά» τρόπο ζωής ως «εξτρεμιστική ιδεολογία», απαγορεύοντας  τις αμβλώσεις από εκβιασμό των γυναικών  και ακόμη παρατείνοντας τις κρατικές πληρωμές της μητρότητας.

Παρά τις προσπάθειες, ο ρυθμός γεννήσεων της Ρωσίας έχει πέσει στο χαμηλότερο των τελευταίων 25 ετών, έστω και αν ο Πούτιν ζητά οι οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά να θεωρούνται ο ρωσικός «κανόνας». Αλλά στη Ρωσία, όπως και στην Κίνα και αλλού, μόνο η άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου της άμβλωσης μπορεί να επηρεάσει αυτή την καταστροφική δημογραφική βουτιά. Εάν διατηρηθεί το τρέχον ποσοστό αμβλώσεων στη Ρωσία, άλλα 25 εκ. μωρά θα εκτρωθούν τον επόμενο μισό αιώνα. Η Ρωσία ξεμένει από παιδιά. Πολλά από αυτά δημιουργήθηκαν αλλά σκοτώθηκαν τελικά στη μήτρα.

Η νομιμοποίηση των αμβλώσεων, όπως αποδεικνύεται, είναι ένα πολιτισμικό σύμφωνο αυτοκτονίας. Δημιουργεί την ψευδαίσθηση μιας σεξουαλικά επαναστατικής κοινωνίας, η οποία όμως αγνοεί συλλογικά την επικείμενη ημερομηνία λήξης της. Για αρκετό διάστημα, ακόμα και για αρκετές γενιές, οι κοινωνίες μπορούν να συνεχίσουν τις πρακτικές τους σαν να πρόκειται το πάρτι να διαρκέσει για πάντα, ακόμα κι αν οι κούνιες αδειάζουν και οι σκουπιδοτενεκέδες πίσω από τις κλινικές αμβλώσεων γεμίζουν. Αλλά οι άτεκνες κοινωνίες ζουν με δανεικό χρόνο και τελικά θα αντιμετωπίσουμε τη φρικτή πραγματικότητα  ότι το άτεκνο μέλλον μας θα μοιάζει πολύ διαφορετικό από το παρόν που αγοράσαμε με το αίμα των παιδιών που πετάξαμε. Η επιλογή μας για μια κουλτούρα αμβλώσεων στο παρόν, ισοδυναμεί με την επιλογή του να μην υπάρχει καμία κουλτούρα στο μέλλον.

Πηγή: lifesitenews.com

πηγή:  afistemenaziso.gr

makkavaios.blogspot 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή προ των Φώτων 5 Ιανουαρίου 2025

Ἀπόστολος: Β΄ Τιμ. δ΄ 5 – 8 Εὐαγγέλιον: Μᾶρκ. α΄ 1 – 8 Ἦχος: γ΄.- Ἑωθινόν: ΣΤ΄ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ «Τὸν ἀγῶνα τὸν καλὸν ἠγώνι...