Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Μας έδεσαν χειροπόδαρα

Δεν φτάνει που από το 1974 μέχρι το 2010 οι εκάστοτε κυβερνήσεις, μέσα από υπερδανεισμό, πήγανε την Ελλάδα σε χρεοκοπία, το έργο του ξεπουλήματος του ευλογημένου τούτου τόπου δεν σταμάτησε εκεί.
Παραπλανώντας τον Ελληνικό λαό πως θα τοn σώσουν, πως δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς, ενώ μπορούσαν να διαπραγματευτούν σκληρά και να επιτύχουν δραστική μείωση του χρέους και αποπληρωμή του με ρήτρα ανάπτυξης, υπέγραψαν οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν από το 2009 με 2010 και μετά, τρεις ρήτρες που αποτελούν την χαριστική βολή στην καταρρακωμένη οικονομία.
Ποιες είναι αυτές.
Α) Το ελληνικό δημόσιο χρέος επειδή διέπονταν από το Ελληνικό Δίκαιο, μπορούσε να αποπληρωθεί σε δραχμές. Δηλαδή και να πηγαίναμε σήμερα στη δραχμή, θα χρωστούμε στους ξένους από όπου δανειζόταν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, σε δραχμές και θα μπορούσαμε να τους αποπληρώσουμε το χρέος σε δραχμές.
Σήμερα δεν μπορούμε να το κάνουμε για το μεγαλύτερο ποσοστό του χρέους….Διαβάζω ότι, το 90% του χρέους μας, πλέον διέπεται από το Αγγλικό Δίκαιο και έτσι θα πρέπει να αποπληρώσουμε το χρέος σε ξένο νόμισμα (ευρώ, δολάριο). Αυτή η αλλαγή, από το Ελληνικό Δίκαιο, να πάμε στο Αγγλικό, λειτουργεί αποτρεπτικά στο να πάμε στη δραχμή, διότι, το χρέος θα εκτιναχθεί αν αρχίσει να υποτιμάται η δραχμή.
Β) Στις 12 Ιουλίου του 2015, παραιτηθήκαμε από την ονομαστική διαγραφή του χρέους. Το γνωστό κούρεμα.
Γ) Δημιουργήθηκε αν δεν κάνω λάθος ένα Υπερταμείο, το οποίο θα ξεπουλήσει την δημόσια περιουσία για να πάρουν οι δανειστές τα χρήματά τους πίσω.
Σε σχέση με το 2010 όπου οι τράπεζες ανήκαν σε Έλληνες ιδιώτες, πλέον ανήκουν σε ξένα funds κλπ. Δηλαδή οι τράπεζες ανήκουν στους ξένους. Δηλαδή, τα δάνεια των Ελλήνων είναι σε ξένα χέρια και οι ξένοι μπορούν να πάρουν σπίτια και επιχειρήσεις Ελλήνωνπου δεν μπορούν να ξεχρεώσουν τα δάνειά τους.
Αν το 2010 πηγαίναμε στη δραχμή, το χρέος θα ήταν σε δραχμές, τα δάνεια θα ήταν σε Ελληνικές τράπεζες. Θα ήτανε πολύ δύσκολα τα πράγματα, όμως δεν θα περνούσαμε αυτό που περνάμε σήμερα και είμαστε έρμαια στις ορέξεις των Γερμανών και των ΗΠΑ.
Δεν είμαι οικονομολόγος. Λίγα πράγματα ξέρω, όχι όμως για να θεωρηθώ ως χειρότερος από έναν αμαθή. Είναι γνωστό το ρητό “η ημιμάθεια, είναι χειρότερη της αμάθειας”. Είναι τα πράγματα τόσο εξόφθαλμα που δεν χρειάζεται να γνωρίζεις πολλά για να κατανοήσεις πως μας ξεπούλησαν.
Θα παραθέσω αυτό που γράφει το analyst.gr.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Πρόκειται ουσιαστικά για τρεις εξόχως αποικιοκρατικές ρήτρες, ενδοτικές και μοναδικές στην ιστορία του πλανήτη – αφού καμία κυβέρνηση στον κόσμο δεν θα δεχόταν να τις υπογράψει, ακόμη και αν δεν έδινε σημασία στον πλήρη εξευτελισμό της, ενώ προφανώς καμία δεν νομιμοποιείται να το κάνει.
Εάν προσθέσουμε εδώ τον μετέπειτα αφελληνισμό του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, για τον οποίο όχι μόνο δεν πληρωθήκαμε αλλά πληρώσαμε πάνω από 40 δις €, ενώ θα μπορούσε να μας κοστίσει ακόμη τα περίπου 90 δις € των κρατικών εγγυήσεων σε περίπτωση χρεοκοπίας, τότε θα κατανοήσουμε το μέγεθος του εγκλήματος εις βάρος της πατρίδας μας – αφού μέσω των τραπεζών εκχωρήθηκε ένα μεγάλο μέρος της ιδιωτικής περιουσίας που σύντομα θα κατασχεθεί και θα πλειστηριασθεί, σκλαβώνοντας τους πάντες.
Τα όσα έχω γράψει βασίζονται στο άρθρο του analyst.gr, “Η διπλή εθνική προδοσία των πολιτικών
Akrovolistis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι σημαίνουν οι ύμνοι «Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται…» και «Τον νυμφώνα Σου βλέπω, Σωτήρ μου, κεκοσμημένον”

Δύο από τα πιο γνωστά τροπάρια της Μ. Εβδομάδας είναι τα «Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται» και «Τον νυμφώνα Σου βλέπω». Ποια είναι όμως η σημασία το...