Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Βόλος: Λιτάνευση εικόνας στον Αλμυρό για την ανομβρία που πλήττει τη Μαγνησία (φώτο)

Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος πραγματοποιήθηκε μπροστά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού

Το πρωί της Δευτέρας (15/4) μετά από αίτημα των αγροτών, πραγματοποιήθηκε στον Αλμυρό, λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνoς της Παναγίας Κάτω Ξενιάς, για να αντιμετωπιστεί η ανομβρία που πλήττει τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία.

Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος πραγματοποιήθηκε μπροστά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού με επικεφαλής, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Άνω Ξενιάς Αρχιμ. Νεκτάριο Υφαντίδη, παρουσία του Δημάρχου Αλμυρού κ. Δημητρίου Εσερίδη αλλά και πλήθος ιερέων της τοπικής μας εκκλησίας, αγροτών και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Μετά την υποδοχή πραγματοποιήθηκε δέηση και Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Η ιερά Λιτανεία ξεκίνησε με πορεία προς την κεντρική πλατεία του Αλμυρού και συνεχίστηκε προς τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αλμυρού.

Ακολούθησε αυτοκινητοπομπή προς τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κροκίου, τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως και κατέληξε στη συνέχεια στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πλατάνου στους οποίους πραγματοποιήθηκε η σχετική δέηση. Κατόπιν η Ιερά εικόνα αναχώρησε για την Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς.

pronews.gr

Εκ του ιστολόγιου: Λέμε αγαπητοί: «Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, Μήτερ του Θεού, φύλαξον με υπό την σκέπην σου». Για όλα μας τα προβλήματα, ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός, η Υπεραγία Θεοτόκος, οι Άγιοί μας, είναι εδώ, μαζί μας, για να μας βοηθήσουν αν είναι προς το συμφέρον μας.

Η Λιτανεία, είναι ένας Πνευματικός τρόπος αντιμετώπισης ενός προβλήματος που απασχολεί μία περιοχή, ακόμη και μία χώρα. Κάποιοι μπορεί να τα πούνε αυτά οπισθοδρομικά. Ας πούνε ό,τι θέλουν. Το Κοσμικό Πνεύμα δεν πρέπει να απασχολεί τον Χριστιανό Ορθόδοξο.

Ο Θεός τι θα πει, πρέπει να μας απασχολεί. Η Κρίση του Θεού και η τήρηση των εντολών του, είναι για εμάς η πυξίδα σε κάθε τι που κάνουμε και σκεφτόμαστε. Όχι η κρίση του κόσμου, του κοσμικού πνεύματος. Το λιμάνι μας είναι η Εκκλησία. Εκεί βρίσκουμε τη γαλήνη της ψυχής μας, τις απαντήσεις στους προβληματισμούς και στα προβλήματά μας, τη στήριξη στα καθημερινά βάρη που σηκώνουμε.

Τα όπλα μας είναι πανίσχυρα, γιατί είναι του Δημιουργού μας, του μόνου αληθινού Θεού, του Τριαδικού Θεού. Η Λιτανεία είναι ένα από αυτά τα όπλα. Όπως και ευχές για να πάει καλά η σοδειά, για να υπάρχει υγεία κλπ. Η προσευχή, η εξομολόγηση, το διάβασμα των εξαιρετικών και θεόπνευστων Πατερικών Κειμένων. Η Θεία Κοινωνία (αφού προηγηθεί η εξομολόγηση) που μας ενώνει με τον Ιησού Χριστό.

Αυτά πάντα θα είναι ενεργά, γιατί υπάρχει το Άγιο Πνεύμα, η Χάρης του Θεού, πάντα εδώ κάτω στη γη.

Κατά το λογισμό μου,

Α.Η.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Λάζαρος είναι ο κάθε ένας από μας († Αρχ. Γεώργιος Καψάνης, Προηγούμενος Ι. Μ. Γρηγορίου Αγίου Όρους)

Ο Απόστολος Παύλος, ο φωτιστής της Οικουμένης, το στόμα του Χριστού, μας δίδαξε ότι η Εκκλησία είναι το Σώμα του Χριστού. Ο Χριστός μας κάνε...