Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Σχετικά με τη νηφάλια και αδιάλειπτη προσευχή ο Κύριος είπε

10. Σχετικά με τη νηφάλια και αδιάλειπτη προσευχή ο Κύριος είπε

«Προσέξτε καλά μην παραδοθείτε στην κραιπάλη και στη μέθη και στις βιοτικές φροντίδες». «Μείνετε άγρυπνοι και προσεύχεστε, για να μη σας νικήσει ο πειρασμός».

«Αυτό που σας λέω, το λέω σε όλους: Να είστε σε εγρήγορση. να αγρυπνείτε συνεχώς». Και: «Ζητάτε και θα σας δοθεί, ψάχνετε και θα βρείτε, χτυπάτε την πόρτα και θα σας ανοιχτεί. Γιατί όποιος ζητάει λαμβάνει κι όποιος ψάχνει βρίσκει κι όποιος χτυπά θα του ανοιχθεί». Τους είπε μάλιστα και μια παραβολή ο Κύριος για το ότι πρέπει πάντοτε να είναι άγρυπνοι και να μην αποκάνουν στην προσευχή. Τους είπε: «Ήταν κάποιος άδικος κριτής…»

«Να είστε έτοιμοι, γιατί ο Κύριος σας θα έλθει σε ώρα που δεν τον περιμένετε».

Και ο Απόστολος λέει: «Να είστε πάντοτε χαρούμενοι. Να προσεύχεστε αδιάκοπα. Να ευχαριστείτε τον Θεό για το κάθε τί». «Εργαστείτε με φόβο Θεού και δέος για τη σωτηρία σας» «Σας θυμάμαι αδιάκοπα, κάθε φορά που προσεύχομαι». «Σε κάθε περίσταση τα αιτήματα σας να τα απευθύνετε στον Θεό με προσευχή και δέηση που θα συνοδεύονται από ευχαριστία». Ακόμη: «Γύρω στα μεσάνυχτα ο Παύλος -λέει η αγία Γραφή- και ο Σίλας προσεύχονταν και έψελναν ύμνους στον Θεό μέσα στη φυλακή».

Λοιπόν: «Να είστε νηφάλιοι και άγρυπνοι. Ο αντίπαλός σας, ο διάβολος, περιφέρεται σαν το λιοντάρι που βρυχάται, αναζητώντας ποιον να καταβροχθίσει».

Απόσπασμα από το βιβλίο: Το Μέγα Γεροντικόν, Τόμος Α΄. εκδ. Ιερό Ησυχαστήριο «Το Γενέσιον της Θεοτόκου».

greekdownloads.wordpress 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Μέγα Γεροντικόν. "Ὅ,τι ἀποστρέφεσαι, μήν τό κάνεις στόν ἄλλο"

117. Εἶπε κάποιος Γέροντας: «Φρόντισε μὲ ἰδιαίτερη προσοχὴ νὰ μὴν ἁμαρτάνεις, γιὰ νὰ μὴν προσβάλεις τὸν Θεὸ ποὺ κατοικεῖ μέσα σου καὶ τὸν ...