Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Άγιος Τύχων του Ζαντόνσκ. "Πρώτος καρπός της χριστιανικής αγάπης, είναι το να μην κάνουμε κακό σε κανένα"

«Πρώτος καρπός της χριστιανικής αγάπης, είναι το να μην κάνουμε κακό σε κανένα. Και δεύτερος καρπός, είναι το να ελεούμε και να σπλαχνιζόμαστε τον πλησίον.

Αυτός που αγαπάει δεν κάνει κακό. Αγαπάει τους γονείς του και τους άρχοντες, γι’ αυτό υπακούει σ’ αυτούς και τους σέβεται. Κακό είναι η οργή και ο θυμός, μα όποιος αγαπάει δεν πέφτει σ’ αυτό. Κακό είναι η ασωτία και η μοιχεία, μα όποιος αγαπάει δεν πέφτει σ’ αυτό. Κακό είναι η αρπαγή των αγαθών του πλησίον μας με ύπουλα ή κολακευτικά μέσα, μα όποιος αγαπάει δεν πέφτει σ’ αυτό. Κακό είναι η ψευδορκία, η συκοφαντία, η βρισιά, η απάτη, η αποπλάνηση, η δολιότητα, η αδικία, μα όποιος αγαπάει δεν πέφτει σ’ αυτό.

Κακό είναι η ζημιά που παθαίνουν οι χριστιανοί, όταν οι ποιμένες της Εκκλησίας αμελούν για τη σωτηρία τους, μα ο καλός ποιμένας που αγαπάει το ποίμνιο του δεν πέφτει σ’ αυτό.

Κακό είναι η δωροδοκία και ή προσωποληψία των δικαστών, μα όποιος αγαπάει δεν πέφτει σ’ αυτό. Κακό είναι η απιστία της γυναίκας προς τον άνδρα της ή του άνδρα προς τη γυναίκα του, μα όποιος αγαπάει δεν πέφτει σ’ αυτό».

Απόσπασμα

Άγιος Τύχων του Ζαντόνσκ

greekdownloads.wordpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Μέγα Γεροντικόν. "Ὅ,τι ἀποστρέφεσαι, μήν τό κάνεις στόν ἄλλο"

117. Εἶπε κάποιος Γέροντας: «Φρόντισε μὲ ἰδιαίτερη προσοχὴ νὰ μὴν ἁμαρτάνεις, γιὰ νὰ μὴν προσβάλεις τὸν Θεὸ ποὺ κατοικεῖ μέσα σου καὶ τὸν ...