Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΕ: Αποικία δούλων η Ελλάδα!

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι, οι παράτυποι μετανάστες, είναι θύματα ενός σχεδίου που τους «παραμυθιάζει» για τον Ευρωπαικό εργασιακό παράδεισο, τους βάζει σε ένα ταξίδι δύσκολο προς αυτήν, με κακουχίες, κρύο, θάλασσα με κάτι σκυλοπνίχτες φουσκουτά και γενικά το σχέδιο αυτό, εκμεταλλεύεται την οικονομική τους εξαθλίωση.
Το σχέδιο αυτό αυτό, θέλει να Ισλαμοποιήσει την Ευρώπη και φυσικά την Ελλάδα. Η τελευταία όμως, έχει μία οικονομία διαλυμένη, ένα κοινωνικό σύσνολο σε ένταση και ένα σοβαρότατο πρόβλημα υπογεννητικότητας, παράγοντες που καθιστούν αδύνατη την παραμονή των παράτυπων μεταναστών.
Ποιο είναι το επόμενο βήμα αυτού του Σχεδίου που στρέφεται και κατά της Ορθοδοξίας. Είναι οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, Έχει η Ελίτ φροντίσει αφού πρώτα έφερε τους Παράτυπους Μετανάστες και τους «βάφτισε» ως «Οικονομικούς Μετανάστες» να τους κάνει περιοχές όπου θα διαμένουν και θα έχουν και δουλειά.
Το παρακάτω άρθρο περιγράφει για τον θεσμό των Ε.Ο.Ζ. και τις συνθήκες που επικρατούν εκεί
****************************
Τι είναι, όμως, αυτές οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ);
Οι ΕΟΖ αποτελούν μια καθαρά γερμανική σύλληψη και ιδέα και αφορούν στον κατακερματισμό μιας χώρας σε ζώνες, μέσα στις οποίες επικρατούν ελάχιστη ή μηδενική φορολογία, εργασιακές σχέσεις που θυμίζουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και καταναγκαστικών έργων των Ναζί, αλλά και ανύπαρκτοι πολεοδομικοί κανόνες.
Μέσα σε αυτά τα ιδιόμορφα «γκέτο», διαμορφώνεται ένα πρόσφορο περιβάλλον για την άμεση προσέλκυση ξένων επενδύσεων, οι οποίες έχουν προτάσσουν δήθεν την ανάπτυξη της εκάστοτε εγχώριας οικονομίας καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και διόλου ρόδινη: επί της ουσίας οι ΕΟΖ συνιστούν κλειστές περιοχές, όπου οι μεγάλες εταιρείες κερδίζουν πακτωλό χρημάτων και εγκαθιδρύουν ένα καθεστώς εργασιακών σχέσεων στο πρότυπο της Ασίας, χωρίς να παρέχουν κανένα απολύτως οικονομικό όφελος στην οικονομική δραστηριότητα της εκάστοτε χώρας.
Όσο για τις συνθήκες εργασίας; Δείτε το απόσπασμα από το εκτενές άρθρο του «Ριζοσπάστη» στις 25 Σεπτεμβρίου 2011, με θέμα τις ΕΟΖ.
«Σύμφωνα με μελέτη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, οι εργαζόμενοι αυτών των ζωνών δουλεύουν 10 - 12 ώρες καθημερινά, ενώ σε κάποιες περιόδους ακόμη και 16 ώρες συνεχώς. Πολλά εργοστάσια χρησιμοποιούν σύστημα ημερήσιων, ή εβδομαδιαίων πλάνων παραγωγής. Πράγμα που σημαίνει ότι για να πάρει ο εργάτης το μεροκάματό του πρέπει να πετύχει το πλάνο παραγωγής. Έτσι, σε κάποιες περιπτώσεις οι εργάτες είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν πέραν της «κανονικής» βάρδιας.
Σε άλλη μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας αναφέρεται ότι στις ΕΟΖ της Κίνας το μέσο ωράριο ποικίλλει από τις 54 ως τις 77 ώρες τη βδομάδα.
Ειδικές Οικονομικές Ζώνες υπάρχουν σε Κίνα, Αγκόλα, Μπαγκλαντές, Βραζιλία, Ινδία, Ιράν, Ιορδανία, Καζακστάν, Ομάν, Πακιστάν, Φιλιππίνες, Πολωνία, Νότια Κορέα, Ρωσία, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Καμπότζη, Περού κ.α.».
Με απλά λόγια, το γερμανικό -και κατ’ επέκταση ευρωπαϊκό- «Plan B» για την αντιμετώπιση του προσφυγικού βασίζεται στη δημιουργία ΕΟΖ εντός του ελληνικού γεωγραφικού χώρου, όπου ήδη έχουν καταλύσει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες.
Βάσει αυτού του σκεπτικού, η Ελλάδα μετατρέπεται σε εκείνο που επίμονα απευχόταν σε κάθε ευκαιρία ο Αλέξης Τσίπρας, δηλαδή σε μια τεράστια «αποθήκη ψυχών», και μάλιστα «γκετοποιείται», μετατρεπόμενη σε μια «αποικία δούλων», ώστε να απασχολούνται «δημιουργικά» άνθρωποι ταλαιπωρημένοι για όσο διάστημα παραμένουν στην χώρα.
Μάλιστα, στις βλέψεις του Βερολίνου, ειδικότερα μετά και το οριστικό κλείσιμο του Βαλκανικού Διαδρόμου για τους πρόσφυγες, φαίνεται ότι βρίσκεται η δημιουργία ΕΟΖ σε περιοχές, όπως η Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία, όπου ήδη υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις προσφύγων και μεταναστών.
Βεβαίως, όπως προκύπτει από τα γεγονότα, αυτό το σχέδιο φαίνεται να ενστερνίζεται και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος προσπαθεί να πλαγιοκοπήσει την Άνγκελα Μέρκελ με τις συμβιβαστικές πολιτικές της περί ανοικτών συνόρων.
Η καγκελάριος βρίσκεται ήδη στη δίνη έντονης κριτικής από τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός της, τους Χριστιανοκοινωνιστές, ενώ η ήττα που υπέστη η ίδια στις κρατιδιακές εκλογές της περασμένης Κυριακής (Βάδη-Βιτεμβέργη, Σαξονία-Άνχαλτ και Ρηνανία-Παλατινάτο) και η είσοδος του ξενοφοβικού κόμματος AfD καταδεικνύει το κλίμα που επικρατεί στη χώρα.
Ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα
Εάν εξετάσει κανείς προσεκτικά αυτό το «εναλλακτικό» σχέδιο μπορεί εύκολα να καταλήξει σε κάποια χρήσιμα, για όλη αυτή τη συζήτηση, συμπεράσματα και ίσως να αποκτήσει τα χαμένα κομμάτια που έλειπαν από το «παζλ» της προσφυγικής κρίσης που σοβεί στην ΕΕ.
Πρώτα απ’ όλα, η σπουδή με την οποία διάφοροι πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι επιχειρούν να ανοίξουν άρον-άρον το θέμα των ΕΟΖ εγείρει εύλογες απορίες. Ειδικά, όταν αυτή συνοδεύεται από δηλώσεις και τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών (Ξυδάκης, Μουζάλας, Τόσκας κλπ.), ότι «το προσφυγικό θα ενισχύσει το εργατικό δυναμικό της χώρας» ή ότι «θα επιφέρει σημαντική λύση στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας», γίνεται αμέσως αντιληπτό τι απίστευτα συμφέροντα διακυβεύονται στο παρασκήνιο.
Ουσιαστικά προλειαίνουν το έδαφος, επιχειρώντας να πείσουν τους πολίτες ότι όλο αυτό που συμβαίνει είναι καλό για τη χώρα και μάλιστα φροντίζουν τεχνηέντως να προετοιμάσουν τον κόσμο για αυτό που έρχεται.
Ίσως έτσι εξηγείται και η δήλωση του αρμόδιου Συντονιστή για το προσφυγικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή (13/03/2016) στους βρετανικούς Financial Times είπε ότι δεν αποκλείεται οι πρόσφυγες να παραμείνουν εντός του ελλαδικού χώρου έως και δύο χρόνια.
Ίσως με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε να εξηγηθεί και η ξαφνική μεταστροφή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μία ημέρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου, όταν μέσω twitter ευχαριστούσε τις χώρες του Βίζενγκραντ που κράτησαν κλειστά τα σύνορά τους, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα εξέφραζε στο πλευρό του κ. Τσίπρα τη δήθεν αλληλεγγύη του προς την «δοκιμαζόμενη Ελλάδα».
Όμως και αυτοί που τάχα κόπτονται για το καλό των προσφύγων είναι εν τέλει οι ίδιοι που θέλουν να τους εξανδραποδίσουν! Γιατί και σε αυτή την περίπτωση ο απόλυτος κυρίαρχος είναι ένας: το χρήμα. Η ξενοφοβία ενδύεται το μανδύα του δήθεν ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Η τέλεια μεθόδευση!
Η Ελλάδα βρίσκεται, το δίχως άλλο, στην κόψη του ξυραφιού. Δυστυχώς ακόμη και η ίδια η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έσπειρε ανέμους. Όμως, φαίνεται πως δεν μπορεί να διανοηθεί τι είδους θύελλες θα θερίσει στο άμεσο μέλλον, ειδικά με αυτού του είδους τις τακτικές που ακολουθεί απέναντι στο προσφυγικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πώς θα ήταν να δουλεύατε 4 μέρες την εβδομάδα

Εταιρία στη Νέα Ζηλανδία μείωσε για δύο μήνες τα ωράρια των εργαζομένων της και είδε την αποδοτικότητά τους να αυξάνεται κατακόρυφα. Γ...