Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Να πώς φτιάχνονται τα πλεονάσματα

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου
Υποτίθεται πως είναι το επιφορτισμένο για να φέρει επενδύσεις υπουργείο. Αυτό στο οποίο θα βασιστεί η επιχειρηματικότητα για να ανακάμψει. Να όμως που είτε λόγω κεντρικής πολιτικής γραμμής είτε επειδή ο εμφανώς ανεπαρκής στο ρόλο του υπουργού, Δημήτρης Παπαδημητρίου, δεν έχει δυνατότητες κατανόησης, το υπουργείο εξελίσσεται σε βρόγχο για τις υγιείες εταιρείες που έχουν συναλλαγές μαζί του.
Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση διαφημίζει τα πλεονάσματα που έχει πετύχει, πληροφορίες του newmoney.gr αναφέρουν πως κυριολεκτικά έχουν αναστενάξει οι προμηθευτές του εν λόγω υπουργείου οι οποίοι στους τομείς της καθαριότητας, της φύλαξης και των λοιπών αναλωσίμων δεν έχουν πληρωθεί από τον Αύγουστο ή και πιο πριν του 2016.
Πρόκειται για μια εκρηκτική κατάσταση και η οποία δημιουργεί ζητήματα ενώ πληροφορίες αναφέρονται για τουλάχιστον τρεις επιχειρήσεις που εξαιτίας αυτών των συμβάσεων βρίσκονται στο κόκκινο και στα πρόθυρα έως και της χρεοκοπίας.
Επίσης σύμβαση την οποία εταιρείες έχουν συνάψει με το Ε.Κ.Κ.Δ.Α. εμφανίζουν σημαντική καθυστέρηση καθότι η πληρωμή του έργου έχει σταματήσει στον Νοέμβριο του 2016.
Αντίστοιχες καθυστερήσεις υπάρχουν και σε συμβάσεις που έχουν αντικείμενο τις υπηρεσίες φύλαξης. Οι παραπάνω καθυστερήσεις οδηγούν σε ασφυξία. Υποχρεώσεις οικονομικής φύσεως που αφορούν την φορολόγηση της, τις ασφαλιστικές εισφορές, την μισθοδοσία των εργαζομένων, την προμήθεια υλικών κτλ. είναι αδύνατο να διεκπεραιωθούν καθιστώντας τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εξαιρετικά δύσκολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί πρέπει να υπάρχει εικονοστάσι στο σπίτι μας;

Στο Ορθόδοξο σπίτι πρέπει να υπάρχει εικονοστάσι με Την εικόνα του Χριστού, της Παν­αγίας και την εικόνα του αγίου πού ιδιαίτερα τιμά ή οικο...