Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Το 1821 και τα χίλια δυο πρόσωπα της προδοσίας

Αποσπάσματα:

Κρινιώ Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας)

« 2. Γιατί πέτυχαν δυστυχώς οι... εργώδεις και διαχρονικές προσπάθειες των περισσότερων ελληνικών κυβερνήσεων μέχρι τώρα, για απεθνικοποίηση της ελληνικής εκπαίδευσης και ''στρογγύλεμα'' της Ιστορίας μας, ώστε να μην... ενοχλούνται οι άσπονδοι φίλοι και οι εχθροί μας.

Με την πολιτική αυτή, που σκοπό είχε την απόκρυψη της ιστορικής αλήθειας, επιτεύχθηκε τελικά το... ποθούμενο της περιθωριοποίησης των Ελλήνων ηρώων του '21 (βλ. αφηρωισμός) και των ηρωικών αγώνων τους από τα σχολικά εγχειρίδια.

Έτσι βρήκαν γόνιμο έδαφος ανάπτυξης και διάδοσης πάμπολλα αναληθή στερεότυπα, ψεύδη και δοξασίες εμφορούμενες από ιδεοληψίες που σκίασαν το εθνικό μας ορόσημο με την απομυθοποίηση ή και την αμφισβήτηση ακόμα της ελληνικότητας των αγωνιστών του.

Σκοπούμενη παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού με βάση σωρεία ατεκμηρίωτων ισχυρισμών που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, όπως η συκοφαντική παρουσίαση των επαναστατημένων Ελλήνων ως ρακένδυτων, πειναλέων και αμόρφωτων, οι οποίοι αγνοούσαν την πνευματική τους κληρονομιά ως προς την αρχαία τους Ιστορία.

Ή οι αναθεωρητισμοί αμφισβήτησης που διαχέονται περιοδικά τεχνηέντως από μερίδα πολιτικών ή ''διανοουμένων'' και σκιάζουν πρόσωπα και δράσεις αντίστασης στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης την οποία έχουν ετικετάρει ως ''προδομένη'' λόγω της ύπαρξης πολλών προδοτών σε αυτήν.

Βαριές κατηγορίες και άδικες που έχουν σκοπό την υποτίμηση του '21 και των ηρώων του.»

****

«Ο Μακρυγιάννης, πάλι - αν και έμαθε γράμματα σε μεγάλη ηλικία - έγραψε με θαυμαστή ακρίβεια, γλαφυρότητα, και αφηγηματική χάρη τα ''Απομνημονεύματά'' του παρεμβάλλοντας στην περιγραφή γεγονότων εκμυστηρεύσεις και εξομολογήσεις που αναδεικνύουν στον ύψιστο βαθμό την αγάπη του για την πατρίδα και τη θρησκεία.

- […] Όταν με πειράξουν την Πατρίδα και τη Θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ενεργήσω κι ό,τι θέλουν ας με κάνουν. [...] Μας γέμισαν φατρίαν και διχόνοιαν... Κι αυτείνη η πατρίδα δεν λευτερώθη μέ παραμύθια, λευτερώθη με αίματα καί θυσίες. [..] Κι όσο αγαπώ την πατρίδα μου δεν αγαπώ άλλο τίποτας. Ναρθεί ένας να μου ειπεί ότι θα πάγει ομπρός η πατρίδα, στέργομαι να μου βγάλει και τα δυό μου μάτια…»

****

«Κι ύστερα γίνεται λόγος για ''προδομένη'' Ελληνική Επανάσταση, γιατί ''είχε πολλούς προδότες''...

Ξέχασαν φαίνεται ότι η προδοσία πάει σύννεφο στη σύγχρονη Ελλάδα ως την εποχή μας, τις μέρες μας. Τη συναντήσαμε ''χθες'' (πριν και κατά τη διάρκεια των πέτρινων μνημονιακών χρόνων) και τη συναντάμε και σήμερα.

Χθες βρεθήκαμε οι σύγχρονοι Έλληνες στο χείλος της καταστροφής, όπου μας έσπρωξε η οικονομική κρίση την οποία δημιούργησαν οι πελατειακές σχέσεις πολιτικών-ψηφοφόρων και η πρόκληση ή ανοχή στη διαφθορά αμφότερων.

Σήμερα οι ντυμένοι φίλοι εχθροί του Ελληνισμού (οι ίδιοι που μας χλεύαζαν ''χθες'' και μας περιγελούσαν δείχνοντάς μας την πόρτα εξόδου απ' την ΕΕ) μάς σπρώχνουν στη ''συνεκμετάλλευση'' του Αιγαίου... ύπουλα και υπονομευτικά, γιατί βλέπουν ότι έχουμε οικειοποιηθεί αβίαστα την ''κατευναστική'' πολιτική τους.

Φταίνε, άραγε, μόνο εκείνοι; Όχι, γιατί εμείς τους δώσαμε το μαχαίρι να μας χτυπήσουν πισώπλατα απ' τη στιγμή που δικοί μας πρωθυπουργοί και υπουργοί - πατώντας στα παράνομα πεπραγμένα χρόνων - χαρακτήρισαν διεφθαρμένο τον ελληνικό λαό και τους πολίτες ομοτράπεζούς τους.

Απ' τη στιγμή που δικοί μας πρωθυπουργοί υπουργοί δήλωσαν άγνοια για τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας και προθυμία να χάσουμε μερικά νησιά για ν' αποφύγουμε τον πόλεμο με τους Τούρκους.

Απ' τη στιγμή που δικοί μας πρωθυπουργικοί σύμβουλοι έδωσαν πρώτοι το σύνθημα της ''συνεκμετάλλευσης'' του Αιγαίου και της εγκατάλειψης κάθε δικαιωματικής επέκτασης των ΕΧΥ, για να μη φανούμε μαξιμαλιστές, ενώ παράλληλα οι πρωθυπουργοί απεμπόλησαν το κυριαρχικό μας δικαίωμα για εκμετάλλευση των χρυσοφόρων υποθαλάσσιων κοιτασμάτων του Αρχιπελάγους, για να μη μας πουν ''μεγαλοϊδεάτες'' οι άλλοι και να μην προκαλέσουμε το ''θηρίο'' απέναντι...

- Και τώρα, τι; θα με ρωτήσετε συγχυσμένοι. Τι μας απομένει να κάνουμε βλέποντας τα χίλια δυο πρόσωπα της προδοσίας; Βλέποντας ότι η Ελληνική Επανάσταση ασημαντοποιήθηκε σαν διδασκαλία και περιεχόμενο στα σχολεία;

Βλέποντας ότι είμαστε ευεπίφοροι σε εθνικές υποχωρήσεις και βαφτίζουμε με ευκολία ''πολιτικό ρεαλισμό'' την υποχωρητικότητα; Βλέποντας ότι Έλληνες βουλευτές καλύπτουν το ανθελληνικό παραλήρημα τουρκόφρονων συναδέλφων τους οι οποίοι υπονομεύουν συστηματικά στη Θράκη την ελληνική κυριαρχία; Πείτε μας, τι;;;

Σας απαντώ με δυο λέξεις: ''επαγρύπνηση'' και ''αντίσταση'', γιατί η υποχωρητικότητα (με επικάλυμμα τον κατευνασμό) δεν αποκλείεται να καταλήξει σε ενδοτικότητα. Και εμείς, όσο ιστορικός λαός και να είμαστε, με τόσα μαχαίρια πολιτικών, αυλοδίαιτων διανοούμενων και κατευναστικών Συμβούλων Εθνικής Ασφαλείας στην πλάτη, δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε, χωρίς αυτά...»

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Νεοϊερομάρτυρας και Εθνομάρτυρας Άγιος Μελέτιος επίσκοπος Κίτρους.

Τον Μάρτιο 1821, ξεσπά η επανάσταση στην Πελοπόννησο. Η φλόγα της, κατά το  πέρασμα του καιρού, μεταδίδεται  σε Στερεά Ελλάδα, Αιγαίο, Θεσσα...