Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

"Θεόν ὁμολογοῦσιν εἰδέναι, τοῖς δέ ἔργοις ἀρνοῦνται» (Τίτ. 1, 16)"

«Αυτή είναι αποστολική διδασκαλία, γιατί ο Απόστολος παρατηρεί: «Θεὸν ὁμολογοῦσιν εἰδέναι, τοῖς δὲ ἔργοις ἀρνοῦνται» (Τίτ. 1, 16).

Βλέπεις ότι όχι μόνο με τα χείλη, αλλά και με τα έργα αρνούνται οι άνθρωποι τον Θεό; Ασωτεύει κάποιος και μοιχεύει; Αρνείται τον Χριστό. Οργίζεται άλλος κατά του πλησίον του και ζητάει ευκαιρία να τον βλάψει; Έχει αποκοπεί από τον Χριστό. Εξαπατάει ο τρίτος και ξεγελάει τον αδελφό του; Ήδη δεν είναι με τον Χριστό.

Με όλα αυτά ο άνθρωπος υποτάσσεται στον εχθρό. Έτσι δεν τηρεί τις υποσχέσεις πού έδωσε, αλλά ψεύδεται στον Θεό.

Ας ρωτήσουμε, αγαπητοί, τη συνείδηση μας σε ποια μερίδα ανήκουμε: Του Χριστού ή του εχθρού του, του αγαθού ή του κακού, των σωζομένων ή των απολλυμένων;

Όποιος δεν είναι μαζί με τον Χριστό, είναι εχθρός του Χριστού, καθώς το βεβαιώνει ο ίδιος: «ὁ μὴ ὢν μετ᾿ ἐμοῦ κατ᾿ ἐμοῦ ἐστι» (Ματθ. 12, 30)».

Απόσπασμα

Απόσπασμα από το βιβλίο: [Άγιος Τύχων Αρχιεπίσκοπος Βορονέζ καί Ζαντόνσκ]. Πορεία προς τον ουρανό. εκδ. Ιεράς Μονής Παρακλήτου, Ωρωπός.

greekdownloads.wordpress 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Αγία Τριάδα και η οικονομία της σωτηρίας μας. Τι πρέπει να κάνουμε εμείς.

Ο Μονογενής Υιός του Θεού, με την ενανθρώπηση και τον σταυρικό του θάνατο, μας συμφιλίωσε με τον Θεό. Το γράφει ξεκάθαρα ο απόστολος Παύλος:...