Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Ψυχικά Ωφέλιμα: "Να μην κατηγορείς κανέναν απολύτως, να μην κοροϊδεύεις, να μην οργίζεσαι, να μην περιφρονείς"

"Ο Θεός παρότι είναι αυτοδόξαστος, δοξάζεται και από εμάς όταν καρποφορούμε πράττοντας τον λόγο Του. Δοξάζεται από την πίστη μας, τα έργα μας, τα λόγια μας και τους λογισμούς μας. Και επειδή μας διάλεξε γι’ αυτόν τον σκοπό εάν δεν καρποφορήσουμε θα αποτύχουμε ως Χριστιανοί. Γι' αυτό από φιλότιμο οφείλουμε να εργαστούμε το κατά δύναμη, και να μην Τον λυπήσουμε εν τη εσχάτη ημέρα"
Κ.Ι.Κ. 

"Να μην κατηγορείς κανέναν απολύτως, να μην κοροϊδεύεις, να μην οργίζεσαι, να μην περιφρονείς. Φυλάξου πολύ να μη λες «ο τάδε ζει ενάρετα ή ο δείνα άσωτα», διότι αυτό ακριβώς είναι το «μη κρίνετε». Όλους να τους βλέπεις με το ίδιο μάτι, με την ίδια διάθεση, με την ίδια σκέψη, με απλή καρδιά, να τους δέχεσαι σαν τον Χριστό"
Αγ. Νήφων

"Κάθε πτώση ή αποτυχία έχει αρχή και ρίζα την απώλεια του ταπεινού φρονήματος"
γ. Ιωσήφ Βατοπαιδινός

"Όταν σφάλουμε έναντι του Θεού και ο εγωισμός μας δεν μας αφήνει να ταπεινωθούμε και να ζητήσουμε συγχώρεση, αντί να νιώθουμε την αγάπη Του σαν ειρήνη και μακαριότητα, την νιώθουμε σαν φωτιά, σαν έλεγχο των πράξεών μας"
K.I.K.

orthodoxesnouthesies.blogspot

synaxipalaiochoriou.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Μην αναβάλλεις, αγαπητέ, από μέρα σε μέρα να επιστρέψεις στον Κύριο"

«Όπως λέει η Γραφή «Η πάλη μας δεν είναι με ανθρώπους που έχουν αίμα και σάρκα, αλλά με τις αρχές, με τα πονηρά πνεύματα» (Εφεσ. 6, 12). Ο Σ...