Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Ψυχικά Ωφέλιμα: "Οι φυσικοί νόμοι, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά το αποτέλεσμα της δράσεως του Αγίου Πνεύματος"

«Οι φυσικοί νόμοι, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά το αποτέλεσμα της δράσεως του Αγίου Πνεύματος, αφού κινεί πρώτον την νοητήν κτίσιν των αγίων Αγγέλων, δεύτερον και την λογική κτίσιν των ανθρώπων. Κινεί δε το άγιον Πνεύμα και την αισθητήν κτίσιν, όθεν κάθε κίνησις των ουρανίων σωμάτων ομοίως και η των στοιχείων κίνησης, του πυρός, του αέρος, του ύδατος, της γής, η συνεκτική και ζωογόνος, υπό του αγίου Πνεύματος ενεργείται και συνίσταται και διαμένει»
Αγ. Νικόδημος Αγιορείτης 

"Μην αφήσεις τη χώρα σου να χάσει το χαρακτήρα της και να μετατραπεί σε μάζα ανθρώπων, χωρίς συνείδηση, χωρίς εθνικότητα και χωρίς ταυτότητα. Μέσα σ' αυτή τη μάζα κινδυνεύεις να γίνεις ένα νούμερο, ένας αριθμός, να χάσεις την ελευθερία της προσωπικότητάς σου"
Αρχιεπ. Χριστόδουλος

"Μην ζητήσετε αλλού την ευτυχίαν σας, διότι άδικα θα κοπιάσετε, και δεν θα την συναντήσετε. Μην λησμονείτε ποτέ τα λόγια του Κυρίου: «Ζητήτε πρώτον την Βασιλείαν του Θεού και την δικαιωσύνην αυτού και ταύτα πάντα προστεθήσονται υμίν»"
Αρχιεπ. Χριστόδουλος

orthodoxesnouthesies.blogspot

synaxipalaiochoriou.blogspot 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Λαυρέντζος: Το εξώφυλλο των νέων Θρησκευτικών Γ΄ Γυμνασίου παραπέμπει σε μιναρέ;

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το εξώφυλλο των Θρησκευτικών της Γ΄ Γυμνασίου, που απεικονίζει μια εκκλησία και ένα καμπαναριό, από τα οποία λεί...