Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Κατάσταση αποσύνθεσης

Ελένη Παπαδοπούλου

Μία ανοιχτή επιστολή Γάλλων στρατιωτικών προς την κυβέρνηση έχει προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις, ενώ έχει εγείρει και ένα μεγάλο κύμα στήριξης στην κίνηση αυτή.

·         Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου

Στην επιστολή τους αυτή, που δημοσιεύτηκε αρχικά σε ένα blog στις 14 Απριλίου, οι στρατιωτικοί επισημαίνουν ότι η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης. Καταγγέλλουν τους δήθεν αντιρατσιστές ότι επιδιώκουν ένα φυλετικό πόλεμο, ότι «απαξιώνουν τη χώρα, τις παραδόσεις της, τον πολιτισμό της και θέλουν να τη δουν να διαλύεται ξεριζώνοντας το παρελθόν της και την ιστορία της».

Μιλάνε για μια αποσύνθεση που οδηγεί σε απώλεια εδαφών εντός της Γαλλίας, καθώς ολόκληρες περιοχές της ελέγχονται από το Ισλάμ. Μιλάνε για τον ρόλο των δυνάμεων της τάξης ως αποδιοπομπαίο τράγο, ενώ οι ένστολοι ουσιαστικά υπακούν σε εντολές πολιτικών να χτυπάνε συμπολίτες τους, όπως έγινε με τα «Κίτρινα γιλέκα». Μιλάνε για κινδύνους και βία που αυξάνονται διαρκώς και μια χαλαρότητα από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία, όπως φαίνεται, θα οδηγήσει σε έκρηξη. Οι στρατιωτικοί καλούν την κυβέρνηση να πάρει μέτρα. Σε διαφορετική περίπτωση διαπιστώνουν το αυτονόητο: το χάος που θα επακολουθήσει, αν δεν ληφθεί κανένα μέτρο, θα αναγκάσει τελικά τον στρατό να παρέμβει. Η επιστολή αναδημοσιεύεται από το περιοδικό «Valeurs actuelles» στις 21 Απριλίου.

Θορυβημένοι οι ισλαμόφιλοι και οι υπέρμαχοι της διάλυσης των εθνών κρατών ξεκινάνε μια προπαγάνδα ότι οι στρατιωτικοί καλούν σε πραξικόπημα. Το να καλείς την κυβέρνηση να εφαρμόσει τους νόμους μεταφράζεται ως πραξικόπημα από ορισμένους. Τα ελληνικά ΜΜΕ αναπαράγουν την προπαγάνδα της γαλλικής ισλαμοαριστεράς κατά γράμμα.

Ωστόσο, όπως εύστοχα παρατήρησε ο αρθρογράφος και συγγραφέας Eric Zemmour, πρόκειται για ένα κάλεσμα για ασφάλεια, όχι για ένα κάλεσμα σε πραξικόπημα. Ουσιαστικά λένε στην κυβέρνηση «κάντε κάτι, γιατί, αν δεν το κάνετε, θα καλέσετε τελικά εμάς να παρέμβουμε εξαιτίας του χάους που θα προκληθεί».

Το 58% των Γάλλων στηρίζει τους στρατιωτικούς, τους οποίους η κυβέρνηση απειλεί με πειθαρχικές και ποινικές διώξεις. Αλλά, όπως λέει και ο Γάλλος φιλόσοφος Onfray, «όταν ο ταχυδρόμος σού φέρνει τα άσχημα νέα, δεν τα βάζεις με τον ταχυδρόμο».

Εχουν δίκιο οι στρατιωτικοί; Απόλυτο. Η κατάσταση στη Γαλλία έχει πραγματικά ξεφύγει. Τα τελευταία χρόνια η χώρα αυτή ζει ουσιαστικά έναν ακήρυχτο πόλεμο, αφού οι επιθέσεις σε αθώους πολίτες είναι συνεχείς. Ανθρωποι δολοφονούνται, χριστιανικές εκκλησίες πυρπολούνται, ενώ τα ισλαμικά δίκτυα πιέζουν για την ίδρυση τζαμιών και ισλαμικών σχολείων.

Οι Γάλλοι στρατιωτικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Καλό θα ήταν ο ήχος του να ακουστεί μέχρι τη χώρα μας. Δυστυχώς και εμείς, ως φαίνεται, δεν είμαστε καθόλου μακριά από αυτό που περιγράφουν.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Είναι λοιπόν η προσευχή κάτι αναγκαίο και πρωταρχικό στη ζωή μας

Μελέτημα 8ο «Η σωτηρία του ανθρώπου εξαρτάται από την προσευχή, γιατί τον ενώνει με τον Θεό. Όταν ο άνθρωπος είναι ενωμένος με τον Θεό, εί...