Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Ψυχικά Ωφέλιμα: "Για να είσθε αληθινά ευτυχισμένοι πρέπει... Να σκέπτεστε τον Θεό, τουλάχιστον όσο σκέπτεστε τούς ανθρώπους"

«Η φιλαυτία η οποία γιγαντώνεται μέσω των μικρών υποχωρήσεων, εάν δεν καταπολεμηθεί, σαν το σαράκι υπονομεύει ύπουλα τον Θείο ζήλο»
Κ.Ι.Κ. 

«Είπε γέρων: «Για να είσθε αληθινά ευτυχισμένοι πρέπει... Να σκέπτεστε τον Θεό, τουλάχιστον όσο σκέπτεστε τούς ανθρώπους. Να φοβάσθε τον Θεό, τουλάχιστον όσο φοβάσθε τούς ανθρώπους. Να τιμάτε τον Θεό, τουλάχιστον όπως τιμάτε τους ανθρώπους. Να ελπίζετε στον Θεό, τουλάχιστον όσο ελπίζετε στους ανθρώπους. Να εκπληρώνετε τον νόμο του Θεού, τουλάχιστον όσο εφαρμόζετε τον ανθρώπινο νόμο. Να ζητάτε την βοήθεια του Θεού, τουλάχιστον όσο την ζητάτε από τους ανθρώπους. Να δοξάζετε τον Θεό, τουλάχιστον όσο δοξάζετε τους ανθρώπους.»

«Για την εξάσκηση της ευχής, η πρωταρχική προϋπόθεση και απόλυτη αναγκαιότητα είναι το γνώθι σε αυτόν. Για να αποκτήσει αυτή την επίγνωση ο αρχάριος ασκούμενος πρέπει να μάθει να είναι αφυπνισμένος προς τις πολύπλευρες δυνατότητες του εγωισμού»»
γ. Νίκων Καρουλιώτης

orthodoxesnouthesies.blogspot

synaxipalaiochoriou.blogspot 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μή φεύγετε, παιδιά μου, ἀπό τίς ἐκκλησίες

Μὴ φεύγετε, παιδιὰ μου, ἀπὸ τὶς ἐκκλησίες. Μὴν ἀκοῦτε αὐτούς ποὺ λένε: «Τί, ἐκκλησίες τώρα, ἐκκλησίες καὶ παπάδες». Αὐτοὺς μὲ συγχωρεῖτε, π...