Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Συνταγή αυτοκαταστροφής - Προετοιμάζουν πόλεμο κατά της Ρωσίας με σκληρή λιτότητα φυτεμένη στην καρδιά της Ευρώπης

««Περισσότερα όπλα, λιγότερο βούτυρο»

Οι ηγέτες της ΕΕ είναι αποφασισμένοι να επιβάλουν εκ νέου λιτότητα στις χώρες του μπλοκ, αρχής γενομένης από το 2025. Πρόκειται για επιστροφή στα ετήσια όρια του 3% του ΑΕΠ για τα ελλείμματα και του 60% για το δημόσιο χρέος, τα οποία ανεστάλησαν ως απάντηση στην πανδημία Covid-19. Αυτοί οι κανόνες θα καταστήσουν σχεδόν αδύνατη τη δαπάνη μεγαλύτερων ποσών για την άμυνα, χωρίς να μειώσουν πλήρως το κράτος προνοίας. Ακόμη και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι αυξημένες αμυντικές δαπάνες, οι προοπτικές είναι δυσοίωνες:
Πώς, λοιπόν, να συμβιβαστεί ο στόχος μιας αμυντικής ένωσης και της εκ νέου στρατιωτικοποίησης με τα σχέδια λιτότητας;

Μερικές δυνατότητες:

Γίνεται λόγος για εξαιρέσεις από τους κανόνες χρέους για αμυντικές δαπάνες.

Το Bloomberg ανέφερε τον Μάρτιο ότι αξιωματούχοι και επενδυτές της ΕΕ χρησιμοποιούν τους δημοσιονομικούς κανόνες προκειμένου να πιέσουν για ένα πρόγραμμα ομολόγων σε όλη την ΕΕ που θα αποφέρει στους επενδυτές μεγάλα κέρδη, ενώ θα επιτρέψει στο μπλοκ να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες, χωρίς μεμονωμένα έθνη να αναλάβουν περισσότερο χρέος.

Μια τρίτη επιλογή είναι η ΕΕ να εγκαταλείψει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, να σταματήσει να υποστηρίζει τους Ναζί, να σταματήσει τη φετιχοποίηση της λιτότητας και να ξαναχτίσει τις οικονομίες της επιστρέφοντας στην πραγματικότητα.
Το μεγάλο ερώτημα παραμένει εάν η Γερμανία θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα ομολόγων της ΕΕ.
Σίγουρο είναι πως το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο δεν θα αντιταχθεί αυτή τη φορά.

Η θέα από το εξωτερικό

Φωνές από τη Μόσχα, τη Βουδαπέστη και το Βελιγράδι προειδοποιούν ότι η πορεία της ΕΕ σε αυτόν τον δρόμο αυξάνει την πιθανότητα πολέμου και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αυτό θέλουν οι Βρυξέλλες.
Η Μόσχα καταγράφει τα σχέδια της Von der Leyen και προετοιμάζεται ανάλογα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Dmitry Peskov:
«[Επιβεβαιώνει] τη γενική στάση των ευρωπαϊκών κρατών για στρατιωτικοποίηση, κλιμάκωση της έντασης, αντιπαράθεση και εξάρτηση από μεθόδους αντιπαράθεσης στην εξωτερική τους πολιτική», είπε ο Peskov. «Όλα είναι αρκετά προφανή εδώ».
Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Victor Orban, τον οποίο η ΕΕ επιπλήττει παιδαριωδώς επειδή μίλησε για ειρήνη με τους παγκόσμιους ηγέτες, συνεχίζει να προειδοποιεί για τα επίπεδα αυταπάτης στις Βρυξέλλες.
«Συνεχίζουν να στέλνουν χρήματα του ευρωπαϊκού λαού στην Ουκρανία, έχουν πυροβολήσει τις ευρωπαϊκές εταιρείες με κυρώσεις, έχουν ανεβάσει τον πληθωρισμό και έχουν δυσκολέψει τη διαβίωση εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών».
Ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vuscic επανέλαβε αυτές τις σκέψεις σε πρόσφατη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Pink: «Η Δύση θα ήθελε να διεξαγάγει πόλεμο μέσω κάποιου άλλου, επενδύοντας χρήματα και ούτω καθεξής, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι έτοιμη [για μια άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία].
Ήδη προετοιμάζονται για μια σύγκρουση και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα από ό,τι θα ήθελαν κάποιοι, από κάθε άποψη.
Γνωρίζουμε από τις στρατιωτικές προετοιμασίες πώς πάνε.
Και θέλω να σας πω ότι ετοιμάζονται για στρατιωτική σύγκρουση»».

Απόσπασμα

bankingnews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μή φεύγετε, παιδιά μου, ἀπό τίς ἐκκλησίες

Μὴ φεύγετε, παιδιὰ μου, ἀπὸ τὶς ἐκκλησίες. Μὴν ἀκοῦτε αὐτούς ποὺ λένε: «Τί, ἐκκλησίες τώρα, ἐκκλησίες καὶ παπάδες». Αὐτοὺς μὲ συγχωρεῖτε, π...