Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Είμαστε σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο και μακριά από την Οθροδοξία που μας στηρίζει διαχρονικά

H κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ότι η ελπίδα κάποιων ο Τραμπ, έχει δώσει εντολές για σκληρή στάση από την πλευρά του ΔΝΤ προς το Ελληνικό πρόβλημα με την οικονομία.
Από την άλλη μπαίνουμε σε περίοδο εκλογικών αναμετρήσεων σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία. Το αποτέλεσμα της Γαλλίας θα παίξει μεγάλο ρόλο για την πορεία της Ε.Ε. Με λίγα λόγια το διεθνές οικονομικό περιβάλλον είναι άκρως τοξικό για εμάς.
Όμως το χειρότερο είναι η κατακόρυφη άνοδος της Τουρκικής προκλητικότητας, μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Τραμπ. Με αφορμή τα Ίμια ίσως προκαλέσουν ένα καυτό επεισόδιο που κανείς δεν ξέρει τι τροπή θα πάρει.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες και την οικονομία και την κοινωνία στα όρια της διάλυσης, συζητείται όλο και περισσότερο το δίλημμα, «ευρώ ή δραχμή». Θεωρώ ότι και εδώ είμαστε σε ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα. Θα έλεγα με κάθε επιφύλαξη ως προς το οικονομικό σκέλος του διλήμματος, πως θα ήταν καλύτερα στη δραχμή, με την προϋπόθεση μίας κακής πορείας της Ε.Ε. και την έξοδο και άλλων χωρών από το Ευρώ.
Ειδάλλως η δραχμή θα είναι κάτι που δεν ξέρω αν θα μπορέσει η κοινωνία να το αντέξει. Όπως βέβαια δεν μπορεί να αντέξει αυτήν την πορεία των απανωτών μνημονίων που μόνο ζημίες προκαλούν κοινωνικά και οικονομικά. Είναι αδιέξοδη η κατάσταση.
Για εμένα το πρόβλημα το μεγάλο είναι στο εξής. Με έναν λαό μαθημένο στον κομματισμό, στο ατομικό συμφέρον εις βάρος του συλλογικού και ένα πολιτικό σύστημα που κοιτάει το καλό το δικό του εις βάρος του καλού της Ελλάδος, με οποιοδήποτε νόμισμα, είμαστε καταδικασμένοι σε αποτυχία. Έχουμε χάσει το φιλότιμο, τις αξίες μας, τις ηθικές αρχές μας.
Κοιτάμε μόνον το βραχυπρόθεσμο συμφέρον μας και όχι το μέσο - μακροπρόθεσμο του τόπου αυτού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όσοι είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ότι οι Πατέρες της Ορθοδοξίας, μας είχαν πει δεκαετίες πριν, για αυτά που θα πάθουμε από την είσοδό μας στην τότε Ε.Ο.Κ.
Είχαν πει επίσης και για το πόσο είχαμε ξεφύγει από τις αρχές της Ορθοδοξίας. Τα σημερινά κοινωνικά και οικονομικά συμβάντα, είναι τα αποτελέσματα αυτής της πτώσης.
Akrovolistis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Β’ Στάσις Χαιρετισμών της Θεοτόκου. Σύντομο Κήρυγμα. Συντάκτης +επίσκοπος Αυγουστίνος Ν. Καντιώτης

Πρόβατα της ποίμνης του Χριστού. «Χαίρε, αυλή λογικών προβάτων» ΣΥΝΤΟΜΟ ΚΗΡΥΓΜΑ Συντάκτης επίσκοπος Αυγουστίνος Ν. Καντιώτης ΑΠΟΨΕ, α...