Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Κάπως έτσι μας αγοράζουν οι ξένοι

Φίλε μου έχω βάλει άρθρα στα οποία επισημαίνω ή επισημαίνουν τα άρθρα, ότι οι ξένοι αγόρασαν τις Ελληνικές τράπεζες για τις οποίες ως φορολογούμενοι, χωρίς να το οφείλουμε, δώσαμε 10κάδες δις για να τις σώσουμε.
Οι τράπεζες είναι ιδιωτικές Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Ε.) και ως ιδιωτικές θα έπρεπε από τη στιγμή που δεν μπορούσαν να καλύψουν τις ζημίες τους, να κλείσουν όπως κάθε ιδιωτική Α.Ε. αλλά και γενικά κάθε ιδιωτική επιχείρηση, οποιασδήποτε νομικής μορφής (Ατομική, Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ο.Ε., Ε.Ε.). Οι τράπεζες όμως οι ιδιωτικές στην Νέα Εποχή, την εποχή της Παγκοσμιοποίησης και του οικονομικού της συστήματος (Νεοφιλελευθερισμός) που ελέγχει η ελίτ, έχουν ασυλία στις χρεοκοπίες.
Δεν μπορούν να χρεοκοπούν. Δηλαδή, όταν πάνε για χρεοκοπία, αντί να τις σώσουν οι μέτοχοί τους βάζοντας το χέρι τους στην τσέπη, τις σώζουν χωρίς να το λέει κάποιος άγραφος νόμος του Νεοφιλελευθερισμού, οι…..φορολογούμενοι πολίτες!! Κανονικά θα έπρεπε στους φορολογούμενους να τους δώσουν μετοχές για τις τράπεζες στις οποίες πληρώνουν τα χρέη τους (των τραπεζών τα χρέη).
Αυτό όμως δεν γίνεται γιατί οι τράπεζες ανήκουν όπως είπα, στην ελίτ που θέλει μέσω της Παγκοσμιοποίησης, να αλώσει, να εξαγοράσει τα κράτη οικονομικά, να φτωχοποιήσει τους πολίτες τους, να φέρει κοινωνικές μέσω της πολυπολιτισμικότητας ανατροπές καθώς και θρησκευτικές διώκοντας την Ορθοδοξία.
Μετά θα φέρει η ελίτ τον μεσσία της που θα μοιράσει ξανά το χρήμα με αντάλλαγμα το χάραγμα. Αυτό όμως δεν είναι του παρόντος.
Οι τράπεζες αυτές που πουλήθηκαν σε ξένους, χρεοκόπησαν και όπως έγραψα απορρόφησαν πολλά δεκάδες δις από τον έλληνα φορολογούμενο, γιατί έδιναν δάνεια με μεγάλο ρίσκο. Έδιναν πολλά επισφαλή δάνεια, είτε προς ιδιώτες (στεγαστικά), είτε προς επιχειρηματίες (επιχειρηματικά). Βέβαια δίνανε και τα λεγόμενα θαλασσοδάνεια που είναι προϊόν της διαπλοκής του πολιτικού συστήματος με κάποιους επιχειρηματίες.
Ποτέ και κανείς δεν έψαξε να βρει ποιοι ήταν αυτοί που έδωσαν αυτά τα επισφαλή δάνεια και χρεοκόπησαν τις ελληνικές τράπεζες . Κανένας δεν έκατσε στο σκαμνί για την εγκληματική οικονομικά διαχείριση των τραπεζών που τώρα πουλήθηκαν σε ξένα funds και μαζί πουλήθηκαν και  Ελληνικές Εταιρίες που διαχειρίζονταν ακίνητα στην Ελλάδα.
Πλέον αυτά τα ακίνητα στην Ελλάδα πέρασαν σε ξένα χέρια και τα έσοδα από την εκμετάλλευση αυτών των ακινήτων, τα καρπώνονται ξένα Funds. Κάπως έτσι φίλε μου, αγοράζουν οι ξένοι την Ελλάδα.
Αργότερα θα αγοράσουν κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια και με αυτόν τον τρόπο θα αγοράσουν Ελληνικές επιχειρήσεις και μετά ή ίσως ταυτόχρονα θα αγοράσουν και τα στεγαστικά δάνεια, για να αγοράσουν τα δάνεια των Ελλήνων που λόγο της οικονομική ύφεσης και των μνημονίων δεν μπορούν ενώ θέλουν, να αποπληρώσουν τα δάνειά τους και έτσι θα πάρουν τα σπίτια τους και πάλι τα γνωστά ξένα Funds.
Έτσι τουριστικές και όχι μόνον επιχειρήσεις, αλλά και ακίνητα σε νησιά και περιοχές φιλέτα θα αγοραστούν για ένα κομμάτι ψωμί από τους ξένους.
Να μην ξεχνάμε ότι σε αυτήν την δυσχερή οικονομική κατάσταση κατά την οποία να μην μπορεί να πληρώσει ο Έλληνας το δάνειό του, τον έφεραν οι Έλληνες πολιτικοί που υπερδανείστηκαν για να δημιουργήσουν το κομματικό κράτος. Για να εξασφαλίσουν την εξουσία να την διατηρήσουν για το καλό των κομμάτων τους και το κακό της χώρας.
Ας πάμε στα ακίνητα να δούμε ένα παράδειγμα εξαγοράς φιλέτων ακινήτων που κάποτε ήταν…..Ελληνικά. Θα παραθέσω αποσπάσματα για να μην κουράζω. Πιστεύω ότι θα καταλάβεις για τι πρόκειται.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Άρθρο:  "Αμερικανικά funds σαρώνουν τα ακίνητα-φιλέτα"
«Ειδικότερα ο τομέας των επαγγελματικών ακινήτων θεωρείται «φιλέτο», με ελκυστικές αποδόσεις σε σχέση με όλες σχεδόν τις ανταγωνίστριες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και ο οποίος έχει επανέλθει σε θετικό έδαφος, σε ό,τι αφορά τα επίπεδα των ενοικίων.
Μάλιστα, η προοπτική διευθέτησης των «κόκκινων» δανείων αποτελεί ένα ακόμη δέλεαρ για τους ξένους επενδυτές οι οποίοι αναζητούν ευκαιρίες υψηλών αποδόσεων σε όλο τον πλανήτη.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, γνωστές και ως ΑΕΕΑΠ, οι οποίες ανήκαν στους ομίλους των συστημικών τραπεζών, ελέγχονται πλέον από διεθνή funds, προερχόμενα κατά βάση από την αμερικανική αγορά.»
«Πιο αναλυτικά, η Grivalia Properties (η οποία ανήκε στον όμιλο Eurobank) ελέγχεται από τη Fairfax, τον επενδυτικό όμιλο του Καναδού μεγιστάνα Πρεμ Γουάτσα, ενώ μετοχική συμμετοχή στην εταιρεία έχουν ακόμη τα αμερικανικά funds Wellington, Fidelity και Brandes Investment Partner.
Το χαρτοφυλάκιο του ομίλου στα τέλη του 2016 περιελάμβανε 91 ακίνητα συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας περίπου 770.222 τ.μ. με αξία 850 εκατ. ευρώ περίπου. Τα περισσότερα από τα ακίνητα του χαρτοφυλακίου του ομίλου βρίσκονται στην Ελλάδα, 56 εκατ των οποίων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών και τα υπόλοιπα 29 σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και ένα οικόπεδο στην περιοχή των Σπάτων.»
«Η πλειοψηφία μίας ακόμη ΑΕΕΑΠ που ελεγχόταν από τράπεζα (την Πειραιώς), της Trastor, πέρασε στη Werx Red, η οποία ανήκει στον επίσης αμερικανικό όμιλο διαχείρισης κεφαλαίων Varde Partners.»
«Σήμερα, το χαρτοφυλάκιο της Trastor περιλαμβάνει συνολικά 24 ακίνητα, συνολικής μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας 61.484 τ.μ. και αξίας αποτίμησης 62 εκατ. ευρώ, με βασικό εκμισθωτή τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, πρατήρια της BP, το εμπορικό κέντρο Kosmopolis στην Κομοτηνή κ.ά. Πριν από μερικές ημέρες η εταιρεία απέκτησε ακίνητο στην Κηφισιά, ένα τριώροφο επαγγελματικό κτίριο με δυο υπόγεια επίπεδα, με τίμημα ύψους 2,54 εκατ. ευρώ.»
«Η Εθνική Πανγαία (πάλαι ποτέ θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας) διοικείται από την Invel Real Estate Partners, μια εταιρεία η οποία συστάθηκε το 2013 και έχει ήδη επενδύσει σε ακίνητα στις αγορές της Ελλάδας (κυρίως) και της Ιταλίας, καθώς και στη Ρουμανία.
Στο deal της Invel με την Πανγαία, σημαντική ήταν η συμμετοχή της York Capital Management (με 125 εκατ. ευρώ), η οποία έχει ιδρυθεί από τον Κρις Παπαχριστοφόρου, επικεφαλής της Invel.
Στα τέλη εννεαμήνου του 2016 στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας βρίσκονταν 322 ακίνητα συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας περίπου 885.000 τ.μ. με εκτιμώμενη αξία 1,47 δισ. ευρώ περίπου
Αποσπάσματα: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προκλητικός ἐμπαιγμός Κασσελάκη

Τοῦ Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ἰωάννου Κ. Διώτη, Θεολόγου – Δημοσιογράφου – Συγγραφέως - Ἐκδότου (ὅπως ἐτίμησεν αὐτὸν ἡ Ἀκαδημία Ἀθηνῶν)   Ὁ ἐντε...