Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Αν κάναμε στάση πληρωμών το 2010

Προσωπικά πιστεύω ότι και σήμερα αν βγαίναμε θα ήμασταν χαμένοι. Να βάλω και ένα σενάριο πολύ όμορφο; Και 200 δις να μας έδιναν και να πηγαίναμε σε εθνικό νόμισμα και πάλι σε λίγο καιρό θα ήμασταν χαμένοι.
Το «γιατί» είναι πολύ απλό και οφθαλμοφανές. Τόσο οι πολιτικοί, όσο και πολλοί πολίτες σκέφτονται με γνώμονα το «βόλεμα». Υπάρχει αυτός ο Κομματισμός που μπορεί να καταστρέψει οποιαδήποτε οικονομία.
Οι κυβερνώντες λειτουργούν για να διατηρούνται στην εξουσία και όχι για να κάνουν καλό στην οικονομία και γενικότερα στην Ελλάδα. Δημιουργούν τους κομματικούς στρατούς, τις κομματικές νεολαίες, βάζουν τον κόσμο σε ένα κομματικό σκεπτικό που στρέφεται κατά του Εθνικού συμφέροντος, της Εθνικής Οικονομίας.
Δηλαδή, οι οικονομία πέφτει θύμα του Κομματισμού. Όλα πλέον είναι υποχείριά του. Η Δικαιοσύνη, η Παιδεία, η Υγεία, η Αστυνομία, ο Στρατός. Παντού έχει εισχωρήσει ο Κομματικός Συνδικαλισμός, το ρουσφέτι, η διαπλοκή που καλύπτεται από τα κόμματα.
Μην περιμένεις λοιπόν φίλε μου, αν αλλάξουμε νόμισμα να σωθούμε. Πρέπει να αλλάξουμε μία νοοτροπία που τις ρίζες της, τις έχει από την απελευθέρωσή μας από τους Τούρκους.
Δεν σωζόμαστε….
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Ακόμα και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του ευρώ, σήμερα ομολογούν ότι δεν θα έπρεπε να είχαμε μπει ποτέ στο ευρώ, αλλά ότι τώρα η έξοδος θα είναι καταστροφή.
Επίσης και οι πιο φανατικοί μνημονιακοί ομολογούν τώρα ότι, το 2010 θαέπρεπε να είχαμε κάνει στάση πληρωμών, τότε που δεν ήταν έτοιμη η Ευρωζώνη , αλλά ότι τώρα θα είναι αυτοκαταστροφική η στάση πληρωμών και η μονομερής διαγραφή του χρέους.
Τελικά, αν το πάμε έτσι φίλοι μου, έπειτα από μερικά χρόνια θα λέμε πως, αν βγαίναμε το 2017 από το ευρώ και τα μνημόνια, τότε που ακόμα είχαμε στα χέρια μας τη χώρα και τις περιουσίες μας, τώρα θα είχαμε γλιτώσει.
Για πόσο ακόμα λοιπόν θα περιμένουμε για να καταλάβουμε ότι για να γλιτώσουμε τη χώρα και τις περιουσίες μας, πρέπει να κόψουμε τα δεσμά της εξάρτησης όσο το δυνατόν ταχύτερα; Καλύτερα χθες, αλλά ακόμα καλύτερα σήμερα από αύριο…
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψυχικά Ωφέλιμα: "Όποιος ακολουθεί τον Χριστό σύμφωνα με το Ευαγγέλιο θα διωχθεί. Όχι μόνο απο ξένους και αγνώστους, αλλά και απο το συγγενικό του περιβάλλον"

« Συγχώρεσε όλους τους ανθρώπους για να συγχωρεθείς από τον Θεό. Ο Θεός είναι ο μόνος καρδιογνώστης και αναγνωρίζει την ειλικρινή συγχώρεση....