Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Κατά 8% αυξήθηκαν οι δισεκατομμυριούχοι σε σχέση με πέρυσι στον κόσμο

Σε μία παγκόσμια οικονομία που μας λένε ότι βρίσκεται σε μία ρευστότητα, με σκαμπανεβάσματα, με μειώσεις σε μισθούς, με μειώσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων, οι δισεκατομμυριούχοι αυξήθηκαν!
Μοιάζει οξύμωρο σε μία οικονομία που κινείται σε τεντωμένο σχοινί να συμβαίνει αυτό. Κανονικά θα έπρεπε να μειωθούν. Υπάρχει εξήγηση; Νομίζω με τις λίγες γνώσεις που έχω πως υπάρχει. Οι επιχειρήσεις οι μεγάλες, οι πολυεθνικές δηλαδή, εμφανίζουν πλαστά στοιχεία. Εμφανίζουν μειωμένα κέρδη, όχι γιατί πράγματι είναι έτσι. Τα εμφανίζουν μειωμένα γιατί τα κρύβουν μέσω offshore, είτε λόγω της εμπλοκής των πολιτικών που κάνουν τα στραβά μάτια σε λογιστικές παρατυπίες (εικονικές ζημίες, υπέρογκες αυξήσεις στα λεγόμενα Golden Boys για να αυξήσουν τα έξοδα και να μειώσουν τα έσοδα - κέρδη, με εικονικά έξοδα, κλπ) οπότε οι επιχειρήσεις αυτές, σε συνεργασία με τους πολιτικούς, εμφανίζουν μία οικονομία σε κίνδυνο.
Σε αυτό βοηθάνε και οι τράπεζες που δανείζουν επιχειρήσεις στις οποίες οι μεγαλομέτοχοι με λογιστικά και νομικά τεχνάσματα βάζουν τα δάνεια στην τσέπη τους και δεν τα επιστρέφουν. Μετά οι τράπεζες, κάνουν πως πέφτουν από τα σύννεφα και δεν ήξεραν ότι δανείζουν σε επιχειρήσεις που τελικά δεν ήταν φερέγγυες, γράφουν ζημίες μεγάλες και τις μεταφέρουν στα κράτη. Τα τελευταία, φορτωμένα με τα ιδιωτικά χρέη και των τραπεζών, εμφανίζουν μεγάλα δημόσια χρέη.
Για να τα αντιμετωπίσουν, αυξάνουν φόρους, μειώνουν συντάξεις, ξεπουλάνε δημόσια περιουσία στους γνωστούς επιχειρηματίες των πολικών, μειώνουν δημόσιες δαπάνες σε υγεία, δημόσια τάξη, παιδεία και έτσι, οι μεγαλομέτοχοι των επιχειρήσεων και των τραπεζών, η οικονομική ελίτ δηλαδή, καταφέρνει να υποδουλώνει οικονομικά τους πολίτες των κρατών.  
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Κατά 8% σε σχέση με πέρυσι αυξήθηκαν οι δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο. Πλέον είναι 2.257 και ο συνολικός πλούτος τους έφτασε τα 8 τρισ. δολάρια, περισσότερα από το ΑΕΠ της Γερμανίας και της Γαλλίας μαζί!
Σύμφωνα με την Λίστα Πλουσίων του 2017 που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία δεδομένων Hurun της Σαγκάης, οι συνδυασμένες περιουσίες των δισεκατομμυριούχων του κόσμου αυξήθηκαν κατά 16% φτάνοντας το 11% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Ξεπερνούν τον πλούτο οποιαδήποτε χώρας, πλην των ΗΠΑ και Κίνας.
Τα τελευταία πέντε χρόνια ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 55%. Η Κίνα για μία ακόμη φορά προηγείται των ΗΠΑ με 609 κροίσους έναντι 552. Πρόσθεσε 41 νέα μέλη στο «κλαμπ» μέσα στο 2016, ενώ οι ΗΠΑ 17. Οι δύο χώρες μαζί συγκεντρώνουν τους μισούς δισεκατομμυριούχους του πλανήτη.
Ενώ ο Μπιλ Γκέιτς (81 δισ. δολάρια) και ο Γουόρεν Μπάφετ (78 δισ.) παραμένουν στις δύο πρώτες θέσεις, ο Τζεφ Μπέζος της Amazon πλησιάζει με γοργό ρυθμό. Πέρυσι η περιουσία του αυξήθηκε κατά 37% στα 72 δισ. δολάρια.
Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην Κίνα είναι ο Γουάνγκ Τζιανλίν του ομίλου Dalian Wanda με 30 δισ. δολάρια, ακολουθούμενος από τον Τζακ Μα της Alibaba με 29 δισ. Όσο για τις γυναίκες, αποτελούν το 15% των δισεκατομμυριούχων.
Βασική πηγή πλούτου είναι ο τομέας της τεχνολογίας. Ακολουθούν οι βιομηχανίες, οι επενδύσεις και τα ακίνητα.
Τέλος, η έκθεση της Hurun επισημαίνει ότι τα 2/3 των δισεκατομμυριούχων είναι αυτοδημιούργητοι και δεν έχουν κληρονομήσει τις περιουσίες τους. Γνωρίστε τους 10 πρώτους της Λίστας Πλούτου στο Gallery που ακολουθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Είναι λοιπόν η προσευχή κάτι αναγκαίο και πρωταρχικό στη ζωή μας

Μελέτημα 8ο «Η σωτηρία του ανθρώπου εξαρτάται από την προσευχή, γιατί τον ενώνει με τον Θεό. Όταν ο άνθρωπος είναι ενωμένος με τον Θεό, εί...