Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Ας διαβαστεί απ’ όλους: Η σιωπή μερικές φορές είναι χειρότερη από τη βλασφημία

Σχόλιο ιστολογίου: Σέβομαι απόλυτα τις απόψεις αναγνωρισμένων ιερέων και Γερόντων όπως του γ. Μωυσή του Αγιορείτη. Είναι όπως τα αναφέρει. Όμως προσωπικά ως απλός χριστιανός, αναρωτιέμαι. Το θέμα είναι γιατί σιωπά η τηλεόρασης; Αυτή είναι η δουλειά της. Να σιωπά για θέματα πνευματικά. Θέλει να αποβλακώνει το κοινό της. Το θέμα για εμένα είναι, γιατί σιωπά η Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Που είναι ιερείς όπως ο μακαριστός Αυγουστίνος Καντιώτης, να βγάλουν πύρινο λόγο, χωρίς όμως να καταριούνται και να βγάζουν μίσος. Να ξυπνήσουν τον κόσμο που πηγαίνει σε ποιμένες που προσχωρούν στον Οικουμενισμό.
Αυτή η σιωπή προσωπικά με προβληματίζει.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
“Όσοι δεν μιλούν δίνουν τη θέση τους σε αυτούς που δεν πρέπει να μιλούν. Από καιρό έχουν γεμίσει τα τηλεοπτικά παράθυρα από “μαϊντανούς” και “παπαγαλάκια” που μιλούν ακατάσχετα, κρίνοντας εύκολα τους πάντες και τα πάντα. Είναι ανάγκη να λύσουν τη σιωπή τους ορισμένοι ιθύνοντες, για να πληροφορήσουν υπεύθυνα τους σε μεγάλη απορία ευρισκόμενους. Υπάρχει σιωπή κακή, νοσηρή, φοβισμένη, ένοχη, αδικαιολόγητη. Ο κόσμος δεν είναι κουτός. Δεν ξεγελιέται εύκολα πάντοτε. Να τη χαρακτηρίζεις τη σιωπή ως προερχόμενη από σεμνότητα και ταπεινότητα δεν πείθεις, όταν όλα καίγονται γύρω σου τόσο γρήγορα.
“Εμείς, οι υποτιθέμενοι καλοί, γιατί δεν αφήσαμε την ανεμελιά, τη νωθρότητα, το χουζούρι, το βόλεμα, την ησυχία μας απέναντι στα μεγάλα προβλήματα των γύρω δυστυχισμένων, αναγκεμένων, πονεμένων και ταλαιπωρημένων αδελφών μας; Εμείς, οι τόσο καλοί, συχνά ακολουθήσαμε μία καλά επιλεγμένη σιωπή, η οποία τελικά ήταν αποτρόπαιη, αφού βασάνισε παραμελημένους πλησίον.”
Αποσπάσματα – Σύναξη Νέων Παλαιοχωρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου: απόδοση σε απλή γλώσσα

ΚΟΝΤΑΚΙΟ (προοίμιο) Τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια, ως λυτρωθείσα των δεινών, ευχαριστήρια, αναγράφω σοι η Πόλις σου, Θεοτόκε, αλλ’ ως ...