Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Υπερηφάνεια – Εγωισμός

Η υπερηφάνεια είναι μεγάλος εχθρός για τον εαυτό μας. Κλείνει την πόρτα στον Τριαδικό Θεό. Το Θεό δηλαδή της Ορθοδοξίας.
Το αντίθετο της υπερηφάνειας είναι η ταπείνωση. Δηλαδή, να αισθανθούμε ότι είμαστε δούλοι του Ιησού Χριστού. Να αισθανθούμε ότι αν προχωρήσουμε βασισμένοι στον δικό μας λογισμός, τίποτα πνευματικό, τίποτα που να γαληνεύει και να ανυψώνει πραγματικά την ψυχή μας δεν θα πετύχουμε.
Γράφω να αισθανθούμε, γιατί η πίστη είναι βίωμα. Η πίστης δεν είναι λόγια. Είναι πράξεις, είναι προσπάθεια, είναι αγώνας. Αγώνας που δίδεται με όλη την καρδιά μας, με όλη την ψυχή μας. Και μέσα από αυτόν τον αγώνα, την όποια προσπάθεια, αποκτούμε πνευματικά βιώματα, που δυναμώνουν την πίστη μας.
Η απόσταση ανάμεσα στην υπερηφάνεια και την ταπείνωση είναι μία σκέψη. Ο Τριαδικός Θεός, βλέπει τον πνευματικό αγώνα που κάνουμε. Τις καθημερινές προσπάθειες που κάνουμε σε διάφορες δραστηριότητές μας. Αν δεν βάλουμε σε αυτές τις δραστηριότητες και τον Χριστό και πάμε να τα κάνουμε μόνοι μας, τότε θα τα κάνουμε θάλασσα.
Αν όμως δείξουμε ταπείνωση, δείξουμε πίστη και ζητήσουμε, να μας βοηθήσει ο Ιησούς και το ζητήσουμε μέσα από την καρδιά μας, το νιώσουμε ότι το θέλουμε να γίνει, τότε φέρνουμε τον Χριστό μέσα στην ψυχή μας.
Akrovolistis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μονή της Χώρας: Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τη λειτουργία του ναού ως τζαμί

Η Μονή της Χώρας ειναι το μνημείο με τα περισσότερα και πλέον περίτεχνα βυζαντινά ψηφιδωτά που διασώζεται στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με την...