Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Πανευρωπαϊκή επιχείρηση "σκούπα" για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων και offshore

Η όποια κίνηση γίνεται για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ασφαλώς και είναι θεμιτή. Αρκεί βέβαια να γίνεται διαρκώς και συστηματικά όχι μόνον σε Φυσικά Πρόσωπα (πολίτες), αλλά και σε Νομικά Πρόσωπα (Επιχειρήσεις). Ειδικά στις Πολυεθνικές και σε μεγάλες επιχειρήσεις.  
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
«Οι οικονομικές εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές της Ευρώπης και της Αυστραλίας συνέλαβαν τουλάχιστον δύο πρόσωπα και κατάσχεσαν πίνακες, κοσμήματα και ράβδους χρυσού στο πλαίσιο μιας συντονισμένης, διεθνούς έρευνας εντοπισμού φοροφυγάδων στην οποία φέρεται ότι εμπλέκεται η ελβετική τράπεζα Credit Suisse.
Η Eurojust, η Ευρωπαϊκή Μονάδα Δικαστικής Συνεργασίας, ανακοίνωσε ότι βοήθησε στον συντονισμό αυτής της έρευνας που επεκτάθηκε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στην Αυστραλία. Η έρευνα αυτή ξεκίνησε το 2016 και η Eurojust οργάνωσε τρεις συναντήσεις με τις ολλανδικές, τις βρετανικές, τις γαλλικές, τις γερμανικές και τις αυστραλιανές αρχές.»
«Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν από την οικονομική αστυνομία των διαφόρων χωρών, με στόχο κυρίως πελάτες της Credit Suisse και τα γραφεία της τράπεζας στο Παρίσι, το Λονδίνο και το Άμστερνταμ.
Οι ολλανδικές εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι ξεκίνησαν έρευνα αφού έλαβαν μια πληροφορία που έκανε λόγο για περίπου 55.000 ύποπτους λογαριασμούς στην Ελβετία. Οι κάτοχοι των λογαριασμών αυτών θεωρούνται ύποπτοι για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και απόκρυψη εκατομμυρίων ευρώ από τις αρχές, αφού τοποθέτησαν τα χρήματα σε ελβετική τράπεζα, την οποία δεν κατονόμασαν οι αρχές.
Στην Ολλανδία συνελήφθησαν δύο ύποπτοι ενώ κατασχέθηκαν ράβδοι χρυσού, πίνακες ζωγραφικής και μετρητά.»
Αποσπάσματα - thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί πρέπει να υπάρχει εικονοστάσι στο σπίτι μας;

Στο Ορθόδοξο σπίτι πρέπει να υπάρχει εικονοστάσι με Την εικόνα του Χριστού, της Παν­αγίας και την εικόνα του αγίου πού ιδιαίτερα τιμά ή οικο...