Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Ο Τζόρτζ Σόρος Πληρώνει Την «Ενσωμάτωση» 60.000 Προσφύγων Στην Ελλάδα

Φίλε μου, υπάρχουν πράγματα που δεν είναι δύσκολα. Είναι απλά, αρκεί να παρακολουθεί κάποιος, πράγματα που λέγονται αλλά δεν τονίζονται. Αν θυμάμαι το 2013 έγινε αναφορά (δεν ξέρω αν ψηφίστηκε) για την δημιουργία Ε.Ο.Ζ, δηλαδή, Ειδικών – Οικονομικών – Ζωνών, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Εκεί θα υπάρχει ένα διαφορετικό εργασιακό καθεστώς. Οι αμοιβές θα είναι μικρές, το ωράριο πιθανόν θα είναι 12 ώρες ημερησίως, για 6 ημέρες την εβδομάδα και οι εργαζόμενοι θα είναι από όσο διαβάζω, Οικονομικοί Μετανάστες.
Στις Ε.Ο.Ζ., θα εγκατασταθούν μεγάλες επιχειρήσεις (εννοείται από το εξωτερικό) που θα έχουν πολύ χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές και μεγάλη ελευθερία κινήσεων σε ότι αφορά το Εργατικό Δίκαιο που υποτίθεται ότι προστατεύει τον εργαζόμενο, αφού καθορίζει, τις απολαβές του, τις συνθήκες εργασίες, την προστασία του από εργατικά ατυχήματα κλπ.
Οι μετανάστες αυτοί που έρχονται, πιθανόν να αποτελέσουν το εργατικό δυναμικό για τις Ε.Ο.Ζ. που θα δημιουργηθούν σε διάφορα μέρη της Ελληνική Επικράτειας.
Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα, οι Έλληνες άνεργοι, είναι κοντά στο ενάμιση εκατομμύριο. Είπαμε, η αγορά πρέπει να είναι «ελεύθερη» και μόνη της να ρυθμίζεται. Μπορεί η Ελληνική Οικονομία να αντέξει τόσους μετανάστες τη στιγμή που δοκιμάζεται και από την Ανεργία και από την απειλή της Φτωχοποίησης;
Θα ήθελα να ήξερα στα γρανάζια αυτής της «ελεύθερης αγοράς», ο Έλληνας εργαζόμενος, τι θέση έχει. Μάλλον ή του θεατή ή του αναλλώσιμου υλικού και όχι ενός ανθρώπου που έχει δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρεπείς απολαβές και συνθήκες εργασίας. Αυτά όμως για τους Τεχνοκράτες που έχουν πάρει τα ηνία της διακυβέρνησης των χωρών είναι ψιλά γράμματα.
Αυτοί κοιτούνε πως θα μειώνουν το εργατικό κόστος και πως θα μεγιστοποιούν τα κέρδη τους, όσο γίνεται περισσότερο. Δηλαδή, για αυτούς, όλοι μας, είμαστε, αριθμοί.
Δεν είναι κακό να θέλει κάποιος να έχει κέρδος. Το θέμα είναι τι μέσα χρησιμοποιεί για να το επιτύχει. Έχει χαθεί στην επιχειρηματικότητα το μέτρο και ο εργαζόμενος βρίσκεται μόνος χωρίς την προστασία των πολιτικών που ψηφίζει για να τον προστατεύουν. Αυτοί προστατεύουν κάτι τέτοιες ιδέες που κλείνουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και καταδικάζουν το μέλλον των Ελλήνων.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Για «μόνιμους πρόσφυγες με χορηγία Σόρος» και για «εγκατάσταση, σπίτια και εργασία σε 60.000 αλλοδαπούς» κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Εστία».
Όπως διαβάζουμε στην παλαιότερη εφημερίδα των Αθηνών, στην αρχή ζητήθηκε από τους Έλληνες να βοηθήσουν στη διάσωση των ταλαίπωρων μεταναστών πού πνίγονταν στο Αιγαίο.
Εκατοντάδες κάτοικοι των νησιών περισυνέλεξαν από τα επικίνδυνα νερά χιλιάδες ανθρώπους.
Βοήθησαν στην περίθαλψή τους, μετά τούς ζητήθηκε να κάνουν ό,τι μπορούν για τη φιλοξενία, τη σίτιση και την εκπαίδευση τους, εν συνεχεία έγινε αποδεκτή ή μακροχρόνια φιλοξενία.
Τώρα αρχίζει ή ενσωμάτωση. Από το «πείραμα της Λιβαδειάς», όπου περίπου 300 μετανάστες φιλοξενούνται σε διαμερίσματα, περάσαμε σε προγράμματα με ευφάνταστους τίτλους, όπως «Ξένιος», πού έχουν έναν και μοναδικό στόχο: την ενσωμάτωση στην κατακερματισμένη ελληνική κοινωνία των μεταναστών.
Όσοι ήλπιζαν, πρωτίστως δε οι ίδιοι οι μετανάστες πού θέλουν να εγκατασταθούν σε χώρες της Βορείου Ευρώπης, ότι ή πλειοψηφία των 60.000 και πλέον πού έχουν εγκλωβισθεί στην Ελλάδα θα ανακατανεμηθούν σε άλλες χώρες της EE, θα απογοητευθούν και θα ανησυχήσουν.
Όπως αποκαλύπτει η «Εστία», η Κομισιόν με την πρωτοβουλία «Αστικές Καινοτόμες Δράσεις», αθόρυβα και δρώντας έξυπνα, βάζει στο παιχνίδι Δήμους πού πλήττονται από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών πού διαμένουν σε διάφορες δομές φιλοξενίας.
Την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος (CITIGE Crrizen and RefuGEs) ανέλαβε Δήμος Πειραιώς με συνοδοιπόρους και άλλους δήμους, όπως ο πολυπαθής Δήμος Λέσβου.
Χωρίς να ερωτηθούν κάτοικοι και φορείς, οι Δήμοι εγκαινιάζουν πρόγραμμα πού, μεταξύ άλλων, προβλέπει την επιδότηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη μεταναστών και τη συμμετοχή των τελευταίων σε προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού.
Όπως κατήγγειλαν στην «Εστία» κάτοικοι της Μυτιλήνης, είναι αδύνατον το νησί να μπορέσει να απορροφήσει μία τόσο μεγάλη και με διαφορετικά χαρακτηριστικά μουσουλμανική κοινότητα.
Αντιλαμβάνονται ότι οι 10.000 μετανάστες πού επί μήνες ζουν στά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σε λίγο καιρό με χρήματα δικά τους και τής EE, θα ενσωματωθούν, όπως σημειώνεται στο πρόγραμμα, όχι μόνο στην κοινωνία αλλά και στην αγορά εργασίας.
Με ψήφους 19 υπέρ και 14 κατά, ο Δήμος Λέσβου απεφάσισε να μπει στην «ομάδα» του Πειραιά και να συνεργασθεί με τούς delivery partners, γνωστές ΜΚΟ, πού συμμετέχουν ως δια μαγείας σχεδόν σε όλα τα προγράμματα για μετανάστες.
Έτσι, οι Δήμοι Λέσβου και Πειραιώς θα έχουν μία καθοδήγηση από ΜΚΟ, όπως τη Μεταδράση, την Praksis και την διάσημη πλέον, λόγω τής εμπλοκής του επενδυτού Τζορτζ Σόρος, Solidarity Now (Αλληλεγγύη).
Δεν θα αναφερθούμε τώρα στα πυρά πού έχουν δεχθεί οι ΜΚΟ από τις Βρυξέλλες και τον ευρωπαϊκό Τύπο για τον τρόπο πού διαχειρίζονται τα κονδύλια, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις καταγγελίες των κατοίκων των νησιών ότι κάποιοι πλουτίζουν στις δικές τους πλάτες, με ομήρους τούς ταλαίπωρους μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου: απόδοση σε απλή γλώσσα

ΚΟΝΤΑΚΙΟ (προοίμιο) Τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια, ως λυτρωθείσα των δεινών, ευχαριστήρια, αναγράφω σοι η Πόλις σου, Θεοτόκε, αλλ’ ως ...