Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Γιατί εάν ο Ερντογάν προκαλέσει θερμό επεισόδιο θα οδηγήσει σε γενικευμένο πόλεμο

«Αυτό που κάποιοι κύκλοι στη γειτονική χώρα προωθούν είναι το σενάριο ενός «θερμού επεισοδίου» για ψηφοθηρικούς λόγους, που θα λήξει γρήγορα και θα παρουσιάσει τον Τούρκο Πρόεδρο στην κοινή γνώμη της χώρας του «ισχυρό» και «νικητή».
Η Ελλάδα όμως του 2017, μετά από επτά χρόνια μνημονίων, δεν είναι μια χώρα που μπορεί να διαχειριστεί ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με «μετριοπάθεια» σαν εκείνη του Σημίτη στα Ίμια το 1996.
Εάν συμβεί το παραμικρό και η ελληνική κυβέρνηση το «καταπιεί», το πιθανότερο είναι να έχει ως αποτέλεσμα το ξέσπασμα πρωτοφανούς πολιτικής κρίσης, λαϊκής οργής, που θα συμπαρασύρει την κυβέρνηση και όλο το πολιτικό σύστημα.
Μια πολιτική κρίση που θα ξεσπάσει στην Ελλάδα από πιθανά «νέα Ίμια» είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε πολιτική αστάθεια στο εσωτερικό της χώρας και θα τραντάξει συθέμελα την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ήδη κλυδωνίζεται από την ισχυροποίηση των εθνολαϊκιστών και του ευρωσκεπτικισμού.
Την ίδια ώρα η Ελλάδα, μια ευρωπαϊκή και κυρίως χριστιανική χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, θα φανεί στην παγκόσμια κοινή γνώμη ότι δέχεται επίθεση από ένα ισλαμιστικό καθεστώς, του Ερντογάν, δηλαδή του «προστάτη» των τζιχαντιστών και νεο-σουλτάνου της νεο-οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Εάν η Ελλάδα «καταπιεί» το θερμό επεισόδιο, η κοινωνική έκρηξη που θα ακολουθήσει στο εσωτερικό της θα είναι πρωτοφανής.
Η συσσωρευμένη οργή της οικονομικής κρίσης θα ξεσπάσει «ντοπαρισμένη» από την πληγωμένη εθνική υπερηφάνεια και ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα ακολουθήσει τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Εάν ο Ερνογάν θέλει να ανάψει φωτιά σε ολόκληρη τη Δύση, θα το πετύχει με ένα θερμό επεισόδιο, μόνο που αυτό θα συσπειρώσει εναντίον του δυνάμεις αδιανόητες ακόμα και για το απλοϊκό ανατολίτικο κεφάλι του.
Την ίδια ώρα κύκλοι των Αθηνών εισηγούνται ανοιχτά σε περίπτωση που η Ελλάδα «εμπλακεί» σε θερμό επεισόδιο να απαντήσει με ολοκληρωτική δύναμη πυρός.
Ο λόγος που το εισηγούνται αυτό δεν είναι για να «πάρουμε πίσω την Πόλη», αλλά για να διαφυλαχτεί η κοινωνική συνοχή στο εσωτερικό της χώρας.
Μετά από 7 χρόνια μνημονίων και σχεδόν μια δεκαετία οικονομικής ύφεσης, η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει μια επανάληψη των Ιμίων.
Η συσσωρευμένη εθνική ταπείνωση από τους δανειστές και η αδιέξοδη οικονομική κρίση έχουν «αγριέψει» τον ελληνικό λαό.
Για αυτό η οποιαδήποτε θερμή πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας το πιθανότερο είναι να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη στρατιωτική σύρραξη.
Εάν έχουν το ελάχιστο μυαλό στην Άγκυρα ας κάτσουν ήρεμα κι ας σεβαστούν επιτέλους τη διεθνή νομιμότητα.
Η Ελλάδα δεν έχει «λίπος» για να αντέξει τα παιχνίδια τους και η Τουρκία δεν έχει «λίπος» για να αντέξει έναν κανονικό πόλεμο με την Ελλάδα.
Ας πρυτανεύσει η λογική…»
Απόσπασμα - tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α´ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ (ομιλία)

«Χριστοῦ βίβλον ἔμψυχον, ἐσφρα­γισμένην σε πνεύματι, ὁ μέ­γας Ἀρχάγγελος … ἐπεφώνει σοι». Μαζί μέ τό στάδιο τῶν ἀρετῶν, τό στάδιο τῶν πνευ...