Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Το σκανδαλώδες ξεπούλημα των Ελληνικών αεροδρομίων στη Γερμανική Fraport

Φίλε μου, στο παρακάτω απόσπασμα θα δεις πως ξεπουλήθηκαν Ελληνικά αεροδρόμια στη Γερμανική Fraport. Θα δεις ο κ. Σόιμπλε που μας κουνάει το δάκτυλο και μας λέει πως οι κανονισμοί πρέπει να τηρούνται, κατά πόσο ο ίδιος το τηρεί. 
Θα δεις όμως και οι δικοί μας πολιτικοί πόσο τηρούν το Σύνταγμα που ορίζει ότι πρέπει να κυβερνούν προς το Συμφέρον της Ελλάδος. Το ότι το ξεπούλημα έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν σημαίνει ότι οι λοιποί είναι άμοιροι ευθυνών. 
Δεν βγήκε κάποιος από τους λοιπούς να μας πει λεπτομέρειες για την σκανδαλώδη πώληση - ξεπούλημα. Να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό που υποτίθεται ότι υπηρετούν. Βέβαια για πολλά πρέπει να απολογηθούν. 
Το κυριότερο είναι για το ποιοι φταίνε α) για την οικονομική χρεοκοπία και β) για την υπαγωγή της σε τρία (μέχρι στιγμής) καταστροφικά μνημόνια. 
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
"Το παράδειγμα της Fraport 
Το ξεπούλημα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport έναντι πινακίου φακής συνιστά αποικιοκρατικού τύπου παραχώρηση Ελληνικής δημόσιας περιουσίας σε γερμανική κρατική επιχείρηση. Έπρεπε η Fraport να καταβάλει 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Πήρε όμως «προίκα» 520 εκατομμύρια ευρώ δεδομένου ότι στα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης και Χανίων έχουν εκτελεστεί έργα ΕΣΠΑ αξίας 520 εκατομμύριων ευρώ. 
Οι κανονισμοί των Διαρθρωτικών Ταμείων, αλλά και το Άρθρο 107 της Συνθήκης περί κρατικών ενισχύσεων απαγορεύουν την ιδιωτικοποίηση έργων ΕΣΠΑ τουλάχιστον για 10 χρόνια.Η Fraport υποβάλλει επενδυτική πρόταση στο σχέδιο Γιούνκερ για να πάρει 400 εκατομ.ευρώ. 
Ταυτόχρονα ζητά δανεισμό 300 εκατομμύριων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, από την EBRD με εγγύηση(?) του Ελληνικού Δημοσίου. 
Ποιός λοιπόν κ. Σόϊμπλε και λοιπές ορντινάτσες (συμπεριλαμβάνονται και οι εγχώριοι συνομιλητές) δεν τηρεί τους Κανονισμούς-τις Συνθήκες-τα υπεσχημένα; Είναι αυτό μεταρρύθμιση; Είναι ιδιωτικοποίηση; Θα οφελήσει την Ελληνική οικονομία;"
Απόσπασμα: mignatiou.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μονή της Χώρας: Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τη λειτουργία του ναού ως τζαμί

Η Μονή της Χώρας ειναι το μνημείο με τα περισσότερα και πλέον περίτεχνα βυζαντινά ψηφιδωτά που διασώζεται στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με την...