Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Αποφασίζει και διατάζει ο Γκέμπελς του 4ου Ράιχ

ΔΝΤ σημαίνει, Η.Π.Α. Αν διώξει η Γερμανία το ΔΝΤ από την Ελλάδα, είναι σαν να τα βάζει με τις Η.Π.Α. Κατά την εκτίμησή μου, η αντίδραση των Η.Π.Α. σε αυτήν την κίνηση αμισβήτησής τους από την Γερμανία, θα είναι να βάλουν τους Οίκους Αξιολόγησης της Πιστοληπτικής Ικανότητας των Χωρών, να υποβαθμίσουν τις Χώρες της Ε.Ε.
Έχω γράψει για τους Οίκους Αξιολόγησης που είναι Αμερικάνικοι και τα επενδυτικά κεφάλαια, αλλά και τα δάνεια που δίνονται αφού πρώτα «συμβουλευτούν» (πάρουν εντολή) από τους οίκους αυτούς. Οπότε, στην Ε.Ε. δεν θα μπορούν τα κράτη να δανειστούν με χρήμα φθηνό από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που είναι εκτός Ε.Ε. Στην ουσία δηλαδή οι Χώρες της Ε.Ε. θα μείνουν απομονωμένες από την Ελίτ που είναι πίσω από τις Η.Π.Α.
Όταν οι οίκοι αξιολόγησης και διάφοροι αναλυτές θα χτυπήσουν την Ιταλία, κερδοσκοπικοί κύκλοι θα κάνουν ότι με την Ελλάδα, θα αμφισβητήσουν την δύναμη του Ευρώ, την συνοχή της Ε.Ε. και το ευρώ θα πάρει τον δρόμο της διάλυσης.
Όποια χώρα αμφισβητεί τις Η.Π.Α. το μέλλον της είναι ένα. Η οικονομική της ισοπέδωση, ή μία στρατιωτική επέμβαση. Δεν γίνεται οι Η.Π.Α. να βομβαρδίσουν τη Γερμανία. Μπορούν όμως να την γονατίσουν οικονομικά με τους Οίκους Αξιολόγησης και θα το κάνουν.
Δεν είμαι υπέρ των Η.Π.Α. Τόσο αυτές όσο και η Γερμανία μας έχουν κάνει μεγάλη ζημία από την χρεοκοπία και μετά. Απλώς λέω πως εκτιμώ πως θα εξελιχθούν οι καταστάσεις. Το ευρώ θα αποτελέσει παρελθόν.
Πιστεύω επίσης ότι, κάτι τέτοιο το γνωρίζουν οι Η.Π.Α. ότι πρόκειται η Γερμανία να το κάνει. Δηλαδή να διώξει το ΔΝΤ και να θελήσει να μην συμμετέχουν οι Η.Π.Α. στην Ευρώπη. Οπότε στο οικονομικό χτύπημα που ετοιμάζει δεν θέλει η στενή της σύμμαχος Αγγλία να είναι θύμα και για αυτό η τελευταία αποχώρησε από την Ε.Ε.
Είναι τυχαίο που όταν δημιουργήθηκε το Ευρώ η Αγγλία συμμετείχε μεν στην Ε.Ε. αλλά χωρίς να υιοθετήσει το Ευρώ και κατ’ επέκταση να γίνει δούλος της Γερμανικής Οικονομική Ηγεμονίας;
Τώρα που φεύγει από την Ε.Ε. κάτι γνωρίζει που εμείς δεν το βλέπουμε προς το παρόν.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
Επίλογος
Σε κάθε περίπτωση, αυτό που οφείλει να προβληματίσει όλους εμάς τους Έλληνες που πρέπει κάποια στιγμή να πάψουμε να σιωπούμε όπως τα πρόβατα είναι το ότι, ο άξιος Γερμανός απόγονος του Γκέμπελς επιμένει παρ’ όλα αυτά στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας – υπενθυμίζοντας πως το Ταμείο δεν το έχει ακόμη χρηματοδοτήσει, ενώ λήγει το 2018.
Με κριτήριο την επιμονή του, παρά το ότι θέλει να διώξει το ΔΝΤ, εύλογα υποθέτουμε πως σχεδιάζει να μας χρησιμοποιήσει ως πειραματόζωο – οδηγώντας μας στη χρεοκοπία, αφού προηγουμένως θα έχει δρομολογήσει το πτωχευτικό δίκαιο για κράτη που έχει ήδη έτοιμο στο συρτάρι του. Έτσι αφενός μεν θα δημιουργήσει ένα παράδειγμα προς αποφυγή στην Ευρώπη, αφετέρου θα εξασφαλίσει πλήρως τις απαιτήσεις της χώρας του απέναντι μας – εξαγοράζοντας ότι έχουμε και δεν έχουμε σε εξευτελιστικές τιμές.
Με δεδομένο δε το ότι, τα σχέδια του κινδυνεύουν μόνο από την Ελλάδα (εκτός εάν εξεγερθούν οι Ιταλοί ή εκλέξουν οι Γάλλοι κάποιον «προβληματικό» υποψήφιο), οι φόβοι μας ίσως δεν είναι τόσο υπερβολικοί όσο φαίνεται – τονίζοντας ξανά πως δεν κατακρίνουμε τον κ. Σόιμπλε, αφού κάνει όσο καλύτερα μπορεί τη δουλειά του, αλλά όλους εμάς που δεν την κάνουμε, καθώς επίσης που πιστεύουμε πως η Γερμανία δεν έχει τέτοιου είδους «κακές» προθέσεις, όπως οι Πολωνοί λίγο πριν την εισβολή του Χίτλερ το 1940 (ευτυχώς οι Βρετανοί είναι πιο προσεκτικοί).
Ελπίζουμε πάντως να καταλάβουμε κάποια στιγμή ότι, το πρόβλημα της Ελλάδας και όχι μόνο δεν είναι ούτε η ΕΕ, ούτε η Ευρωζώνη, ούτε το ευρώ – αλλά η αμετανόητη Γερμανία, με ή χωρίς το ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Παναγία ως πρότυπο της εν Χριστώ ζωής

Η Θεοτόκος Παρθένος είναι κόρη δύο αγίων μορφών της Καινής Διαθήκης, του Ιωακείμ και της Άννας, των οποίων τις προσευχές εισάκουσε ο Θεός κα...