Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Ψυχικά Ωφέλιμα: "Με τον Σταυρόν και με το Κύριε Ιησού Χριστέ αγιάζει ο άνθρωπος και πηγαίνει εις τον παράδεισον"

«Οι άγιοι ονομάζουν την Ευχή, τέχνη τεχνών. Ποιος μπορεί να ασχοληθεί με αυτή χωρίς να διδαχτεί από έναν τεχνίτη, δηλαδή από έναν έμπειρο καθοδηγητή; Η προσευχή αυτή είναι μάχαιρα του πνεύματος, δοσμένη από τον Θεό για να συντρίψουμε τον εχθρό των ψυχών μας. Για κείνον όμως που δεν τη χρησιμοποιεί σωστά, υπάρχει φόβος να στραφεί εναντίον του.»
Αγ. Παΐσιος Βελιτσκόφσκυ 

"Με τον Σταυρόν και με το Κύριε Ιησού Χριστέ ιατρεύονται κάθε αρρωστείες. Με τον Σταυρόν και με το Κύριε Ιησού Χριστέ, οι Απόστολοι αναστούσαν νεκρούς και ιάτρευαν πάσαν ασθένειαν. Με τον σταυρόν και με το Κύριε Ιησού Χριστέ αποστομώνει ο άνθρωπος κάθε αιρετικόν. Με τον Σταυρόν και με το Κύριε Ιησού Χριστέ αγιάζει ο άνθρωπος και πηγαίνει εις τον παράδεισον, να χαίρεται και να ευφραίνεται ωσάν οι Άγγελοι."
Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός

"Πολλές φορές η δικαιολογία μας τα χαλά όλα και φεύγει η χάρις του Θεού. Αν δεν δικαιολογεί ο μοναχός τον εαυτό του και ταπεινώνεται έρχεται πάλι η χάρις του Θεού."
Αγ. Παΐσιος

orthodoxesnouthesies.blogspot

synaxipalaiochoriou.blogspot 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιό εἶναι το ΕΛΙΑΜΕΠ;

Ἄρθρο ἀπὸ τὸν λογαριασμὸ Zyclonibidis ⌖✠⌖   Ἡ μόνη ἀκίνητη περιουσία τοῦ ΕΛΙΑΜΕΠ εἶναι τὰ γραφεῖα τους στὴ Βασιλίσσης Σοφίας, δίπλα στὸν Ε...