Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Η υπογεννητικότητα αυξάνεται επικίνδυνα

Τα νούμερα δείχνουν ότι η οικονομική κρίση που βιώνουμε, έχει αυξήσει την υπογεννητικότητα. Η υπογεννητικότητα όμως, δεν είναι ένα σημερινό φαινόμενο. Δεκαετίες τώρα, ο ελληνικός πληθυσμός γερνάει. Σήμερα βέβαια ταυτόχρονα φεύγουν και νέοι μας στο εξωτερικό, ενώ έρχονται στην Ελλάδα πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, ένας συνδυασμός δηλαδή, που θέτει τους Έλληνες σε κατάσταση δύσκολη για τα επόμενα χρόνια.
Κινδυνεύουμε σε λίγες δεκαετίες, να αποτελούμε, μειονότητα, μέσα στην ίδια μας τη χώρα. Όμως όπως έγραψα παραπάνω, έχει δεκαετίες, που ο ελληνικός πληθυσμός γερνάει. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μαζί με τον ελληνικό πληθυσμό, γερνάει και η Ευρώπη. Και εκεί υπάρχει θέμα με τις γεννήσεις των παιδιών.
Πιστεύω ότι ο λόγος ο βασικός είναι το πνεύμα που έχει περάσει εδώ και δεκαετίες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Το δυτικό πνεύμα σύμφωνα με το οποίο η ευδαιμονία, περνάει μέσα από την καριέρα, μέσα από μία καλή δουλειά, ένα καλό επάγγελμα. Για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, στοχεύσαμε και βασιστήκαμε στα υλικά αγαθά. Να βρούμε μία καλή δουλειά, μετά να πάρουμε ένα καλό σπίτι, ένα καλό αμάξι και μετά να κάνουμε ένα με δύο παιδιά.
Η βελτίωση δηλαδή της ζωής μας, έφυγε από την αλλαγή του εαυτού μας προς το καλύτερο και πήγε στην απόκτηση αγαθών, με μεγάλες θυσίες στην προσωπική μας ζωή. Πάψαμε να νοιαζόμαστε να γίνουμε σωστοί άνθρωποι, οικογενειάρχες και νοιαζόμασταν να γίνουμε καλοί επαγγελματίες, εύποροι, να καταναλώνουμε ή και να υπερκαταναλώνουμε και βλέπουμε μετά. Μπορεί να κάνουμε ένα ή δύο παιδιά.
Αλλάξαν με λίγα λόγια οι προτεραιότητες της ζωής μας. Φύγαμε από την ορθόδοξη πίστη και παράδοση και πήγαμε στο ευρωπαϊκό πνεύμα. Το οποίο ως υλιστικό, μας έκανε από ανθρώπους, καταναλωτές. Ζούμε για να δουλεύουμε, να αγοράζουμε όσα μπορούμε περισσότερα αγαθά, δηλαδή για να καταναλώνουμε.
Αν κάποιος κοιτάξει τους Μουσουλμάνους, που δεν απομακρύνθηκαν από την θρησκεία τους και προσάρμοσαν την ζωή τους με βάση τα θρησκευτικά τους «πιστεύω», θα διαπιστώσει ότι, δεν έχουν τόσα πολλά υλικά αγαθά, αλλά έχουν πολλά παιδιά γιατί αυτό λέει η θρησκεία τους.
Μπορεί να είναι φτωχοί, αλλά παιδιά κάνουν. Αντίθετα με εμάς που ακόμα και όταν ζούσαμε καλές εποχές, τα παιδιά σε πολλές περιπτώσεις τα θεωρούσαμε, πότε εμπόδιο στην καριέρα μας, πότε πως ελάττωναν τις απολαύσεις μας γιατί μας επιβάρυναν με ευθύνες και πότε ως κάτι για το μέλλον.
Σήμερα αυτό το σκεπτικό πιστεύω ότι πληρώνουμε και το πληρώνουμε πανάκριβα γιατί σήμερα έχουμε και τους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες που μπορούν σε μερικές δεκαετίες, να αποτελούν την πλειοψηφία μέσα στην Ελλάδα.
Δεν έχω κάτι με όσους είναι εδώ νόμιμα. Όσοι όμως είναι παράνομα, θα πρέπει να επιστρέψουν πίσω.
Akrovolistis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Λόγος εις την Εʼ Κυριακή των Νηστειών (Αγ. Νικόλαος Βελιμίροβιτς)

(Μαρκ. ι´ 32-45) Η ταπείνωση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού είναι ένα γεγονός τόσο αξιοθαύμαστο, όσο είναι τα θαύματα κι η Ανάστασή Του. Εί...