Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Νομιμοποίηση των ναρκωτικών, εθελοντική στράτευση, νομιμοποίηση της πορνείας, θεραπεία σοκ στα οικονομικά

Όποιος διαβάζει το blog θα έχει παρατηρήσει ότι είμαι κατά του Νεοφιλελευθερισμού. Συνήθως όσοι είναι κατά του νεοφιλελευθερισμού, είναι αριστεροί. Στη δική μου περίπτωση, είμαι κατά και του Σοσιαλισμού αλλά και του Κομμουνισμού. Οπότε δεν μπορώ να χαρακτηριστώ Αριστερός.
Είμαι υπέρ του Μεικτού Οικονομικού Συστήματος. Άλλο κεφάλαιο αυτό.
Πατέρας του Νεοφιλελευθερισμού είναι ο, Μίλτον Φρίντμαν. Δεν θα κάνω κάποιον σχολιασμό.
Όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει τι θέλει ο Νεοφιλελευθερισμός ή τουλάχιστον τι υποστηρίζει ο Μίλτον Φρίντμαν:
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 
«Ως ηγέτης της Οικονομικής Σχολής του Σικάγου και των μονεταριστών και υπέρμαχος του φιλελευθερισμού, επηρέασε πάρα πολύ τις ερευνητικές κατευθύνσεις του επαγγέλματος των οικονομολόγων.»
«Ο Φρίντμαν ήταν οικονομικός σύμβουλος του ρεπουμπλικανού Προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέηγκαν.»
«Θεωρείται ότι ο Φρίντμαν έβλεπε με συμπάθεια την ελεύθερη τραπεζική»
«Κάποτε δήλωσε ότι ο ρόλος του στην κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας στις ΗΠΑ ήταν το επίτευγμά του»
«Ο Φρίντμαν γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Γονείς του ήταν ο Ιένο Σαούλ Φρίντμαν και η Σάρα Έτελ (το γένος Λάνταου)[16], Εβραίοι μετανάστες από το Μπέρεγκσας της Ρουθηνίας στο Βασίλειο της Ουγγαρίας (το σημερινό Μπερέχοβε της Ουκρανίας).»
«Ο Φρίντμαν ήταν βασικός υποστηρικτής ενός εθελοντικού στρατού, δηλώνοντας ότι η υποχρεωτική στράτευση δεν ήταν συμβατή με μια ελεύθερη κοινωνία[57][58]. Στο έργο του «Καπιταλισμός και Ελευθερία» υποστήριξε ότι η υποχρεωτική στρατολόγηση είναι άνιση και αυθαίρετη και εμποδίζει τους νέους άνδρες να διαμορφώσουν τη ζωή τους όπως θέλουν[59]»
«Ο Φρίντμαν υποστήριξε επίσης ελευθεριακές πολιτικές, όπως την νομιμοποίηση των ναρκωτικών και της πορνείας. Κατά τη διάρκεια του 2005, ο Φρίντμαν και περισσότεροι από 500 άλλοι οικονομολόγοι υποστήριξαν τις συζητήσεις σχετικά με τα οικονομικά οφέλη από τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας[65].»
«Επιλέγοντας «μια βραχεία περίοδο υψηλότερης ανεργίας ...» ήταν το λιγότερο κακό ... και ότι «η εμπειρία της Γερμανίας, … της Βραζιλίας …, της μετα-πολεμικής προσαρμογής στις ΗΠΑ … όλες συνηγορούν υπέρ μιας θεραπείας σοκ».»
Πηγή - wikipedia.org 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

««Eν τω κόσμω θλίψιν έξετε, αλλά θαρσείτε εγώ νενίκηκα τον κόσμο»»

Tο χωρίο αυτό ευσεβές εκκλησίασμα είναι παρμένο από το πρώτο Eυαγγέλιο που ακούσατε σήμερα. Eίναι οι αποχαιρετιστήριες λέξεις που είπε ο Kύρ...