Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

28η Οκτωβρίου 1940:Το υπερήφανο Ελληνικό ΟΧΙ

Πριν από 80 χρόνια, σαν σήμερα, ο γενναίος Ελληνικός Λαός με το χαμόγελο στα χείλη και αψηφώντας την αριθμητική υπεροχή του ιταμού δικτάτορα Μουσολίνι τρέχει να πολεμήσει στα χιονισμένα βουνά.

Ξύπνησε από τις σειρήνες και πληροφορήθηκε ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας Μεταξάς Ιωάννης απέρριψε χωρίς δεύτερη σκέψη το ιταλικό τελεσίγραφο, που απαιτούσε την παράδοση της χώρας. Ο Ιταλός πρέσβης άκουσε με έκπληξη το υπερήφανο και μεγαλοπρεπές ΟΧΙ. Το όχι της ελληνικής καρδιάς που αγαπά τον ευλογημένο τούτο τόπο και θυσιάζεται για την πίστη την αγία και την ελευθερία της πατρίδος. Χύνει το αίμα για να ποτίσει το δέντρο της ελευθερίας από τους αρχαιοτάτους χρόνους και αν χρειαστεί, ακόμη και σήμερα, εις πείσμα των πολυεπίπεδων εθνομηδενιστών και πεμπτοφαλαγγιτών. Ο Ελληνισμός περιφρονεί την ποσότητα της ύλης και με την λόγχη της καρδιάς του κερδίζει την ελευθερία του. Να μη το ξεχνούν αυτό οι διάφοροι πιθανοί επίβουλοι του ιερού αυτού τόπου.

Η ιαχή «αέρα, αέρα» των ηρωικών στρατιωτών μας διασχίζει τα βουνά και τα λαγκάδια και τρέπει σε φυγή τον εισβολέα ιταλικό στρατό, τον σύμμαχο της χιτλερικής Γερμανίας. Ο ελληνικός στρατός νικάει, προχωρά και ελευθερώνει τα ελληνικά εδάφη της Βορείου Ηπείρου. Ελευθερώνεται ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου! Οι Ιταλοί στρατιώτες υποχωρούν και η νίκη στεφανώνει τους Έλληνες. Κανένας δεν έμεινε αμέτοχος σε αυτό το πανηγύρι. Άνδρες, γυναίκες, μικροί μεγάλοι στον αγώνα με στρατηλάτη και υπέρμαχο στρατηγό την Θεομήτορα Υπεραγία Θεοτόκο να ευλογεί και να οδηγεί τους μαχητές και ήρωες Έλληνες από νίκη σε νίκη.

Ο κόσμος θαυμάζει τον Έλληνα μαχητή φαντάρο, τη στιγμή που άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπέκυψαν στα άρματα του άξονα. Ο σιδηρόφρακτος γερμανικός στρατός, σύμμαχος της Ιταλίας, έχοντας εξασφαλίσει τα νώτα του με συμφωνία με την Ρωσία, εξαπολύει επίθεση κατά της πατρίδος μας και τον Απρίλιο του 41 επιχειρεί κατά της πατρίδος μας. Αρχίζει τότε ένας άνισος αγώνας και η υπέρτατη πολεμική δύναμις του Χίτλερ σπάει την γραμμή άμυνας της πατρίδος μας, το Ρούπελ, και εισέρχεται σ’ αυτήν. Είναι γνωστό ότι ο τράχηλος του Έλληνα δεν σηκώνει ζυγό. Προτιμά μια ώρα ελεύθερης ζωής παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή. Τότε αρχίζει ο τιτάνιος ένοπλος αντιστασιακός αγώνας του ελληνικού λαού. Ο στρατηγός Ναπολέων Ζέρβας με τον ΕΔΕΣ βγαίνει στα βουνά και αρχίζει ένας άνισος, αριθμητικά, αγώνας εναντίον του κατακτητή. Ωραίος αγώνας υπέρ πίστεως και πατρίδος. Αγώνας ιερός για την ελευθερία. Όταν ο γερμανικός στρατός βαδίζει εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης εμφανίζονται στα βουνά οι μαχητές του ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ να πολεμούν εναντίον του κατακτητού.

Γράφονται σελίδες λαμπρές ηρωισμού εναντίον του άξονος. Ο Ελληνικός Λαός υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσια της φυλής. Την ελευθερία του και την Εθνική του ανεξαρτησία. Ποταμοί αίματος ποτίζουν το δέντρο της Εθνικής αντίστασης και της Ελευθερίας. Ενωμένος ο Ελληνικός Λαός θριαμβεύει και μεγαλουργεί. Η δύναμις κάθε Λαού είναι η αποφασιστικότητά του και η μαχητικότητά του να υπερασπιστεί τα ιερά και τα όσια της φυλής του. Είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού κάθε σπιθαμή του πατρώου εδάφους και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδος μας. Οι, τυχόν, επίδοξοι κατακτητές ας το σκεφτούν πάρα πολύ. Ο τράχηλος του Έλληνα δεν σηκώνει ζυγό. Ο Έλληνας δεν υπολογίζει την υλική υπεροχή του αντιπάλου του όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τα ιερά και τα όσια της φυλής του, όπως αποδεικνύει η μακραίωνη τρισχιλιετή Ιστορία μας. Δεν μας φοβίζει της ύλης η υπεροχή ,όταν έχουμε μαζί μας το δίκαιο και τον Θεό. Το άδικο δεν ευλογείται.

Σελίδες δόξης και ανδρείας γράφτηκαν στα χιονισμένα βουνά της Ηπείρου και της Βορείου Ηπείρου. Η αδάμαστη ελληνική ψυχή του φαντάρου μας τα αψηφά όλα. Αγωνίζεται υπέρ πίστεως και πατρίδος. Για τα δίκαια της πατρίδας και την Ελευθερία του. Δίνει το καλό παράδειγμα σε ολόκληρο τον κόσμο, για μια ακόμη φορά. Βαριά κληρονομιά για μας όλους τους Έλληνας, απογόνους των λαμπρών αγωνιστών του έπους του 1940. Βαριά κληρονομιά, την οποία - πιστεύουμε δεν θα χρειαστεί - αλλά αν χρειαστεί, δεν θα προδώσουμε και θα υπερασπιστούμε με της καρδιάς μας το πύρωμα και το αίμα.

Παναγιώτης
Μαθηματικός

Εκ του ιστολόγιου: Σύντομα αγαπητοί θα χρειαστούμε τη βοήθεια της Υπεραγίας Θεοτόκου, όταν δεχθούμε από το γνωστό γειτονικό μας κράτος πρόκληση και όλοι οι «σύμμαχοι» θα μας γυρίσουν την πλάτη (ο Άγιος Παίσιος μας τα έχει πει).

Θα ζητήσουμε τις πρεσβείες της Θεοτόκου, που πολλοί με το σταυρό στο λαιμό τους, την βλασφημούν. Το τραγικότερο είναι πως και παιδιά του γυμνασίου βλασφημούν το όνομα του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού. Από που ακούσανε να υβρίζεται ο Θεάνθρωπος και να τον βρίζουν και αυτά που από παιδιά έχουν γίνει αγρίμια;

Βλασφημούμε την Παναγία μας, την μητέρα μας, όμως εκείνη δε μας βλασφημά. Τη λησμονούμε και αντί να τη μιμηθούμε στην ταπεινότητα και τη σεμνότητα κάνουμε τα αντίθετα, όμως εκείνη δε θυμώνει. Τη ντροπιάζουμε όταν εκείνη δέχθηκε να φέρει στον κόσμο τον Υιό του Θεού ενώ εμείς, με τις εκτρώσεις δε θέλουμε να φέρουμε στον κόσμο μία ψυχή αλλά να τη φονεύσουμε.

Παρ’ όλα αυτά σαν πρότυπο μητέρας είναι πάντοτε κοντά μας. Πονάει για την ασωτία μας. Ποτέ όμως δε μας ξεχνάει. Είναι η Μητέρα μας.

Το ΟΧΙ του 1940 διαδέχθηκαν πολλά ντροπιαστικά ΝΑΙ. Το ΟΧΙ τότε το είπε ένας λαός κοντά στην εκκλησία με την καρδιά και την ψυχή του και όχι τυπικά. Το είπε ένας λαός που ήξερε την ιστορία της Ελλάδας και την είχε στην καρδιά του. Εκείνο το συλλογικό ΟΧΙ, το διαδέχθηκε σταδιακά και σταθερό ο Ατομισμός. Το καλό για την πατρίδα αντικαταστάθηκε από το καλό για τον εαυτό μας με κάθε τίμημα, ακόμη και εις βάρος της πατρίδας μας. Τι και αν καίγονται τα δάση μας. Εμείς αυτό το θεωρούμε ευκαιρία για να τα κάνουμε οικόπεδα για κτίσματα. Τι και αν δεν καίγονται τα δάση μας, δεν τα προσέχουμε αλλά αν μπορούμε «φυτεύουμε» μέσα σε αυτά και τα αυθαίρετά μας.

Έγραψα πως το ΟΧΙ του 1940 διαδέχθηκαν πολλά ντροπιαστικά ΝΑΙ. Τα τελευταία χρόνια λέμε ΝΑΙ στο να συζητήσουμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο. Λέμε με τη σιωπή μας ΝΑΙ στο κυνήγι που έχει εξαπολύσει η εκάστοτε Αλβανική Ηγεσία στην Εθνική μας Μειονότητα στη Βόρειο Ήπειρο. Λέμε ΝΑΙ στην ονομασία ενός κρατιδίου στην ονομασία του σε «Βόρειο Μακεδονία» που ούτε αυτή τη συμφωνία τηρεί και χρησιμοποιεί το σκέτο «Μακεδονία». Ξεχάσαμε την Κατεχόμενη Κύπρο…..

Κατάντησαν την Ελλάδα σε χώρο διαμονής δυστυχισμένων ανθρώπων (άλλης θρησκείας και κουλτούρας που δεν είναι κακό αυτό όταν δεν επιθυμούν να την επιβάλλουν στον τόπο που τους φιλοξενεί) που παράνομα μπαίνουν στη χώρα μας. Και έχουν το θράσος οι Πολιτικοί μας και οι Παπαγάλοι τους εντός και εκτός Μ.Μ.Ε., να κατηγορούν εμάς που λέμε πως η Ελληνική Οικονομία ΔΕΝ αντέχει τόσους ανθρώπους από διάφορα μέρη και να ΜΗΝ κατηγορούν τα άλλα Ευρωπαϊκά και μη Κράτη που κάποια έβαλα και Συρματοπλέγματα στα σύνορά μας για να μην πάνε οι εισερχόμενοι άνθρωποι στις χώρες τους ενώ η Ε.Ε. ΔΕΝ επιβάλει στα Κράτη Μέλη της να τους δεχθεί και επιβάλει εμάς να ζήσουμε όλοι μας με τις όποιες συνέπειες, από τη στιγμή που οικονομικά είμαστε άτυπα χρεοκοπημένοι χωρίς δουλειές είτε για εμάς είτε για όσους έρχονται με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Πονάω όσους από αυτούς τους ανθρώπους πήραν τα παιδιά τους για να ζήσουν καλύτερα κυνηγημένοι ή όχι από τα μέρη που ήρθανε. Είναι άνθρωποι και αυτοί. Δεν υποστηρίζω όσους είναι εγκληματικά στοιχεία και ψάχνουν ευκαιρία για να κάνουν κακό ή όσους έχουν κάνει κακά από κλεψιές μέχρι βιασμούς και φόνους.  

Αντί λοιπόν οι πολιτικοί μας να τα βάλουν με τα άλλα κράτη, τα βάζουν με εμάς. Ξεχνάτε που σε ένα νησί έστειλαν ΜΑΤ για να δείρουν τον κόσμο; Είπαν λοιπόν ΚΑΙ στο Μεταναστευτικό ένα μεγάλο ΝΑΙ σε ότι τους είπαν οι ξένοι «Σύμμαχοί» μας και «Εταίροι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λέμε ΝΑΙ σε τρία (3) εξοντωτικά ως προς την ποιότητα της ζωής μας Μνημόνια και Μνημόνια Ξεπουλήματος των πλουτοπαραγωγικών πόρων της Ελλάδος. Πριν φτάσουμε σε αυτήν την εξευτελιστική οικονομικά κατάσταση, προηγήθηκαν οι συνεχείς επί 40 και πλέον χρόνια δανεισμοί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις της Ελληνικής Κομματοκρατίας.

Κατάφεραν οι πολιτικοί «μας» και να μας φέρουν σε κατάσταση πολιορκίας από τους δανειστές αλλά και να μας πείσουν να πούμε ΝΑΙ στις τιμωριτικές απαιτήσεις που είχανε οι δανειστές μας.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Κομματισμός που χρεωκόπησε τη χώρα και έκανε πολλούς ανθρώπους από νοικοκύρηδες, ζητιάνους στους δρόμους που ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε, αυτός ο Κομματισμός να συνεχίζει να υπάρχει λόγω της διάθεσής μας να πηγαίνουμε να τον…..ψηφίζουμε….

Τους δολοφόνους της Ελληνικής Οικονομίας και της ποιότητας της ζωής μας, τους επιβραβεύουμε στις εκλογές της Κομματοκρατίας, νομίζοντας πως θα αλλάξουν συνήθειες και θα ενδιαφερθούν όχι για τον εαυτό τους και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αλλά για το καλό της…..Ελλάδας.

Εκείνοι πάντως στις φορολογικές τους δηλώσεις, εμφανίζονται με πολλά σπίτια στην κατοχή τους και φουσκωμένες καταθέσεις, όταν εμείς που υποτίθεται πως μας υπηρετούν, έχουμε περιέλθει σε κατάσταση κατάθλιψης από τα χρέη που δεν μπορούμε να καλύψουμε είτε λόγω ανεργίας είτε λόγω του ότι οι απολαβές μας από την εργασίας μας, είναι για να πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ, ενοίκια, ασφαλιστικούς οργανισμούς, φόρο εισοδήματος, φάρμακα, ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο, τέλη κυκλοφορίας, συν τους μεγάλους και άδικους Έμμεσους Φόρους που πληρώνουμε σε κάθε προϊόν που αγοράζουμε.

Αντί να πούμε και εμείς ΟΧΙ σε αυτή την κατάντια, ακούμε αυτούς (πολιτικούς και παπαγάλους τους), που λένε εντός και εκτός Μ.Μ.Ε. να πάμε να δώσουμε την ψήφο μας σε άλλους πολιτικούς που αν μπούνε στη βουλή, την νοοτροπία αυτή των 50 ετών θα την αλλάξουν. Πως θα δούνε το μέλι, ΑΛΛΑ δεν πρόκειται να το αγγίξουν. Όσοι δε γίνονται βουλευτές με το ένα κόμμα, εκλέγονται με άλλο ξεχνώντας την ιδεολογία που υποτίθεται πως πρέσβευαν στο προηγούμενο κόμμα τους. Αλλάζουν με λίγα λόγια τα κόμματα σαν τα πουκάμισα. Όσοι πάλι δεν εκλέγονται βουλευτές ο Κομματισμός δεν τους αφήνει έτσι. Τους διορίζει με το έτσι θέλω σε διευθυντικές θέσεις σε Κρατικούς Οργανισμούς!!.

Αυτό το κλειστό κύκλωμα θα μπορούσε να σταθεί όρθιο σε πραγματική Δημοκρατία; Εν τω μεταξύ από όλους αυτούς τους πολιτικούς, που ο ένας κατηγορεί τον άλλο για σκάνδαλα οικονομικά, ένας βρέθηκε ή δύο βρέθηκαν στη φυλακή!! Μοιάζει αυτό το καθεστώς να είναι Δημοκρατικό;

Το Τράνταγμα που χρειαζόμαστε για να ξυπνήσουμε δε θα αργήσει να έρθει. Τότε θα καταλάβουμε και πόσο απομακρυσμένοι από τον Τριαδικό Θεό της Ορθοδοξίας είμαστε αλλά και πόσο προσδεθήκαμε σε άτομα που ξέρουν να λένε μεγάλα λόγια αλλά όχι μόνον να μην κάνουν τίποτα, αλλά και να κάνουν τρισχειρότερα τα όσα εναπομείναντα βρίσκουν μπροστά τους.

Α.Η.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος: "Αν μπορούσαμε να περιορίσουμε τις ορέξεις της κοιλιάς, θα κυριαρχούσαμε στα πάθη μας"

« Άκου λοιπόν Ολυμπιάδα μου: 10. Επαινώ τις γυναίκες, που δεν τις ξέρουν οι πολλοί άνδρες. Μη τρέχης σε τραπέζια κοσμικά και ας είναι γ...