Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Ψυχικά Ωφέλιμα: "Αδελφοί μου μη κάνετε όλοι σας το δάσκαλο, γιατί πρέπει να ξέρετε ότι οι δάσκαλοι θα κριθούμε πιο αυστηρά"

«Θα έρθει καιρός που οι άνθρωποι δε θα ανέχονται τη σωστή διδασκαλία, αλλά θα συγκεντρώνουν γύρω τους πλήθος από δασκάλους, που να ταιριάζουν με τις επιθυμίες τους, για να ακούν αυτά που τους αρέσουν»
Απ. Παύλος 

«Αδελφοί μου μη κάνετε όλοι σας το δάσκαλο, γιατί πρέπει να ξέρετε ότι οι δάσκαλοι θα κριθούμε πιο αυστηρά. Όλοι μας κάνουμε πολλά σφάλματα. Αν κάποιος δεν κάνει σφάλματα με τα λόγια, αυτός είναι τέλειος άνθρωπος και ικανός να χαλιναγωγήσει όλο τον εαυτό του" (Ιάκ. 3, 1-2). "Αρετή που φαίνεται δεν είναι αρετή»
γ. Σεραφείμ Σαββαΐτης

«Χρωστάμε απέραντη ευγνωμοσύνη στο Κύριο, γιατί την αξία των έργων μας την καθορίζει με κριτήριο όχι τη σπουδαιότητα ή τη μεγαλοσύνη τους, αλλά τη διάθεση που υπάρχει μέσα μας, όταν τα επιτελούμε»
Αγ. Θεοφάνης ο Έγκλειστος

«Βλέπετε να υπάρχει μέσα σας η διάθεση για την απαλλαγή από τα πάθη; Αν ναι, να προσέχετε καθημερινά τον εαυτό σας, να φοβάστε τις πτώσεις και να φυλάγεστε με κάθε τρόπο από τις αιτίες της αμαρτίας. Έτσι, με τον καιρό, τα πάθη εξασθενούν»
Αγ. Θεοφάνης ο Έγκλειστος

orthodoxesnouthesies.blogspot

synaxipalaiochoriou.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάλος με την πλαστογράφηση ποινικών μητρώων – Ο Άρειος Πάγος ανακοίνωσε έρευνα

Εξέδιδαν πλαστά ποινικά μητρώα με το αζημίωτο! Διασυρμός για το υπουργείο Δικαιοσύνης Σάλο και διασυρμό για το  υπουργείο Δικαιοσύνης  και...